Ayvayı yıllarca yanlış yedik! Ayvanın faydasını görmek için bu şekilde tüketirsek...

Ayvayı yıllarca yanlış yedik! Ayvanın faydasını görmek için bu şekilde tüketirsek...

Kış aylarında en çok tüketilen ve sevilen ayva sık tüketilen meyveler arasında yerini almaya devam ediyor. İnsan sağlığına faydalar saymakla bitmeyen ayvanın yüksek besin değeri sayesinde her derde deva olan meyveler arasında yerini alıyor. Ancak ayvayı tüketmeden önce yapılması gerekenler

Sağlık

13.02.2024, 09:44

Lif bakımındn zengin olan ve sevilen ayvanın tohumlu yapısıyla bağırsak sağlığına faydası olan ve sindirimi kolaylaştıran meyvedir.

Kabızlığı önmeleye yardımcı olan ayvayı bıçakla soyup tüketenlerin ise yanlış tükettiği ortaya çıktı. Çünkü ayvanın sert yapısı ile boğazda duran bir his verdiği ve tıkanıklığa yol açtığı biliniyor. İşte ayvann diğer farklı tüketme yolları.

Meme kanserinin nüksetmesi engellenebilir! Ünlü onkolog reçeteyi verdi Meme kanserinin nüksetmesi engellenebilir! Ünlü onkolog reçeteyi verdi Haberi Görüntüle

AYVAYI BİR DE BÖYLE TÜKETMEYİ DENEYİN

Tahta bir kaşık ile ayvanın dış kabuğuna vurun, ardından sert olan ayva yavaşça yumuşamaya başlayacaktır. Bıçakla kesmek yerine kaşıkla oyun, ardından üzerine limon sıkın veya kaya tuzu ekleyin. Artık ayvanın buruk tadı ortadan kalkerken daha rahat bir şekilde yutmanıza yardımcı olacaktır.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Kübra BEYAZOĞLU

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading