DOLAR

34.23

%0.38 expand_less

EURO

37.15

%0.1 expand_less

ALTIN

2981.30

%0.99 expand_less

BIST

9002.34

%0 expand_less

BTC ($)

68021.75

%1.64 expand_less

Buz banyosu herkes için sağlıklı mı? Wim Hof yöntemi araştırmacıları ikiye böldü! Wim Hof kimdir? Wim Hof tekniği nedir?

Hollandalı bir atlet Wim Hof'un dünyayla tanıştırdığı buz banyosu herkes için faydalı mı? Yapılan araştırmalara göre eklem ağrılarını bile azaltabilen bu aktivite bazı insanlara zarar verebilir. 

Sağlık

16.04.2024, 10:47

Gerçek adı Wim Hof ama çoğu insan onu Buz Adam lakabıyla tanıyor. 

Hollandalı bir atlet olan Hof buzun altında yüzmek, buz ve karda çıplak ayakla koşmak gibi rekor kıran yeteneklerle biliniyor.

Buz Adam bilinçli nefes alma ve soğuğa maruz kalma konusunda uzmanlaşmaya odaklanan teknikler ile ilgili, dünya çapında sunulan kurslarla işbirliği yapıyor.

'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz 'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz Haberi Görüntüle

Evlileri sinirlendirecek araştırma: Ayrı yatmak daha çok mutlu ediyor! İşte nedeni Evlileri sinirlendirecek araştırma: Ayrı yatmak daha çok mutlu ediyor! İşte... Haberi Görüntüle

SAĞLIK İÇİN OLDUKÇA FAYDALI 

Yapılan araştırmalara göre buz ile temas fiziksel ve zihinsel faydalar sunuyor. 

Yeni bir çalışma da bu yöntemin vücuttaki iltihaplanma düzeylerini azaltabileceğini öne sürüyor. 

Ancak uzmanlar Wim Hof ​​yöntemini uygulamanın bazı riskler barındırdığını vurguluyor.

Warwick Üniversitesi'nden Dr. Omar Almahayni ve Dr. Lucy Hammond, sekiz denemeden elde edilen verileri inceledi.

Wim Hof ​​yöntemini uygulayan kişilerde stres hormonu adrenalinde ve sitokinler adı verilen antiinflamatuar kimyasallarda artış ve proinflamatuar sitokinlerde azalma olduğunu gördüler.

Araştırma, Hof'un nefes alma tekniklerinin büyük miktarlarda adrenalin salınımını tetiklediğini ve adrenalinin inflamasyonu azalttığı bilindiğinden, bunun oyundaki mekanizma olabileceğine inanıyor. 

Profesör Pasricha duyurdu: 4 adımda hemoroide son! Acı yok ameliyat yok Profesör Pasricha duyurdu: 4 adımda hemoroide son! Acı yok ameliyat... Haberi Görüntüle

Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında hastanelik ediyor Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında... Haberi Görüntüle

AĞRI EŞİĞİNİ AZALTIYOR

Uzmanlara göre soğuğa daldırma eğitimi ve nefes egzersizleri insanların ağrı eşiklerini artırabilir.

Bu noktada Wim Hof ​​yönteminin, romatoid artrit gibi kronik inflamatuar durumu olan hastaların dahil edildiği bir çalışmada, fayda sağlayıp sağlamadığı test edilecek. 

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi? Marburg Virüsü nedir? Marburg Virüsü ölümcül mü? Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi?... Haberi Görüntüle

DİĞER EGZERSİZLERDEN FARKI YOK

Ancak Prof. Mike Tipton, buzla olan egzersizin diğer egzersizlerden farkı olmadığını belirtiyor. 

"Bu metodolojik yaklaşım bize yoga, kapalı havuzda yüzme, günde 30 dakika yürüyüş veya futbol gibi diğer müdahalelere kıyasla göreceli faydalar hakkında hiçbir şey söylemiyor. İddia edilen faydalar daha düşük riskli bir faaliyetle elde edilebiliyorsa bu tavsiye edilebilir.”

Tipton Wim Hof ​​yönteminin herkes için güvenli olduğu varsayımının da sorgulanmaya açık olduğunu dile getiriyor: 

“Örneğin, karda 30 dakika boyunca çıplak ayakla durmak soğuktan yaralanma riskini beraberinde getiriyor. Soğuk suya dalmak boğulma ve kalp-damar sorunları riskini de taşıyor."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading