Yandex Metrica

Bebek mamalarında ambalaj sahtekârlığı! İçinde neler bulundu neler

Bebek mamalarında ambalaj sahtekârlığı! İçinde neler bulundu neler

Her anne baba bebeğinin vitamin dolu gıdalar almasını istiyor. Bu isteği karşılamak için evde çaba gösteren de var zaman darlığından hazır mamalara yönelen de. Ancak yapılan bir araştırma bu mamaların yüzde 70'inin ambalajda yazan hiçbir içeriğe sahip olmadığını ortaya koydu. 

Sağlık

01.09.2024, 13:37

Bebekler hayatın en mutluluk verici canlıları. 

Peki, onlara yiyeceklerinde yeterli miktarda besleyici gıda sağlıyor musunuz? 

Son zamanlarda yapılan bir araştırma, bebek ve yürümeye başlayan çocuk gıdalarının yüzde 60'ının istenen beslenme standartlarını karşılamadığını ortaya koydu. 

Üstelik bu gıdaların hiçbiri Dünya Sağlık Örgütü tarafından belirlenen tanıtım standartlarını karşılamıyor.

Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var... Haberi Görüntüle

ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez yaşanıyor ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez... Haberi Görüntüle

651 MAMA İNCELENDİ

George Küresel Sağlık Enstitüsü'ndeki bilim insanları, bebek mamalarının uluslararası standartlara ne kadar uyduğunu incelemek istedi.

Ekip, ABD'deki en büyük on süpermarket zincirinde perakende olarak satılan 651 bebek ve yürümeye başlayan çocuk gıda ürününden gelen verileri analiz etti. 

Bu ürünlerin önemli bir çoğunluğu, kritik beslenme ölçütlerini karşılayamadı.

Yüzde 70'i protein gereksinimlerini karşılamıyordu; yüzde 44'ü şeker sınırlarını aşıyordu.

Ayrıca bu yiyeceklerin dörtte biri kalori gereksinimlerini karşılamıyordu. 

Tuz içeriği de daha iyi değildi; zira beş üründen biri öngörülen tuz önerilerini aştı.

ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez yaşanıyor ABD'li bilim insanlarından korkutan kuş gribi açıklaması! Bu ilk kez... Haberi Görüntüle

Ünlü kardiyolog ısrarla uyardı: Çoğu insan kalp krizinin bu belirtisini bilmiyor! Ünlü kardiyolog ısrarla uyardı: Çoğu insan kalp krizinin bu belirtisini... Haberi Görüntüle

TAT TERCİHLERİ BEBEKLİKTE OLUŞUYOR

Tat tercihlerimiz ve beslenme alışkanlıklarımız erken çocukluk döneminde oluşuyor ve yaşlandıkça obezite, diyabet ve hatta bazı kanserler gibi kronik rahatsızlıkların önünü açabiliyor. 

Çalışmaya liderlik eden Dr. Elizabeth Dunford şu açıklamayı yaptı: 

"Zaman darlığı çeken ebeveynler, çocuklarının gelişimi için gerekli temel besinleri içermediğinin farkında olmadan ve bunların gerçekte olduğundan daha sağlıklı olduğuna inanarak hazır gıdaları tercih ediyor." 

Bebek maması paketleri bu sektörde ivme kazanıyor.

Sadece 13 yıl gibi bir sürede, bu paketlerde yapılan satışlar şaşırtıcı bir şekilde yüzde 900 oranında arttı. 

Ancak bu ürünler, şeker önerilerini karşılayan yüzde 7 gibi içler acısı bir oranla, değerlendirilen en sağlıksız ürünler arasında yer aldı.

Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne yapıyor Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne... Haberi Görüntüle

Obeziteyle mücadele eden en iyi takviye! Kanserle de mücadele ediyor! Düzenli kullanan yararını görüyor Obeziteyle mücadele eden en iyi takviye! Kanserle de mücadele ediyor!... Haberi Görüntüle

AMBALAJLAR SAHTE İFADELERLE DOLU

Peki ya ambalaj? 

George Enstitüsü'nde araştırma görevlisi ve diyetisyen olan Dr. Daisy Coyle, ürünlerin yüzde 99,4'ünün ambalajında ​​en az bir yasadışı iddianın yer aldığını belirtti. 

Hatta bazı bebek maması ürünlerinde 11'e kadar yanlış iddia yer alıyordu.

Bu kurnazca iddialar, bu ürünleri olduklarından daha sağlıklı göstererek bir "sağlık halesi" yanılsamasına yol açıyor. 

Dr. Coyle, listelenen ana bileşenleri yansıtmayan aldatıcı ürün adlarının sıklıkla kullanıldığına da dikkat çekti.

"Örneğin atıştırmalık ve parmak gıdaları, esas olarak un veya diğer nişastalardan yapılmış olmalarına rağmen, ürün adında sıklıkla meyve veya sebzeye atıfta bulunur." 

ABD'de çocukluk çağı obezitesi 1970'lerden bu yana iki katından fazla arttı ve okul öncesi çocukların yaklaşık yüzde 13'ü obeziteyle boğuşuyor.

COVID-19 salgını bu sorunu daha da körükledi.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

3

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading