Yandex Metrica

Sitede Ara

Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa zemin hazırlıyor

Beyaz ekmeği işte bundan dolayı yememelisiniz! Çok kritik bir hastalığa zemin hazırlıyor

Sofraların şahı beyaz ekmeğin sağlık üzerindeki etkisi iç açıcı değil. Ancak halen çoğu insan ondan vazgeçmiyor. Besin değeri açısından yetersiz olan beyaz ekmek yerine uzmanlar tam tahıllı ürünler öneriyor. Onlara göre bunun birden fazla sebebi var. 

Sağlık

26.07.2024, 16:36

Ekmek genellikle sağlıksız ve şişmanlatıcı bir karbonhidrat kaynağı olarak görülse de birçok ülkenin beslenmesinde temel öğe olmaya devam ediyor. 

Besin değeri ise türüne göre değişiyor. 

Örneğin, beyaz ekmeğin içindeki besin maddeleri işleme sırasında kaybolma eğiliminde oluyor.

Bu nedenle uzmanlar, tam tahıllı ürünler ve tam buğday ekmeği gibi daha sağlıklı ekmek türlerinin tüketilmesini öneriyor. 

Söz konusu seçenekler özellikle çölyak hastalığı veya gluten alerjisi olan kişiler için çok değerli. 

Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi açıkladı Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi... Haberi Görüntüle

Sonbaharda hasta olmak yok! Uzman Kazmina bağışıklığı çelik gibi yapan yiyecekleri açıkladı Sonbaharda hasta olmak yok! Uzman Kazmina bağışıklığı çelik gibi yapan... Haberi Görüntüle

BEYAZ EKMEKTE RAFİNE KARBONHİDRAT VAR

Karbonhidrat, ekmekte ve diğer birçok gıdada bol miktarda bulunan ve kan şekeri seviyesini etkileyen bir besin.

Beyaz ekmek, şeker açısından zengin olan rafine karbonhidratlar içeriyor.

Rafine karbonhidratlar ise kalp hastalığı, tip 2 diyabet ve obezite riskini artırıyor. 

Genetik mi yoksa yaşam tarzı mı? Hangisi kanserde daha fazla rol oynuyor? İşte cevabı. Genetik mi yoksa yaşam tarzı mı? Hangisi kanserde daha fazla... Haberi Görüntüle

Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Çocuğunuz yere böyle basıyorsa acilen doktora götürün! Tedavi edilmezse... Haberi Görüntüle

TAM TAHILLI EKMEK EN SAĞLIKLISI

Tam tahıllı ekmek, vücut tarafından sindirilmeleri daha uzun sürdüğünden ve kan şekeri seviyeleri üzerinde daha az etkiye sahip olduklarından daha sağlıklı kabul edilen karmaşık karbonhidratlar içeriyor.

Ekmek genel olarak protein, lif, yağ, vitamin ve mineral içerse de besin öğeleri açısından daha fakir, karbonhidrat oranı ise daha yüksek. 

Oysa besin kaynağı olarak kullanılacak ekmeğin, buğdayın çekirdeğinden üretilen, lif, demir, çinko ve vitaminlerin bozulmadan kaldığı tam tahıllı olması gerekiyor. 

Uzmanlar daha fazla vitamin, mineral ve lif içerdiğinden tam tahıllı ekmek yemeyi öneriyor.

Aynı zamanda beyaz işlenmiş ekmeğe göre özellikle kalp sağlığı ve diyabet riski açısından önemli olan kan şekeri seviyesini yavaş yavaş etkiliyor. 

Bu haber yeni anne olanlar için! 1 yaşına kadar bebeğinize bu yiyecekleri asla vermeyin Bu haber yeni anne olanlar için! 1 yaşına kadar bebeğinize... Haberi Görüntüle

Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyor Jinekologların hamilelere yeni tavsiyesi! Folik asit depolarını tıka basa dolduruyor Haberi Görüntüle

GLİSEMİK İNDEKSİ YÜKSEK

Rafine undan yapılan beyaz ekmekler işleniyor.

İşlenmeleri sırasında başta kalp sağlığı ve sindirim sistemi sağlığı için önemli olan bitki lifleri olmak üzere pek çok besin maddesi onlardan uzaklaştırılıyor. 

Aynı zamanda beyaz ekmeğin glisemik indeksi yüksek ve bu nedenle çabuk sindirilerek kan şekeri seviyelerinde istenmeyen dalgalanmalara neden oluyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading