Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası bile yok

Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası bile yok

Alzheimer'ın en yaygın belirtisinin hafıza kaybının olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Bu hastalıkla ilgili başka uyarı işaretleri de var. Kişinin davranışında çoğu insanın pek dikkat etmediği bazı küçük değişiklikler de Alzheimer başlangıcının işaretleri olabilir. İşte sizi şaşırtacak o belirtiler.

Sağlık

22.06.2024, 12:40

Kafa karışıklığı, olayları unutmak, nesnelerin ve kişilerin isimlerini hatırlayamamak, yolları karıştırmak ve karar verememek...

Tüm bunlar Alzheimer hastalığının belirtileri. 

Halk arasında bunama olarak tanımlanan Alzheimer, zaman içinde gelişen beyin hücrelerinin ölümüne bağlı olarak oluşuyor. 

Nörolojik olan bu  hastalığın varlığında beyin hücrelerinde kayıplar görülüyor. 

Hücre kayıplarına bağlı olarak beyin büzüşüp küçülüyor.

Başlangıç döneminde basit unutkanlıklara yol açan hastalığın ilerlemesiyle birlikte kişi yavaş yavaş yakın geçmişe ait yaşananları unutuyor. 

Yukarda sayılan belirtilerin yanında bu hastalığın başka semptomları da var. 

Hem de bakıldığında Alzheimer ile ilgisizmiş gibi görünen. Onlardan biri de para ile ilgili. 

Bulanık görme meğer ölümcül hastalık işaretiymiş! Uzmanlara göre evde bunu yapanlar kurtulabilir Bulanık görme meğer ölümcül hastalık işaretiymiş! Uzmanlara göre evde bunu... Haberi Görüntüle

EKONOMİK CÖMERTLİK

Kişide yeni başlayan cömertlik Alzheimer belirtisi olabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre, bir yaşlıda, yabancılara para verme isteği görünüyorsa, Alzheimer geliştirme riski daha yüksek oluyor.

Nöropsikoloji profesörü ve çalışmanın baş yazarı Duke Han'a göre, parayı yönetme zorluğu, hastalığın erken belirtilerinden biri olarak kabul ediliyor.

67 kişi üzerinde çalışan araştırmacılar, katılımcıları çiftlere ayırdı ve aralarında 10 doları paylaşmalarını istedi. 

Başkalarına daha kolay para verenlerin zihinsel sağlıklarının daha kötü olduğu bulundu, yani Alzheimer geliştirme olasılıkları daha yüksekti.

İşte bu sebeple yaşlı insanların genellikle çevrimiçi dolandırıcılık kurbanı olma olasılığı daha yüksek. 

Musluktaki doğal suya değil şişelenmiş suya güveniyoruz! Peki neden? Musluk suyu gerçekten pis mi? Musluktaki doğal suya değil şişelenmiş suya güveniyoruz! Peki neden? Musluk... Haberi Görüntüle

MİZAH ANLAYIŞINDAKİ DEĞİŞİKLİK 

Alheimer'in bir diğer belirtisi ise kişinin mizah anlayışındaki değişiklik. 

Şaka anlayışı kaba komediye dönmeye başlamışsa bu, hastalığın erken bir işareti olabiliyor.

Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini bitiriyor Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini... Haberi Görüntüle

KONTROLSÜZ SÖZ VE DAVRANIŞLAR

Yapılan araştırmalar, Alzheimer'lı kişinin beyin yapısı değiştikçe nasıl davranacağı ve ne söyleyeceği konusundaki kontrolünü kaybetmeye başlayabildiğini gösteriyor. 

İstemeden kaba davranan veya başkalarına uygunsuz bir şekilde dokunan kişiler bu hastalığa yakalanmış olabiliyor.

Nefes darlığına karşı o ilacı kullanıyorsanız aman dikkat! Araştırmaya göre zararı yararından çok Nefes darlığına karşı o ilacı kullanıyorsanız aman dikkat! Araştırmaya göre... Haberi Görüntüle

KÜFÜR ETMEYE BAŞLAMAK

Alzheimer'in hiç bilinmeyen belirtilerinden bir diğeri ise, küfür etmeye başlamak. 

Yapılan araştırmalara göre eskiden küfretmeyen bazı kişiler, bu hastalığa yakalandıktan sonra sık sık kötü söz söylemeye başlıyor. 

Beliniz ağrıyorsa sakın ilaç içmeyin! Spor hocaları yapılması gerekeni açıkladı Beliniz ağrıyorsa sakın ilaç içmeyin! Spor hocaları yapılması gerekeni açıkladı Haberi Görüntüle

ARABA KULLANMA ŞEKLİNDE FARKLILIK

En son araştırmalara göre, özellikle araba park etme konusunda kişinin sürüş becerileri bozulduysa Alzheimer akla gelebilir.

Hastalığın erken evrelerinde olanların daha yavaş araba kullanma ve sürüş davranışlarında gözle görülür değişiklikler gösterme olasılıkları daha yüksek.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading