Yandex Metrica

'Beslenme çantasına ne koysam?' diye düşünmeye son! İşte en besleyici öneriler

'Beslenme çantasına ne koysam?' diye düşünmeye son! İşte en besleyici öneriler

Okul çağında çocuğu olanların en büyük handikabı beslenme konusu. Okulda atıştırmalıklarla öğün yapmasını istemeyen anneler evde beslenme çantası hazırlıyor. İşte beslenme çantasına koyabileceğiniz birbirinden besleyici yiyecekler. 

Sağlık

04.09.2024, 16:51

Uyum süreci dahilinde kreş ve birinci sınıflar okula başladı. 

Pazartesi itibariyle tüm öğrenciler için ders zili çalacak. 

Çocuğunuzun hastalıklardan korunmaları için bağışıklık sistemini güçlendirmek istiyorsanız yapmanız gereken en önemli şey beslenmesine dikkat etmek. 

Çocuklara okul kantininden küçük bir atıştırmalık almak kolay ve faydasız bir çözüm.

Oysa küçük bir çabayla onları eve dönene kadar tok tutacak sağlıklı yemekler hazırlayabilirsiniz.

Küçük çocuğumuzun sağlıklı atıştırmalıklarını yemesini sağlamanın anahtarı bunun sıkıcı olmaması ve yediği şeyi sevmesi.

Peki okula götürmeleri için hazırlayacağınız öğle yemeği neler içermeli?

Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta ilaç Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta... Haberi Görüntüle

PROTEİN

Öğle yemeğinde protein yemek, beyindeki nöronlar arasında bağlantı kurmaya yardımcı olan amino asitler nedeniyle çocuğun derslere daha iyi odaklanmasına yardımcı olabilir.

Öğünlerde protein yemek ayrıca çocuğu daha uzun süre tok tutabilir.

Bunun için beslenme çantasına;

  • Tavuk göğsü parçaları
  • Peynir küpleri
  • Fındık
  • Yoğurt
  • Haşlanmış yumurta koyabilirsiniz. 

Bunları doğru bir şekilde birleştirirseniz ve çocuğun en çok hangi yiyecekleri tercih ettiğini her zaman aklınızda tutarsanız, okul için ideal sağlıklı atıştırmalık haline gelebilir.

Artık pahalı nemlendiricilere para vermek yok! Kadınlar bu yağın faydalarını duyduğu an denemek isteyecek Artık pahalı nemlendiricilere para vermek yok! Kadınlar bu yağın faydalarını... Haberi Görüntüle

MEYVE

Neredeyse 3 gençten 2'si her gün yemesi gereken meyveleri yemiyor.

Oysa dengeli bir öğle yemeğinin yaklaşık yüzde 50'si meyve ve sebzeden oluşmalı. 

Renkli meyve ve sebzeleri okul öğle yemeğinde yemek besin değerini artırır ve yemeği çocuk için daha eğlenceli hale getirir.

Çocuk okulda;

  • Üzüm
  • Elma
  • Armut
  • Muz
  • Portakal daha kolay yiyebilir.

Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu etkisini kimse bilmiyor Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu... Haberi Görüntüle

SEBZE

Bir ebeveyn için en zor şey çocuğuna sebze yedirmek. Başka bir yemeğin yanında ince doğranmış sebzeleri ekleyerek bu sorunu çözebilirsiniz.

  • Bebek havuç
  • Salatalık
  • Domates
  • Biber onların seveceği şekilde hazırlanabilir. 
Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Haberi Görüntüle

Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış durumda Covid-19'un yeni varyantı için alarm verildi! Şimdiden 3 kıtaya yayılmış... Haberi Görüntüle

YAĞ ASİTLERİ

Omega-3 yağ asitleri yaşamın her aşamasında önemli.

Çünkü diğer özelliklerinin yanı sıra kalp sağlığının korunmasına yardımcı oluyor, beyin fonksiyonlarını ve bilişsel gelişimi olumlu yönde etkiliyor ve göz sağlığında önemli bir rol oynuyor. 

Omega-3 yağ asitlerinin en iyi kaynakları somon, uskumru ve sardalye gibi yağlı balıklar. 

Okul öğle yemeği seçeneği, avokado ve diğer sebzelerle birlikte somon veya ton balığı sandviçi olabilir. 

Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa düşüklüğü mü? Bu belirtiye dikkat! Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa... Haberi Görüntüle

KARBONHİDRAT

Bir öğünün tam ve sağlıklı olabilmesi için sadece meyve ve sebzeler değil, gerekli tüm malzemelerin bulunması gerekiyor. 

Okulda sağlıklı bir öğle yemeği için çocuğun çantasına tam tahıllı bir mısır gevreği, yoğurduna da yulaf ya da tam tahıllı gıdalar koyabilirsiniz. 

Diyabet tespitinde kan verme dönemi bitiyor! Yeni yöntem yüzde 70 oranında doğru sonuç verdi Diyabet tespitinde kan verme dönemi bitiyor! Yeni yöntem yüzde 70... Haberi Görüntüle

SU

Yorgunluğu önlemek ve okulda konsantrasyon seviyelerini yüksek tutmak için çocukların iyi sıvı almaları son derece önemli. 

Uygun sıvı alımı aynı zamanda sağlıklı bir kiloyu korumalarına da yardımcı olabilir.

Susuzluk için en iyi çözüm su ve taze meyvelerden elde edilen doğal meyve suları.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading