Bebeklere su verilmeli mi? Çocuk doktorları son noktayı koydu

Bebeklere su verilmeli mi? Çocuk doktorları son noktayı koydu

Doğdukları andan itibaren anne sütüyle beslenen bebeklere su verilebilir mi? Bu soru uzmanları ikiye bölmüş gibi görünüyor. Bir kesim anne sütünün yeterli olacağını düşünürken diğer taraf az da olsa su içirilebileceği görüşünde. Haberde konuyla alakalı detaylar yer alıyor. 

Sağlık

28.09.2024, 12:38

Özellikle ilk doğumunu yapmış olan anneler bebek beslenmesi konusunda bazı soru işaretleri taşıyor. 

En çok merak ettikleri konu ise bebeklerine su verip vermemeleri gerektiği.

Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden biri' Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden... Haberi Görüntüle

Bu ilaçlar cinsel istekten eser bırakmıyor! Hemen kontrol edin Bu ilaçlar cinsel istekten eser bırakmıyor! Hemen kontrol edin Haberi Görüntüle

ANNE SÜTÜNDE YETERİ KADAR SU VAR

Çocuk doktoru Elvira Ziganshina'ya göre anne sütüyle beslenen bir bebeğin ek sıvıya ihtiyacı yok.

Çünkü anne sütü yüzde 87 oranında su içeriyor. 

Bu bebeğin sıvı ihtiyacını tamamen karşılıyor. 

Geri kalanı ise laktoz, yağ ve proteinler oluyor. 

Ayrıca kalitesiz su kullanımına bağlı hastalıkların gelişmesi nedeniyle su takviyesi yapmanın bebekler için tehlikeli olabileceğine inanılıyor.

Meğer mutluluğun çaresi antidepresanlar değilmiş! O vitamin serotonin patlaması yaşatıyor Meğer mutluluğun çaresi antidepresanlar değilmiş! O vitamin serotonin patlaması yaşatıyor Haberi Görüntüle

KAYNATILMIŞ SOĞUMUŞ SU İÇEBİLİR

Ona göre, eğer bir çocuk biberonla besleniyorsa, mamayla beslendikten bir veya bir buçuk saat sonra ona her zaman sadece kaynamış, oda sıcaklığına soğutulmuş su verilebilir. 

Ziganshina, çocuğun yüksek ateşi, kusması, zehirlenme belirtileri veya bağırsak enfeksiyonu varsa ilave suya ihtiyacı olduğunu belirtiyor. 

Günde 1 kg ağırlık başına 5 ml oranında olmak üzere bir kaşık veya şırınga ile ılık kaynamış su verilebilir. 

“Çocuğa su içmesi teklif edilmeli ama asla zorlanmamalı." diyen çocuk doktoru "bir çocuk içmek isterse bunu her zaman isteyerek ve zevkle yapacaktır." ifadesini kullanıyor. 

Bu hastalığın şakası yok! İşlenmiş gıdaları çok yiyenin vay haline Bu hastalığın şakası yok! İşlenmiş gıdaları çok yiyenin vay haline Haberi Görüntüle

Öksürüğü geçirmek için sakın ilaç kullanmayın! Çaresi çok sevilen bir kış içeceğindeymiş Öksürüğü geçirmek için sakın ilaç kullanmayın! Çaresi çok sevilen bir... Haberi Görüntüle

KİLOGRAM BAŞINA 80 ML ÖNERİLİYOR

Dünya Sağlık Örgütü'nün pediatri bölümü başkanı Anna Nikitenok ise, bir çocuğa altı aya kadar vücut ağırlığının kilogramı başına 80 ila 130 ml su verilebileceğini kaydetti.

Bu oran yaşa göre artış gösterebilir. 

Bu kritik 10 belirtiye dikkat! Tam anlamıyla demansa işaret ediyor! Siz de acilen kontrol edin Bu kritik 10 belirtiye dikkat! Tam anlamıyla demansa işaret ediyor!... Haberi Görüntüle

BEBEĞİN SUYA İHTİYACI OLUP OLMADIĞI ANLAŞILIR MI?

Su takviyesinin gerekli olup olmadığını anlamak için çocuğun davranışına, genel durumuna ve idrara çıkma sayısına bakmak gerekiyor.

Bebek tam yemek yemişse ve bir süre sonra huzursuzlanmaya başlamışsa, ancak kolik veya hastalık belirtisi yoksa, ev sıcaksa ve idrara çıkma sıklığı azalmışsa ona biraz su verebilirsiniz. 

Midenin suyla dolmaması için emzirmeden sonra, emzirme aralarında su vermeniz ve planlanan beslenmeden yaklaşık 30-60 dakika önce durmanız gerekiyor. 

Çünkü bu tüketilen süt miktarını azaltabiliyor. 

Pek çok uzman bebeğe su vermek yerine emzirmeyi öneriyor. 

Çünkü bunun çocuğun beslenme rejimini bozduğunu, bağırsak fonksiyonuna müdahale ederek dışkı sorunlarına yol açabileceğini düşünüyorlar.

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading