Bugünlerde saç dökülmeniz arttıysa okuyun! Uzman şaşırtan sebebi açıklıyor

Bugünlerde saç dökülmeniz arttıysa okuyun! Uzman şaşırtan sebebi açıklıyor

Sonbaharın gelmesiyle birlikte hava sıcaklıkları düşmeye başladı. Bu durum sadece havayı değil insan vücudunu da etkiliyor. Farklı alanlarda uzman olan doktorlar sıcaklık düşüşlerinin insan vücudu üzerindeki etkilerinden bahsetti.

Sağlık

13.10.2024, 16:12

Sonbahar mevsimini yaşadığımız şu günlerde hava sıcaklıkları her geçen gün düşüyor. 

Bu durum kıyafet seçimimizi doğrudan etkilerken birçok doktor sıcaklık düşüşünün vücudu da etkilediğini belirtiyor. 

İşte termometredeki sayılar düştükçe beklememiz gereken beş değişiklik.

'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz 'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz Haberi Görüntüle

SAÇ DÖKÜLMESİ

Dr.​​ Anıl Sharma, günlerin daha uzun olduğu yaz aylarında dinlenme aşamasına giren saçlar sonbaharın gelmesiyle dökülmeye başlıyor.

Soğuk aylara geçiş sırasında vücut ısıyı korumaya çalıştığından saç dökülmesi daha yoğun hale geliyor.

Uzman, sebum üretimini kontrol etmeye yardımcı olan laktik asit gibi bileşenler içeren özel serumlar kullanılmasını öneriyor. 

Bu ürünler kan dolaşımını hızlandıran masajlarla uygulanınca saç bakımını daha etkili hale getiriyor. 

Bunun dışında D ve B12 vitaminleri ve ferritin bakımından zengin koyu yapraklı sebze, yumurta ve yağlı balık tüketimine dikkat etmek gerekiyor. 

Ne mamografi ne ultrason! Onkolog meme kanseri teşhisinin en kolay yolunu açıkladı Ne mamografi ne ultrason! Onkolog meme kanseri teşhisinin en kolay... Haberi Görüntüle

DÜŞÜK RUH HALİ

Birçok insan için havadaki ani değişiklik, Dr. Jon Van Niekerk'e göre düşük ruh hali, ilgi kaybı, sinirlilik, libidoda düşme ve tükenmişlik gibi depresyona benzer olabilen Mevsimsel Duygulanım Bozukluğu semptomlarını tetikleyebiliyor.

Düzenli egzersiz yapmak ve dışarıda daha fazla zaman geçirmek gibi yaşam tarzı değişiklikleri ruh halinizi iyileştirmede etkili olabilir.

Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil hayvanıyla yatanların o organı sapasağlam oluyor Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil... Haberi Görüntüle

Ani hava değişimi hastalıklara davetiye çıkarıyor! ! Vakalarda artış meydana geldi... Uzmanından altın değerinde tavsiyeler Ani hava değişimi hastalıklara davetiye çıkarıyor! ! Vakalarda artış meydana... Haberi Görüntüle

EKLEM AĞRISI

Ağrı ve sertlik, soğuk havanın eklemler üzerindeki ana etkileri olarak biliniyor. 

Romatolog Veena Patel'e göre, bunun nedeni eklem kıkırdaklarındaki değişiklikleri, eklemler arasındaki sürtünmeyi normalleştiren ve kışın kalınlaşan ince, yumuşak ve elastik bir zarı veya kasların genişlemesine ve şişmesine ve tendonların şişmesine neden olan atmosfer basıncındaki bir düşüş.

Uzman, kemiklerin, dişlerin ve kasların sağlığı için önemli bir unsur olan ve eksikliği osteoporoz, kalça kırıkları, otoimmün hastalıklar gibi durumlarla bağlantılı olan D vitamininin düzenli takviyesini öneriyor. 

Dr. Patel yağlı balık, kırmızı et, yumurta sarısı ve zenginleştirilmiş gıdaların diyete dahil edilmesi gerektiğine dikkat çekiyor.

Ağzınızda bu yaralardan varsa okuyun! Karbonatlı su iyi gelir mi? Diş hekimi açıkladı Ağzınızda bu yaralardan varsa okuyun! Karbonatlı su iyi gelir mi?... Haberi Görüntüle

CİLT KURULUĞU

Estetisyen Leah Totton, soğuk aylarda havadaki ve ciltteki nem oranının azalması nedeniyle kuru cildin son derece yaygın olduğunu açıklıyor. 

Yüzün ve ellerin en hassas bölgeler olduğunu, kuru cildin ise lekeler, gerginlik, kaşıntı, çatlama, kızarıklık ve hassasiyet olarak kendini gösterebileceğini açıklıyor.

Uzman, soğuk algınlığı sırasında antiinflamatuar ve yatıştırıcı özelliklere sahip temizleyiciler ve yüksek koruma indeksine sahip güneş koruyucu kullanılmasını öneriyor. 

Ayrıca dışarı çıkarken ellerin kurumasını önlemek için eldiven giyebilir, dudakları dudak kremi veya vazelinle koruyabilirsiniz. 

'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz 'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz Haberi Görüntüle

Banyoda temizlemeyi unuttuğunuz 5 nokta! Tam anlamıyla mikrop yuvası Banyoda temizlemeyi unuttuğunuz 5 nokta! Tam anlamıyla mikrop yuvası Haberi Görüntüle

ASTIM

Soğuk hava, solunum yollarını daraltarak ve iltihaplanmayı tetikleyerek astımı ve solunum sorunlarını kötüleştirebiliyor.

Soğuk havanın kuruluğu mukusu kalınlaştırıyor, dışarı atılmasını zorlaştırıyor ve öksürük ve nefes darlığı gibi semptomları artırıyor.

Uzmanlar astım hastalarına, inhalatörlerini her zaman yanlarında bulundurmaları, kapalı alan ve kalabalıktan uzak durmaları, belirtilerin devam etmesi durumunda doktorlarına başvurmaları gerektiği hatırlatıyor. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading