Yandex Metrica

Rusya'dan Azerbaycan'la yapılan anlaşmaya uymayan Ermenistan'a tepki: 'Anlaşmayı sabote ediyor'

Rusya'dan Azerbaycan'la yapılan anlaşmaya uymayan Ermenistan'a tepki: 'Anlaşmayı sabote ediyor'

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Ermenistan'ın Azerbaycan'la Sünik bölgesiyle ilgili yapılan anlaşmayı sabote ettiğini ve Başbakan Paşinyan'ın attığı imzaya sahip çıkmadığını ifade etti. Öye yandan Kursk'taki Ukrayna saldırılarına da değinen Lavrov, ABD'nin bu saldırıdan önceden haberdar olduğunu ve hatta saldırının ABD'nin talimatıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü.

Dünya

20.08.2024, 10:47

Azerbaycan'da bulunan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, başkent Bakü'de Rus gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Azerbaycan'la Ermenistan arasındaki barış görüşmelerine değinen Lavrov, anlaşmanın bir an önce imzalanması gerektiğini dile getirdi. Sünik bölgesindeki ulaşım bağlantıları üzerinde engellerin kaldırılması hususunda Ermeni tarafına eleştirilerde bulunan Rus bakan, "Maalesef Ermeni yönetimi, Ermenistan'ın Sünik bölgesi üzerinden ulaşım bağlantılarına ilişkin anlaşmayı sabote ediyor. Bu anlaşmada Paşinyan'ın imzası var. Bu yaklaşımın amacının ne olduğunu anlamak zor." diye konuştu.

İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi İsrail BM konvoyunu hedef aldı: Araçlar kullanılamaz hale geldi Haberi Görüntüle

"KURSK SALDIRISI ABD'NİN EMRİYLE OLDU"

Ukrayna ordusunun Rus toprağı Kursk'a yönelik saldırısıyla ilgili Batı'nın Ukrayna'ya destek verdiğini belirten Lavrov, ABD'nin Kursk'a düzenlenecek saldırıdan haberdar olduğunu ve hatta bu saldırının ABD'nin talimatıyla gerçekleştirildiğini öne sürdü. Lavtov, "ABD'nin talimatı olmasaydı Zelenski asla bunu yapmaya karar vermezdi. Herkes bunu biliyor. Amerikalılar her zaman yalan söyledi. Batı'nın yaklaşımı utanç verici. Bu yaklaşım Batı'nın büyüyen çaresizliğini, Zelenskiy'nin verilen görevi yerine getiremediğini gösteriyor." dedi.

Basında çıkan Moskova ile Kiev arasında Katar'ın arabuluculuğunda enerji unsurlarının güvenliğine dair müzakereler yapıldığına yönelik haberleri de değerlendiren Sergey Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in daha önce yaptığı açıklamayı hatırlattı. Putin, Kursk saldırısı nedeniyle Ukrayna ile müzakere etmeyeceklerini açıklamıştı.

Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: Ayşenur Ezgi Eygi'nin ailesinden Biden ve Harris'e tepki: "Başsağlığı bile... Haberi Görüntüle

"NAZİ PROPAGANDASI YAPIYORLAR"

Öte yandan Rusya'nın Ukrayna’dan Kursk’a giren gazetecilere yönelik işlem yapacağı duyuruldu. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, bazı batılı gazetecilerin Ukrayna'dan Kursk'a giderek haber yayımladıklarını hatırlatarak "Bu tür olayların tümü dikkatlice kayıt altına alınmaktadır ve ihlal gerçekleştirenlere karşı gerekli işlemler yapılacaktır." ifadelerini kullandı.

Zaharova, bazı gazetecilerin "Ukraynalı Nazi propagandası" yaparak mesleklerine ihanet ettiklerini vurgulayarak mesleklerine ihanet erttiklerini iddia etti. Zaharova sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu tür gazetecilerin Nazi sembollerini sergilerken yakalandıklarında ki bu kendi ülkelerinde bile cezai bir suçtur, suç unsuru taşıyan materyalleri silmek için acele etmeleri oldukça manidardır. Örneğin, İtalyan devlet medyası RAI’nin Ilario Piagnerelli isimli muhabiri, sosyal ağlarında SS birliğinin sembolü ile ‘Leibstandarte Adolf Hitler’ yazan şapkalı bir neonazi militanıyla yapılan röportajı kaldırdı. Aynı zamanda gazeteci, yaptıklarından dolayı özür dilemeyi bile düşünmedi, sanki hiçbir şey olmamış gibi yayınları sildi."

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

İdris Kartal

TRHaber.com - Dünya


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading