Bu haber 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Raporlu ilaç sisteminde bakanlıktan yeni plan!

Bu haber 2 milyon vatandaşı ilgilendiriyor! Raporlu ilaç sisteminde bakanlıktan yeni plan!

Türkiye'de 2 milyon vatandaş raporlu ilaç kullanıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk kez 2023 yılında duyurduğu raporlu ilaç sistemine dair yeni düzenlemenin detayları netleşmeye başladı. Hayata geçirilecek yeni düzenlemeyle birlikte kronik hastalıklara yönelik tedavilerde yaşanan işlem karmaşası ve bekleme süreleri azalmış olacak. 

Sağlık

31.05.2024, 13:55

Sağlık  Bakanlığı 2 milyonu vatandaşı ilgilendiren raporlu ilaç kullanımında ilaç yazma yetkisinin aile hekimliğine vermeyi planlıyor. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın ilk kez 2023 yılında duyurduğu raporlu ilaç sistemine dair yeni düzenlemenin detayları ortaya çıktı. Özellikle kronik hastaları ilgilendiren  raporlu ilaç yazımı için aile hekimliğine yetki verilecek.

Gülmek bir göz ilacının yerine geçebilir! Araştırmada ortaya çıktı Gülmek bir göz ilacının yerine geçebilir! Araştırmada ortaya çıktı Haberi Görüntüle

RAPORLU İLAÇLARI AİLE HEKİMİ YAZABİLECEK 

Bu kapsamda düzenli ilaç kullanan ve bu nedenle rapor alan 2 milyon vatandaş, tekrar ilgili doktora gitmek yerine aile hekimine başvurarak ilaçlarını alabilecekler. 

Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Haberi Görüntüle

HASTANELERİN YOĞUNLUĞU AZALACAK 

Hayata geçirilecek yeni sistemle birliket  hastanelerdeki yoğunluğun kişi ve randevu yoğunluğunun da azalması bekleniyor.  Aile hekimliği şu an için sadece Diyabet, Hepatit B ve kalp ilacı kullanan hastaların raporlarını yazacak. İlerleyen zamanlarda bu ilaç sayısı arttırılacak.

50 yıldır süren araştırma sonucu yeni kan grubuna ''MAL'' ismi verildi 50 yıldır süren araştırma sonucu yeni kan grubuna ''MAL'' ismi... Haberi Görüntüle

RAPORLU İLAÇLARI HANGİ HASTALAR KULLANIYOR? 

İlaç Muafiyet Raporu, hastanın muayenesi sonrasında uzun süreli ilaç kullanımına karar verildiği durumlarda kullanılır. Hastalar, bu form ile oluşturulan raporla ilaçlarını ücretsiz ya da indirimli olarak alabilmektedir. İlaç Muafiyet Raporu formu doktorlar tarafından kullanılmaktadır.

 

Habere Tepki Ver

7

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading