Yandex Metrica

Bu haberi okumadan güneş kremi almaya kalkmayın! Paranız cebinizde kalsın

Bu haberi okumadan güneş kremi almaya kalkmayın! Paranız cebinizde kalsın

Son yılların diyet dostu en popüler meyvesi olan avokadonun yağı da şifa kaynağı. Cilt bakım ürünlerine taş çıkartan özellikleriyle bu yağ hem cebinizi hem de teninizi koruyacak.   

Sağlık

25.06.2024, 16:25

Avokado besleyici bir meyve olmasının yanı sıra son yıllarda kozmetik sektöründe de yaygın olarak kullanılıyor. 

İltihabı azaltma etkisi olan bu yağ, kalp sağlığını da koruyor. 

Lutein, zeaksantin ve E vitamini, lif ve potasyum gibi yüksek düzeyde antioksidan bileşikler içeren avokado yağı, cilt sağlığı üzerinde müthiş etkilere sahip. 

Uyku ile ilgili ilginç araştırma! Uzmanlara göre o cinsiyetin uykuya daha çok ihtiyacı var Uyku ile ilgili ilginç araştırma! Uzmanlara göre o cinsiyetin uykuya... Haberi Görüntüle

Bunu yiyen erkekler yatakta mutlu olmayı beklemesin! Testosteronu dibe çekiyor Bunu yiyen erkekler yatakta mutlu olmayı beklemesin! Testosteronu dibe çekiyor Haberi Görüntüle

CİLDE NEM SAĞLIYOR

Avokado yağı, cildin suyu emme ve tutma yeteneğini artıran ve böylece cildin nemlenmesine yardımcı olan E vitamini içeriyor. 

Bu nedenle genellikle kuru veya çatlamış cildi tedavi etmek için nemlendirici olarak kullanılıyor. 

Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir versin Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir... Haberi Görüntüle

YAŞLANMA BELİRTİLERİNİ AZALTIYOR

Bu yağ, cilt yaşlanmasıyla bağlantılı oksidatif stresle savaşan ve ciltteki kollajen seviyelerini de artırabilen antioksidanlar açısından zengin. 

2020'de yapılan bir araştırma, avokado yağı ve safran özü içeren bir kırışıklık önleyici kremin topikal uygulamasının cildin daha genç görünmesini sağlamada etkili olduğunu buldu.

Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası bile yok Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası... Haberi Görüntüle

UV IŞINLARINDAN KORUYOR 

Avokado yağı, cildi güneşin ultraviyole ışınlarına sürekli maruz kalmanın neden olduğu hasarlardan koruyabilen ve güneş yanığı semptomlarını azaltmaya yardımcı olan C ve E vitaminleri gibi antioksidanlar içeriyor.

Bu baharatlar her mutfakta olmalı! Tatlı isteğini anında bitiriyor Bu baharatlar her mutfakta olmalı! Tatlı isteğini anında bitiriyor Haberi Görüntüle

YARA İYİLEŞMESİNE YARDIM EDİYOR

Sıçanlarda yapılan çalışmalara göre avokado yağı, kollajen metabolizmasını hızlandırarak ve iltihaplanmayı azaltarak yara iyileşmesini destekleyebiliyor.

Uzmanlar uyarıyor: 50 yaş üstündekiler yalnız kalmasın! İşte nedeni Uzmanlar uyarıyor: 50 yaş üstündekiler yalnız kalmasın! İşte nedeni Haberi Görüntüle

CİLDİ GÜZELLEŞTİRİYOR

Bazı araştırmalar, avokado yağının B12 vitamini ile birleştirildiğinde sedef hastalığı veya egzamanın neden olduğu kuru, pul pul dökülmüş cildi rahatlatmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. 

Aynı zamanda avokado yağının anti-enflamatuar özellikleri de akne gelişme riskini azaltmaya yardımcı olabiliyor. 

Öte yandan avokadonun yağı genel sağlık üzerinde de olumlu etkilere sahip. 

Kanserin hiç bilinmeyen belirtisi! Yaz kış yaşanıyor! Okuyan korkuyla doktora koşuyor Kanserin hiç bilinmeyen belirtisi! Yaz kış yaşanıyor! Okuyan korkuyla doktora... Haberi Görüntüle

KALBİ KORUYOR

LDL kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek yağ molekülleri olan tekli doymamış yağ asitleri bakımından zengin olan avokado yağının yüzde 71'i tekli doymamış yağ asitlerinden, yüzde 13'ü çoklu doymamış yağ asitlerinden ve yüzde 16'sı doymuş yağ asitlerinden oluşuyor. 

Tekli doymamış yağlar açısından zengin diyetler, kalp hastalığı gibi durumlara karşı koruma da dahil olmak üzere çeşitli sağlık yararlarıyla ilişkilendirilmiş durumda.

93 binden fazla kişiyle ilgili verileri içeren bir araştırma, bitkisel kaynaklardan tekli doymamış yağ tüketen kişilerin kalp hastalığı ve kanserden ölme riskinin önemli ölçüde daha düşük olduğunu ortaya koydu. 

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Onaylı randevu döneminde tektikler için yeni işlem! Sağlık Bakanlığı açıkladı: Onaylı randevu döneminde tektikler için yeni işlem! Haberi Görüntüle

AVOKADO YAĞININ YAN ETKİSİ VAR MI?

Avokado yağı çoğu insan için güvenli. 

Ancak bu meyveye alerjisi olanların genel olarak avokado yağından ve avokadodan yapılan diğer ürünlerden uzak durması gerekiyor.

Ayrıca tüm yağlar gibi avokado yağı da kalori açısından yoğun bir besin.

Yüksek kalorili yiyeceklerin aşırı tüketilmesi kilo alımına neden olabiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading