Ağız sağlığı için kullanıyoruz ama... Piyasadaki o ürünün kan basıncını bile etkilediği ortaya çıktı

Ağız sağlığı için kullanıyoruz ama... Piyasadaki o ürünün kan basıncını bile etkilediği ortaya çıktı

Ağız ve diş sağlığı için çoğu insan gargara kullanıyor. Ancak uzmanlara göre bu ürünler 2050 yılına kadar 10 milyon kişiyi öldürecek. Dişleri korumak için ise çok etkili bir sebze var.

Sağlık

23.06.2024, 12:54

Ağız sağlığı yemek yemek kadar doğal bir yol izlenerek kontrol altına alınabilir mi? 

Bu tez, bir grup uzman tarafından destekleniyor. 

Onlara göre özellikle parlak bir gülümseme istiyorsanız tabağınıza tek bir malzeme eklemeniz yeterli.

Antidepresanı bırakmak yan etkiye yol açar mı? Antidepresan yoksunluğu nelere yol açar? Antidepresanı bırakmak yan etkiye yol açar mı? Antidepresan yoksunluğu nelere... Haberi Görüntüle

DİŞ ETİ HASTALIKLARININ NEDENİ NE?

Diş eti ve ağız boşluğu hastalıklarının başlıca nedenleri yetersiz fırçalama, yetersiz diş ipi kullanımı, sigara kullanımı, ağız kuruluğu ve şekerli veya asitli gıdaların tüketimi. 

Bu alışkanlıklar, dişlerin ve diş etlerinin yüzeyinde yapışkan bir bakteri tabakası olan plak birikmesine neden oluyor. 

Plak, diş çürüğü, diş eti iltihabı ve periodontit gibi çeşitli hastalıklara yol açıyor. 

Ağız sağlığını ilgilendiren tüm bu sorunları tedavi etmek için çoğu insan gargara kullanıyor. 

Ancak bunlar, ağız kuruluğu, antimikrobiyal direnç gelişimi ve kan basıncında artış gibi yan etkilerin eşlik ettiği çözümler olarak kabul ediliyor. 

Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini bitiriyor Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini... Haberi Görüntüle

Tüp bağlatma, hap, kol implantı, spiral! En etkili doğum kontrol yöntemi hangisi? Cevap şoke ediyor Tüp bağlatma, hap, kol implantı, spiral! En etkili doğum kontrol... Haberi Görüntüle

10 MİLYON KİŞİYİ ÖLDÜRECEK

Birçok gargara aynı zamanda, hem iyi hem de kötü bakterileri ayrım gözetmeden yok ettiği ve ağzın asitliğini artırarak hastalıklara yakalanma riskini arttırdığı tespit edilen klorheksidin içeriyor.

Bazı bilimsel bulgulara göre klorheksidin, 2050 yılına kadar yılda 10 milyon ölüme neden olacağı öngörülen antimikrobiyal dirence katkıda bulunabilir.

Uzmanlara göre ideal olan, hoş olmayan etkilere yol açmadan ağız sağlığını güvence altına alacak bir çözüm bulmak. 

West of Scotland Üniversitesi Sağlık ve Yaşam Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Mia Cousins ​​​​Burleigh ve aynı bölümde doktora adayı Siobhan Paula Moran tarafından yürütülen araştırmaya göre, yeşil yapraklı sebzelerde bulunan nitrat bu noktada oldukça önemli. 

Bu sebzeler ağız boşluğu hastalıklarının tedavisinde doğal bir alternatif olarak kullanılabilir.

Bulanık görme meğer ölümcül hastalık işaretiymiş! Uzmanlara göre evde bunu yapanlar kurtulabilir Bulanık görme meğer ölümcül hastalık işaretiymiş! Uzmanlara göre evde bunu... Haberi Görüntüle

SEBZELER DİŞ SAĞLIĞINI NASIL ETKİLİYOR? 

Yeşil yapraklı sebzeler vitaminler, mineraller ve antioksidanlarla dolu, dolayısıyla bu besin kategorisinden zengin bir beslenme sağlıklı kiloyu korumak, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve kalp hastalıklarını, kanseri ve diyabeti önlemek için hayati önem taşıdığı bir sır olabilir. 

Yeşil yapraklı sebzelerin sağlık açısından birçok faydası, nitratlarla dolu olmalarından kaynaklanıyor. 

Nitratlar ağız boşluğuna girdikten sonra, kan basıncını düşürme ve egzersiz performansını artırma özelliğiyle bilinen bir element olan nitrik okside dönüştürülüyor. 

Aynı zamanda kötü bakterilerin aşırı çoğalmasını önlemeye yardımcı oluyor ve ağzın asitliğini azaltarak hastalıklara neden olma riskine karşı koruma sağlıyor. 

Ayrıca, klorheksidinin aksine, nitratlar daha hedefli bir şekilde çalışarak hastalıkla ilişkili bakterileri yok ediyor, ağız asiditesini azaltıyor ve dengeli bir ağız mikrobiyomu oluşturuyor.

Dermatolog 'genç bir cilt için şart' diyor! Misel suyu nedir? Misel suyu ne işe yarar? Dermatolog 'genç bir cilt için şart' diyor! Misel suyu nedir?... Haberi Görüntüle

Saçlarını boyadıktan günler sonra kör oldu! Suçlu boyadaki o maddeymiş Saçlarını boyadıktan günler sonra kör oldu! Suçlu boyadaki o maddeymiş Haberi Görüntüle

ARAŞTIRMA SPORCULAR ÜZERİNDE YAPILDI

Araştırmacılar, yüksek karbonhidrat alımı, stres ve antrenman sırasında ağır nefes almanın neden olduğu ağız kuruluğu nedeniyle diş eti hastalığına daha yatkın olan bir grup sporcu üzerinde çalıştı. 

Çalışma, yaklaşık 12 mililitre nitrat içeren pancar suyunun dişler için koruyucu özelliklere sahip olduğunu gösterdi. 

Bu da nitratların diş çürümesi riskini azaltmak için prebiyotik olarak kullanılabileceğini ortaya koydu. 

Ekip iyi bir ağız hijyeninin ve nitrat açısından zengin bir beslenmenin daha sağlıklı bir gülümsemenin anahtarı olabileceğini öne sürüyor. 

Onlara göre yemek sırasında bol miktarda ıspanak, lahana veya pancar tüketilmeli. 

Her öğüne bir porsiyon sebze eklemek ağız hastalıklarını önlemeye veya tedavi etmeye, ağzı sağlıklı tutmaya yardımcı olabilir.

Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Haberi Görüntüle

GARGARA AĞIZ MİKROBİYOMUNU DEĞİŞTİRİYOR

Öte yandan dünya genelinde yaygın olarak kullanılan Listerine Cool Mint isimli alkol bazlı gargaranın ağız mikrobiyomunu değiştirdiği, üç aylık kullanımdan sonra Fusobacterium nucleatum ve Streptococcus anginosus sayılarının arttığı tespit edildi.

Araştırmada, kan basıncının düzenlenmesine önemli katkıda bulunan Actinobacteria adı verilen bir grup bakteride de azalma görüldü.

Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla, performans düşük Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla,... Haberi Görüntüle

Ailelere çok önemli uyarı: 3 yaşın altındaki çocuklara sakın onu yedirmeyin Ailelere çok önemli uyarı: 3 yaşın altındaki çocuklara sakın onu... Haberi Görüntüle

AĞIZ KOKUSUNA KARŞI BUNLARI YAPIN

Uzmanlar ağız kokusunu önlemek için çok önemli tavsiyelerde bulundu. 

  • Besinler tamamen çiğnendikten sonra yutulmalı.
  • Yemeklerden sonra ağız tuzlu karbonatlı veya sirkeli su ile çalkalanmalı.
  • Yeterince su içilmeli.
  • Dişlerin yanı sıra dil de fırçalanmalı.
  • Koku yapan yiyeceklerden, sigara ve alkolden uzak durulmalı.
  • Diş çürüğü, diş eti hastalığı gibi sağlık sorunlarına karşı önlem alınmalı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading