Yandex Metrica

Sitede Ara

Rusya'dan ABD yaptırımına misilleme: Moskova Borsası'ndan dolar ve Euro kararı

Rusya'dan ABD yaptırımına misilleme: Moskova Borsası'ndan dolar ve Euro kararı

ABD'nin Rusya'ya yönelik yeni yaptırım kararının ardından Moskova Borsası, 13 Haziran'dan itibaren dolar ve Euro cinsinden yapılan işlemlere son vereceğini duyurdu.  

Dünya

12.06.2024, 23:50

ABD Hazine Bakanlığı'nın yaptırım kararının ardından Moskova Borsası da misilleme kararı aldı.

Yaptırım uygulananlar listesinde bulunan Moskova Borsası'ndan yapılan yazılı açıklamada, ABD'nin borsaya yönelik çeşitli kısıtlama kararları aldığı kaydedildi.  Moskova Borsası, ABD tarafından uygulanan kısıtlamalar nedeniyle borsanın işleyişinde değişiklikler yapılacağı bilgisine yer verilen açıklamada, 13 Haziran'dan itibaren dolar ve Euro cinsinden yapılan işlemlerin sonlandırılacağı belirtildi.

Açıklamada, Moskova Borsası'nın, piyasada dalgalanmaların artması halinde işlemlerin kesintisiz yapılabilmesi için gerekli tüm araçlara sahip olduğu vurgulandı.

Merakı başına bela oldu! 3 bin 500 yıllık testiyi kırdı! Savunması pes dedirtti! Merakı başına bela oldu! 3 bin 500 yıllık testiyi kırdı!... Haberi Görüntüle

KUR BANKA RAPORLARIYLA BELİRLENECEK

Rusya Merkez Bankası'ndan da konuya ilişkin yapılan açıklamada, dolar ve Euro kurunun belirlenmesi için banka raporlarının ve dijital platformlardan gelen bilgilerin kullanılacağı bildirildi.

ABD Hazine Bakanlığı, Moskova Borsası'nı bugün yaptırım listesine almıştı.

Rus yetkililer, ABD'nin uyguladığı tüm yaptırımların yasa dışı olduğunu belirtiyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Muhammed Öylek

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading