Yandex Metrica

Artan pişmiş yumurta çöpe mi atılmalı? Yeniden ısıtmak, sağlığı nasıl etkiler?

Artan pişmiş yumurta çöpe mi atılmalı? Yeniden ısıtmak, sağlığı nasıl etkiler?

Kahvaltı için pişirdiğiniz yumurtayı yarım bırakıp sonra bir daha ısıttığınız oldu mu hiç? Böyle bir durum bazı gıdalar için güvenli sayılmasa da yumurta hakkında bunu söylemek yerinde olmaz. Doğru şekilde tekrardan ısıtılan yumurtanın sadece doku ve tadında ufak değişiklikler olurken saklama koşulları uygunsa sağlığı olumsuz yönde etkilemez.

Sağlık

21.05.2024, 20:10

Herhangi bir yiyeceğin yeniden ısıtılması, dokusunu, tadını ve besin içeriğini etkileyebilir. Örneğin sebzelerde yeniden ısıtma işleminin, çiğ, pişmemiş sebzelere kıyasla vitamin içeriğini azalttığı gösterilmiştir.

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Haberi Görüntüle

SADECE TADI VE DOKUSUNU ETKİLEYEBİLİR

Yumurta söz konusu olduğunda da, bazı araştırmalar çiğ ve pişmiş yumurta arasında beslenme ve doku açısından bazı farklılıklar bulmuş. Ancak önceden pişirilmiş yumurtaların tekrar ısıtılmasının besin içerikleri üzerinde herhangi bir etkisi olup olmadığına dair bir araştırma yok.

Havuzdan çıkınca ayağınıza bakın! Hastanelik ediyor Havuzdan çıkınca ayağınıza bakın! Hastanelik ediyor Haberi Görüntüle

UYGUN ŞEKİLDE ISITILIRSA GÜVENLİ 

Yumurta içeren bir yiyeceği yeniden ısıttığınızda, genellikle daha kuru hale gelir ve çiğnediğinizde lastik gibi bir dokuya sahip olur. Güvenlik açısından, yumurtalı yiyecekler uygun şekilde saklandıkları ve daha sonra uygun şekilde yeniden ısıtıldıkları sürece, genellikle yemek için güvenli kabul edilir.

Çiğ yumurtalar sert ve akıcı olmayana kadar pişirilmeli. Bu, ciddi gıda kaynaklı hastalıklara neden olabilen salmonella gibi bakterilerin yutulma riskini azaltmaya yardımcı olur. Yumurtalar iyice piştikten sonra kahvaltıda eğer arttıysa buzdolabında 4 °C ve altında saklanmalı. Bu andan itibaren de en fazla 3-4 gün içerisinde tüketilmeli.

Omleti tekrar ısıtmanın en hızlı yöntemi mikrodalgayken haşlanmış yumurtalar ise üzerine kaynar su dökülerek ısıtılır. Sahanda yumurtaları ise üzerine biraz tereyağı veya sıvı yağ ile bir tavada ısıtmak gerekir. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading