Yandex Metrica

Rusya-Ukrayna Savaşı sona mı eriyor? Kritik tarih 26 Eylül

Rusya-Ukrayna Savaşı sona mı eriyor? Kritik tarih 26 Eylül

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, hazırladıkları zafer planını 26 Eylül'de ABD Başkanı Biden'a sunmayı planladıklarını söyledi. Zelenski, plana ilişkin kararların diğer müttefiklerle beraber çoğunlukla Biden'a bağlı olduğunu belirtti.

Dünya

21.09.2024, 09:27

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, başkent Kiev'e gelen Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen'le Devlet Başkanlığı Ofisi'nde bir araya geldi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısında konuşan Zelenski, AB'nin ülkesine verdiği destekten memnun olduğunu dile getirerek Ukrayan için 160 milyon avro ayrıldığını bunun 100 milyonluk kısmının dondurulmuş Rus varlıklarından elde edildiğini söyledi.

Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış Trump'a ikinci suikast girişiminde yeni detaylar: 11 saat pusuya yatmış Haberi Görüntüle

KRİTİK TARİH 26 EYLÜL

Rusya-Ukrayna Savaşı'nı sona erdirmek için zafer planı hazırladıklarını hatırlatan Zelenski, planı 26 Eylül'de ABD Başkanı Joe Biden'a sunmak istediklerini söyledi. Planın Biden'a sunulma sebebini de açıklamaya çalışan Zelenski, plana ilişkin kararların çoğunlukla Biden'a bağlı olduğunu ifade etti. Zelenski, plandaki unsurların diğer müttefiklere de bağlı olduğunu ancak planın işlemesinin ABD'nin olumlu iradesine bağlı olduğunu belirtti.

Planın ekim ayından aralık ayına kadar alınması gereken kararlar için tasarlandığı bilgisini veren Zelenski, "Bu süreçleri uzatmayın, bunu gerçekten çok istiyoruz. O zaman planın işe yarayacağına inanacağız." ifadelerini kullandı.

Zombi ekspresi değil! ABD sokakları: Uyuşturucu gençlerin beyinlerini ele geçirdi Zombi ekspresi değil! ABD sokakları: Uyuşturucu gençlerin beyinlerini ele geçirdi Haberi Görüntüle

"İKİNCİ BARIŞ ZİRVESİ DÜZENLEMEK İSTİYORUZ"

Basın mensuplarının B planı olup olmadığına dair sorusuna ise "A planı, Ukrayna'yı silahlarla güçlendirmek ve Rusya Federasyonu'na tam kapsamlı bir işgal düşüncesinden bile korkacak şekilde önleyici yaptırımlar uygulamaktı. Dolayısıyla biz zaten bu planın (B plan) içinde varız ve yaşıyoruz." şeklinde cevap verdi. Eski Başkan Donald Trump'ın da kendisiyle görüşmek istediğini aktaran Zelenski, ayrıca Ukrayan olarak ikinci barış zirvesi için hazırlık yaptıklarını söyledi. Zelenski, "Bu yıl ikinci Barış Zirvesi'ni düzenlemek için Ukrayna'yı mümkün olduğunca güçlendirmeliyiz. Bu, savaşa son verebilecek bir zirve." şeklinde konuştu.

AB Komisyonu Başkanı Leyen ise Ukrayna'yı desteklemeye devam edeceklerini vurgulayarak özellikle kış mebsiminde Ukrayna'nın ihtiyaç duyduğu enerjinin yüzde 25'ini karşılamak için harekete geçtiklerini söyledi. Von der Leyen, Avrupa Komisyonunun, G7 ülkeleri tarafından kabul edilen yardım paketinden Ukrayna'ya 35 milyar avroya kadar kredi ayrılmasını sağlayacak önerileri onayladığını belirterek şu ifadeleri kullandı: "Bu kredinin doğrudan devlet bütçenize aktarılması çok önemli. Bu, Ukrayna'nın makro finansal istikrarını artıracak ve size önemli mali destek sağlayacaktır. Bu fonları en iyi nasıl kullanacağınıza siz karar vereceksiniz."

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading