Rusya yasağı kaldırıldı: başörtülü fotoğrafa izin...

Rusya yasağı kaldırıldı: başörtülü fotoğrafa izin...

Rusya, artık vatandaşlık başvurularında ve pasaportlarda peçe ve başörtülü fotoğraf kullanımına izin vereceğini açıkladı.  

Dünya

16.10.2024, 16:20

Rusya, rus vatandaşlığı ve pasaportlarda daha önce yasaklamış olduğu başörtülü fotoğrafa dair yeni bir karar aldı. Rusya Devlet Başkanı Putin'in almış olduğu karar doğrultusunda gelen talepler karşılıksız kalmadı. 

Rusya, vatandaşlık başvurularında ve pasaportlarda peçelerde bundan sonra başörtülü fotoğrag kullanılmasına izin verileceğini açıkladı. Uzun süredir ülkede yaşayan, vatandaşlık almak isteyen ve pasaport çıkartmayı isteyen başörtlü kişiler bu haberi bekliyordu.

Son günlerde Rusya konuyla ilgili güzel haberlerin çıkacağı yönünde söylentiler ortada dolanıyordu. Rus basınında konu aldığı karar, öngörülen bir durum olarak kayde geçti.

İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni yaptırımlar İsrail'in suç ortağı ABD'den İran kararı: İsrail'e saldırıya karşılık yeni... Haberi Görüntüle

SEVİNÇLE KARŞILANDI

Bu konuda mağdur olanlar alınan karardan dolayı mutluluklarını dile getirmeyi unutumadı. Sevinçle karşılanan bu kararın ardından başörtülüler yetkililere teşekkür etti. 

Başörtü yasakları özellikle Müslüman alemini derinden inceten konuların başında geliyor. Hemen hemen birçok ülkede başörtü ile ilgili çeşitli yasaklar bulunuyor. Belli başlı ülkelerde ya iş yerinde, ya devlet kurumlarında, ya okullarda, ya da bazı mekanlarda başörtünün takmak yasaklanmış durumda. Birçok kadının ve küçük çoçuğun mağdur olduğu konuyla ilgili Avrupa ve Dünyanın her noktasında iyi bir mücadele ortaya koyuluyor.

Müslüman alemi, yasakların kalkmasına Rusya'daki bu kararın öncülük etmesini dileyerek iyi temennilerde bulundu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Bersan Taskaya

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading