Yandex Metrica

Ani kalp durması aslında ani olmayabilir! Araştırmaya göre 24 saat önceden bazı işaretler veriyor

Ani kalp durması aslında ani olmayabilir! Araştırmaya göre 24 saat önceden bazı işaretler veriyor

Altta bazı kronik hastalıkları yatan insanları hayattan koparan ani kalp durması sağlık için büyük bir tehdit. Ancak yapılan bir çalışmaya göre bu olay yaşanmadan 24 saat önce bazı belirtiler görülüyor. Üstelik kadın ve erkeklerde bu belirtiler aynı değil. 

Sağlık

03.09.2024, 13:01

Kalp durması her ne kadar ani gelişen bir sağlık sorunu gibi görünse de yapılan bir araştırma gerçeğin öyle olmayabileceğini ortaya koyuyor. 

Zira çalışma, ani kalp krizi geçiren her iki kişiden birinde, olaydan 24 saat önce en az bir uyarı semptomunun görüldüğünü iddia ediyor. 

Hastaneler pesto sosu yiyen insanlarla dolup taştı! Doktorlar ölümcül Botulizmden şüpheleniyor! Botulizm nedir? Belirtileri nelerdir? Hastaneler pesto sosu yiyen insanlarla dolup taştı! Doktorlar ölümcül Botulizmden... Haberi Görüntüle

Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Haberi Görüntüle

BİR GÜN ÖNCE BAZI BELİRTİLLER GÖRÜLÜYOR

Araştırmada Kaliforniya ve Oregon şehirlerinde kalp krizi vakaları ve acil tıbbi bakıma başvuran ancak bu olaydan etkilenmeyen kişiler hakkında iki çalışmadan elde edilen veriler kullanıldı. 

Ekip ani kalp durması yaşayanların olaydan önceki gün en az bir karakteristik semptom yaşadığını gösterdi.

Bu belirti erkeklerde göğüs ağrısı ve kadınlarda nefes darlığı.

Aynı zamanda daha küçük erkek ve kadın gruplarında kalp atışlarında artış, nöbet ve grip benzeri semptomlar gibi spesifik belirtiler görüldü.

Yatağa aç gidemeyenler için en sağlıklı yiyecek açıklandı! Uyku kalitesini de artırıyor Yatağa aç gidemeyenler için en sağlıklı yiyecek açıklandı! Uyku kalitesini... Haberi Görüntüle

Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet düzenini alt üst ediyor Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet... Haberi Görüntüle

BAZI HASTALIKLAR RİSKİ ARTIRIYOR

Kardiyolog Dr. Sumeet Chugh iki ana semptomun mutlaka bir arada olması gerekmediğini; ancak hipertansiyon, diyabet veya altta yatan kalp hastalığı mevcut olduğunda dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Araştırmacılar, daha önce yaşanmamış nefes darlığı, nabızda artış hissi, baş dönmesi, bayılma eğilimi, terleme, mide bulantısı ve göğüs ağrısının acil tıbbi müdahale için bir gösterge olduğu görüşünde. 

Kardiyolog Dr. Sumeet Chugh, uyarı işaretlerinin erken tespitinin hayat kurtarabileceğine dikkat çekiyor.

Çünkü hastane dışında kalp krizi geçiren kişilerin büyük çoğunluğu dakikalar içinde hayatını kaybediyor.

Öte yandan geçtiğimiz yıl haberleşme, güvenlik sistemleri ve bilgi teknolojileri alanlarında faaliyet gösteren ASELSAN'ın iştiraki Aselsannet tarafından ani kalp durması vakalarına karşı çok önemli bir cihaz üretilmişti.

Otomatik Eksternal Defibrilatör cihazları kalp durması gerçekleşen vakalarda kalp ritmini analiz ediyor elektro şokun gerekli olduğunu belirliyor.

Ayrıca kalbe elektrik akımı vererek, düzensiz titreşimleri sonlandırıp kalbin normal çalışmasını sağlıyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading