Bu yöntemler size yağ yaktıracak! Oturduğunuz yerde metabolizmanızı hızlandırın

Bu yöntemler size yağ yaktıracak! Oturduğunuz yerde metabolizmanızı hızlandırın

Metabolizmanın hızlı çalışması, vücudun dinlenme anlarında bile daha fazla kalori harcadığı anlamına geliyor. Bu durum, kilo verme sürecini hızlandırmanın yanı sıra vücudun şeklini uzun süre boyunca korumaya da yardımcı olabilir. Özellikle ileriki yaşlarda karşılaşılan "metabolizma yavaşlama" sorununu ortadan kaldırmak mümkün. İşte metabolizma hızlandıran yöntemler...

Sağlık

23.01.2024, 21:48

Metabolizma hızını artırmak için yapılabilecek basit birkaç değişiklik, günlük rutindeki küçük düzenlemelerden geçiyor. Kişisel Antrenör Micheal Masi, kalori yakma potansiyelini artırarak metabolizma hızlandırmaya yönelik ipuçlarını paylaştı. 

İşte o detaylar…

Yapay zeka kırılan kemiği de tespit edecek! Uzmanlara göre yanılma payı... Yapay zeka kırılan kemiği de tespit edecek! Uzmanlara göre yanılma... Haberi Görüntüle

DAHA FAZLA PROTEİN

Protein sindirmek, yağlardan veya karbonhidratlardan daha fazla enerji harcamayı gerektiriyor. Protein sindiriminin neden olduğu termik etki, metabolizmayı hızlandırabilir.

Bu nedenle, hayvansal ve bitkisel protein kaynaklarını düzenli olarak tüketmek, daha hızlı bir metabolizmanın en önemli noktası. Ayrıca, protein tüketmek daha tok hissettireceği için aşırı yeme riskini azaltır ve kilo kontrolünde fayda sağlar. 

Yumurta yemeyenler yandı! Beyin sağlığı ile bağlantısı bulundu Yumurta yemeyenler yandı! Beyin sağlığı ile bağlantısı bulundu Haberi Görüntüle

SOĞUK SU İÇİN

Pek alışkın olunmayan ve özellikle soğuk günlerde hiç tercih edilmeyen bu yöntem, metabolizmayı geçici olarak hızlandırabilir. Vücut, soğuk suyu tükettiğinde yeniden normal vücut sıcaklığına ulaşmak için harcadığı enerji sayesinde metabolizma hızınızı artırabilir.

Bu basit alışkanlık, özellikle yemeklerden önce, metabolizmayı hızlandırmanın yanı sıra susuz kalma riskinizi de azaltabilir.

Beslenme uzmanı ısrarla uyardı: Sakın Dubai Çikolatası yemeyin! İşte nedeni Beslenme uzmanı ısrarla uyardı: Sakın Dubai Çikolatası yemeyin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

YÜKSEK YOĞUNLUKLU ANTRENMAN

Yüksek yoğunluklu aralıklı antrenman (HIIT), egzersiz sırasında ve sonrasında kalori yakmak için yoğun egzersiz patlamaları ile kısa dinlenme süreleri arasında geçiş yapılan bir antrenman metodudur.

HIIT, hızlı ve yoğun aktivite patlamalarını içerir ve antrenman sonrasında bile metabolizma hızını artırarak daha fazla yağ yakmaya katkı sağlayabilir. Bu etkinin temel nedeni, egzersiz sonrası aşırı oksijen tüketimi (EPOC) olarak adlandırılan ve genellikle "yanma sonrası etkisi" olarak bilinen fenomen.

HIIT, sabit durumlu kardiyo egzersizlerine göre daha belirgin bir yanma sonrası etkisi yaratır; bu da vücudun, egzersiz bittikten sonra bile daha yüksek bir kalori yakma oranında devam etmesi anlamına gelir.

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

GÜÇ EGZERSİZLERİNE DİKKAT 

Araştırmalar, artan kas kütlesinin daha yüksek bir dinlenme metabolizma hızına dönüştüğünü iddia ediyor. Bu, daha yoğun kas dokusunun dinlenirken bile daha fazla kalori yakması anlamına gelir ve uzun vadeli kilo kontrolü için etkili bir strateji olabilir.

Kas dokusu, metabolik olarak yağ dokusundan daha aktiftir, bu da dinlenme sırasında daha fazla kalori harcadığı anlamına gelir. Direnç antrenmanı veya ağır ağırlık kaldırma yoluyla kas kütlesini artırmak, dinlenme metabolizma hızınızı (RMR) yükseltebilir.

İstanbul'daki utanç hastaneleri artık mühürlü: Yenidoğan Çetesi'nin suç merkezlerinde son durum İstanbul'daki utanç hastaneleri artık mühürlü: Yenidoğan Çetesi'nin suç merkezlerinde son... Haberi Görüntüle

YEŞİL ÇAY VE KAHVE İÇİN

Sabahları içilen bir fincan yeşil çay veya kahve, kişiyi sadece uyanık tutmakla kalmaz, aynı zamanda güçlü bir metabolizma destekleyicisi olarak da rol oynar.

Yeşil çayın, metabolizmayı ve yağ yakımını hafifçe artırabilen özel bileşiklere sahip olduğu biliniyor. Bu etkiden sorumlu olan temel aktif maddeler, kafein ve kateşinlerdir, özellikle de epigallokateşin gallat (EGCG). Araştırmalara göre; bu çaylar metabolizma hızını artırabiliyor. 

Göğüs hastalıkları uzmanından altın değerinde 5 tavsiye! Bunları yapan bir kez bile hasta olmuyor Göğüs hastalıkları uzmanından altın değerinde 5 tavsiye! Bunları yapan bir... Haberi Görüntüle

BAHARATLI YİYECEKLER TÜKETİN

Acı biber gibi yiyeceklerde bulunan kapsaisin, hafif bir şekilde metabolizmayı hızlandırma potansiyeliyle tanınıyor. Bu bileşik, vücudun ürettiği ısıyı artırabilir, termojenez aracılığıyla daha fazla kalori yakmaya yardımcı olabilir ve yağ oksidasyonunu teşvik edebilir.

2022 yılında gerçekleştirilen bir araştırmaya göre; baharatlı yiyeceklerde bulunan kapsaisin adlı bileşik, metabolizma hızını ve enerji harcama seviyesini geçici olarak artırabiliyor.

Bu nedenle, daha fazla kalori yakmaya destek olması amacıyla yemeklerinize biraz daha acı biber eklemeyi düşünebilirsiniz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading