Yandex Metrica

Bunu yiyen erkekler yatakta mutlu olmayı beklemesin! Testosteronu dibe çekiyor

Bunu yiyen erkekler yatakta mutlu olmayı beklemesin! Testosteronu dibe çekiyor

Çoğu insan önemsemese de diyabet birçok organı ve hormonu direkt olarak etkileyen bir hastalık. Mutluluk hormonunu anlık olarak yükselten şekerli yiyecek ve içecekleri fazla tüketme neticesinde ortaya çıkan bu durum cinsel gücü bile etkiliyor. İşte diyabetin cinsel hayat üzerindeki olumsuz izleri. 

Sağlık

25.06.2024, 11:49

Hormonların hepsinin birbirine bağlı olduğunu biliyor muydunuz?

Hatta birinin dengesi bozulduğunda, mutlaka diğerlerinin de onu takip ettiğini?

Seks hormonlarının da, sağlıklı kan şekeri ve insülin dengesi düşündüğünüzden daha yakından bağlantılı olduğunu bilmeniz gerekiyor. 

İnsülin seviyesindeki ani artışlar, çok fazla şeker ve un tüketiminden kaynaklanan insülin direnci, sivilcelere ve düzensiz adet döngülerine yol açabiliyor.

Kadınların saçlarını kaybetmelerine bile yol açan bu durum kan şekeri dengesizliği olan erkekler ereksiyon olmada veya ereksiyonun sürdürülmesinde zorluk yaşamasına neden oluyor. 

İçki ya da sigara içmek, çevresel toksinlere ve kronik strese maruz kalmak gibi kötü alışkanlıkların tümü seks hormonu dengesini bozuyor. 

Ancak bu hormonların dengesini sürekli bozan en büyük suçlu, insülini yükselten ve hormonal domino etkisi yaratan şekerin tüm formları. 

İlaç listesi yayımladı: Avrupa İlaç Kurumu'ndan o ilaca inceleme! İlaç listesi yayımladı: Avrupa İlaç Kurumu'ndan o ilaca inceleme! Haberi Görüntüle

ŞEKER TESTOSTERONU DÜŞÜRÜYOR

Erkeklerde aşırı miktarda şekerin yol açtığı insülin direnci, cinsel sağlık da dahil olmak üzere pek çok işlevden sorumlu olan testosteron hormonunun azalmasına neden oluyor.

Seks dürtüsü ve cinsel işlev büyük bir darbe alıyor. 

Azalan kas kütlesi ve daha fazla karın yağı da erkeklerde düşük testosteronun yansımaları. 

Aşırı vücut yağı, östrojen hormonunun seviyelerini artırabiliyor, bu da cinsel isteğin azalmasına ve ereksiyon sorunlarına yol açabiliyor.

Farklı yaşlardaki 74 erkeğin oral glikoz tolerans testine tabi tutulduğu bir çalışmada araştırmacılar, glikozun toplam ve serbest testosteron düzeylerinde önemli bir azalmaya neden olduğunu buldu.

Sağlık Bakanlığı uyardı: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli! Sağlık Bakanlığı uyardı: Kurban Bayramı'nda et tüketiminde nelere dikkat edilmeli! Haberi Görüntüle

İŞTAHI FRENLEYEN LEPTİN DİRENCİ YARATIYOR

Leptin iştahı frenliyor.

Bu hormon beyne yemeyi bırakmasını söylüyor.

Çok fazla şeker, işlenmiş gıda ve un yediğinizde leptin artık işe yaramamaya başlıyor.

Yağ hücreleri leptin üretmeye devam etse de beyniniz onun çağrısını duymuyor ve sonunda leptine dirençli hale geliyor. 

Leptin ayrıca cinsel davranışları da izliyor. 

Yapılan bir araştırma üç grup erkeği inceledi ve leptin düzeyleri yüksek olanların önemli ölçüde daha yüksek vücut kitle indeksine  ve daha düşük testosteron düzeylerine sahip olduğunu buldu.

Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor Haberi Görüntüle

BÜYÜME HORMONU ÜRETİMİNİ AZALTIYOR

Hipofiz bezi tarafından salgılanan Büyüme hormonu uyku sırasına üretiliyor. 

Bu hormon kas kütlesini artırıyor, vücudunuzun yağları kullanmasına ve optimal libidoyu korumaya yardımcı oluyor.

Azalan kas kütlesi, artan abdominal obezite ve Tip 2 diyabet riski ve düşük libido, büyüme hormonu eksikliğinin belirgin belirtilerinden.

Araştırmacılar büyüme hormonu, insülin düzeyleri ve cinsel işlev arasında doğrudan bir bağlantı buldu.

Araştırmalar insülinin vücudunuzun büyüme hormonu üretme yeteneğini azalttığını, testosteron düzeylerini değiştirdiğini ve libidoyu azalttığını gösteriyor.

Güneş yanığı mı yoksa güneş zehirlenmesi mi? Güneş zehirlenmesi belirtileri nelerdir? Güneş yanığı mı yoksa güneş zehirlenmesi mi? Güneş zehirlenmesi belirtileri... Haberi Görüntüle

İNSANI YORUYOR

Şeker ve diğer yüksek glisemik indeksli karbonhidratlar kan şekerinizi artırıyor ve insülinin onu geri çekmesine neden oluyor.

Ancak insülin genellikle aşırı dengeliyor, kan şekerinizi çok aşağıya çekiyor ve açlığa, aşırı istek ve yorgunluğa yol açıyor.

Şeker sizi başka yönlerden de yorar.  

Bir araştırma, şekerin uyarılmayı düzenleyen bir nörotransmitter olan Oreksini azaltarak yorgunluk ve uyuşukluğa katkıda bulunduğunu buldu. 

İnsanlığın yeni kâbusu! Et yiyen bakteri ölüm saçıyor: Türkiye'ye gelmesi an meselesi! İnsanlığın yeni kâbusu! Et yiyen bakteri ölüm saçıyor: Türkiye'ye gelmesi... Haberi Görüntüle

STRESİ VE KAYGIYI TETİKLİYOR

Aşırı tatlı yemek sonucu yaşanan kan şekeri dengesizlikleri sıklıkla ruh hali değişimlerini, depresyonu ve kaygıyı tetikliyor.

Yüksek insülin seviyeleri aynı zamanda stres hormonu olan kortizolün kronik olarak yüksek seviyelerini de şiddetlendiriyor.

İki hormon, azalmaları gereken süreden sonra bile yüksek kaldıklarında, kas kütlesini parçalamak, yağ depolamak ve libidoyu azaltmak için bir ekip gibi çalışıyor. 

Sağlık Bakanlığı açıkladı: Onaylı randevu döneminde tektikler için yeni işlem! Sağlık Bakanlığı açıkladı: Onaylı randevu döneminde tektikler için yeni işlem! Haberi Görüntüle

Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın tarlasına dönebilir Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın... Haberi Görüntüle

GİZLİ ŞEKER DE MASUM DEĞİL

Öte yandan Ürolog Akif Diri gizli şekerin bile erkeklerde cinsel gücü etkilediğini dile getiriyor. 

"Erkeklerdeki sertleşme problemleri ağırlıklı olarak damarsal problemlere dayanır" diyen Diri'ye göre gizli şeker tam da buna sebep oluyor. 

Ürolog özellikle ailesinde diyabet hikayesi olanların bu hastalığa karşı mutlaka önlem alması gerektiğini söylüyor. 

O yıllar arasında doğanların çoğu kanserden ölecek! En çok kolon kanseri görülüyor O yıllar arasında doğanların çoğu kanserden ölecek! En çok kolon... Haberi Görüntüle

Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası bile yok Bu davranışların Alzheimer belirtisi olduğunu biliyor muydunuz? Hafıza kaybıyla alakası... Haberi Görüntüle

SEKS HORMONLARI NASIL KONTROL EDİLİR?

Seks hormonu dengesizliklerinden şüphelenen erkekler toplam ve serbest testosteronu test ettirmeli. 

Kadınlarda ise folikül uyarıcı hormon (FSH), luteinize edici hormon (LH), Dehidroepiandrosteron sülfat (DHEA-S), estradiol, progesteron, serbest testosteron ve seks hormonu bağlayıcı globulin test edilmeli.

Bu hormonları yeniden dengelemek, çatalınıza koyduğunuz şey kadar basit olabilir. 

Taze sebzeler, meyveler, baklagiller, glütensiz tahıllar, kuruyemişler, tohumlar ve yüksek kaliteli hayvansal protein dahil olmak üzere düşük glisemik indeksli, gerçek gıdaları seçin.

Habere Tepki Ver

1

1

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading