Yandex Metrica

Bilim insanları uzun yaşamanın sırrını çözdü! 100 yaşına gelmenin sırrı kan grubunuzda gizli: İşte en uzun yaşayanaların kan grubu...

Bilim insanları uzun yaşamanın sırrını çözdü! 100 yaşına gelmenin sırrı kan grubunuzda gizli: İşte en uzun yaşayanaların kan grubu...

Kan gruplarıyla ilgili zeka ve sağlık üzerine birçok araştırma bulunuyor. Gerçekleştirilen son araştırmalar, kan gruplarının yaşam süresi üzerinde belirleyici bir faktör olabileceğini ortaya çıkardı.

Sağlık

02.07.2024, 14:30

Birçoğumuz kan grubumuzu ehliyet ya da sağlık işlemleri için gerektğinde öğrenmeye gideriz. Ancak rastgele eylemlerinizin, düşüncelerinizin, farklı fikirlerinizin ve kısacası ürettiğiniz her şeyin sebebi kan grubunuz olabilir. Bilim adamları tarafından yapılan yeni bir araştırma uzun yaşamanın kan grubuna da bağlı olduğunu ortaya çıkardı. 

Kan grubu, bir kişinin kırmızı kan hücrelerinde bulunan belirli proteinler ve antijenlerin kombinasyonunu tanımlayan bir özelliktir. İnsanlarda genellikle ABO kan grubu sistemine göre dört temel kan grubu vardır. İngiltere'de kan gruplarıyla ilgili yapılan bir araştırma yeni bir gerçeği daha ortaya çıkardı. Yapılan araştırmalar sonrası, kan gruplarının ömür üzerindeki etkisi tespit edildi.

Ağız sağlığı için kullanıyoruz ama... Piyasadaki o ürünün kan basıncını bile etkilediği ortaya çıktı Ağız sağlığı için kullanıyoruz ama... Piyasadaki o ürünün kan basıncını... Haberi Görüntüle

DÖRT FARKLI KAN GRUBU BULUNUYOR 

Kan grupları insanların kırmızı kan hücrelerinde bulunan belirli protein ve antijen kombinasyonlarını ifade eder. İnsanların genellikle A, B, AB veya O olmak üzere dört temel kan grubu vardır. Bu gruplar, ABO kan grubu sistemine göre belirlenir.

Kan Grubu A: A antijeni bulunan ve anti-B antikorlarına sahip olan kişilerdir.

Kan Grubu B: B antijeni bulunan ve anti-A antikorlarına sahip olan kişilerdir.

Kan Grubu AB: Hem A hem de B antijenlerine sahip olan ve herhangi bir anti-A veya anti-B antikoruna sahip olmayan kişilerdir.

Bu nedenle, AB kan grubu evrensel alıcı olarak bilinir.

Kan Grubu O: Ne A ne de B antijenine sahip olan ancak her iki antikor tipine karşı da antikorlara sahip olan kişilerdir. O kan grubu evrensel verici olarak bilinir.

Kan Grubu 0: Ne A ne de B antijenine sahip olan ancak her iki antikor tipine karşı da antikorlara sahip olan kişilerdir. O kan grubu evrensel verici olarak bilinir.

Bir anda zayıflamaya başlamanın korkunç nedeni! Araştırmada ortaya çıktı Bir anda zayıflamaya başlamanın korkunç nedeni! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

UZUN YAŞAMIN SIRRI KAN GRUBUNUZDA GİZLİ 

Uzun süredir İngiltere'de yapılan bir araştırma kan gruplarıyla ilgili yeni bir gerçeği daha tespit edilmesini sağladı. Yapılan araştırmalar sonucuda 100 yaşına kadar yaşayan uzun ömürlü kişilerin bu kan grubuna sahip olduğu belirlendi. 

Kan grubunun yaşam süresi üzerindeki etkisi uzun bir zamandır bilim insanlarının ilgisini çeken bir konu haline geldi. Gerçekleştirilen çalışmalarda, A, B, AB ve 0 kan grupları arasında yaşam süresi açısından belirgin farklılıklar olduğunu görüldü.

Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor Haberi Görüntüle

0 KAN GRUBUNA SAHİP KİŞİLER DAHA FAZLA YAŞIYOR

Yapılan araştırmalar sonucunda en uzun ömürlü kan grubunun 0 kan grubuna sahip insanlar olduğu belirlendi. Tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın nedeninin kan grupları olabileceği aktarılan araştırmada, 0 kan grubunun genel olarak en sağlıklı kan grubu olduğu ifade edildi.

Kabızlık sorununun çaresi o meyveymiş! Hem kendisi hem suyu şifa kaynağı! Tuvalette saatler geçiriyorsanız okuyun Kabızlık sorununun çaresi o meyveymiş! Hem kendisi hem suyu şifa... Haberi Görüntüle

HASTALIKLARA YAKALANMA İHTİMALİ KAN GRUPLARINA BAĞLI

İngiltere’de gerçekleştirilen yeni bir araştırmada ise kan gruplarıyla hastalıklar arasında bağlantı olduğu ortaya çıktı. Londra Üniversitesi’ne bağlı Royal Holloway Üniversitesi’nde gerçekleştirilen çalışmada, tansiyon, bulaşıcı hastalıklara yakalanma ihtimali ve kanser riski de dahil olmak üzere birçok hastalığın nedeninin kan grupları olabileceği aktarıldı.

 

Habere Tepki Ver

1

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading