Yandex Metrica

Çocuğunuz kreşe başlayacaksa okuyun! Alerji uzmanından maske uyarısı geldi! Peki neden?

Çocuğunuz kreşe başlayacaksa okuyun! Alerji uzmanından maske uyarısı geldi! Peki neden?

Yaz mevsimi yavaş yavaş yerini sonbahara bırakıyor. Serin hava bazı bölgelerde etkisini göstermeye başlarken alerjilerin görülme sıklığı artıyor. Alerji Uzmanı Sandra Hong hem yetişkinler hem de çocuklar için dikkat edilmesi gerekenleri sıraladı. Özellikle kreşe başlayacak olan çocuklara hayati bir uyarıda bulundu. 

Sağlık

27.08.2024, 10:57

Yaz mevsimi sona ermeye başlarken çoğu insanın korkulu rüyası olan sonbahar alerjileri de yavaş yavaş kendisini gösteriyor. 

Alerji Uzmanı Sandra Hong gözlerde kaşıntı, burun tıkanıklığı, burun akıntısı ve çok fazla hapşırma gibi semptomların önemli olduğunu belirtiyor. 

Hong bu belirtileri önlemeye yardımcı olmak için alerjenlerin özellikle evlerden uzak tutulması gerektiği görüşünde. 

Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var... Haberi Görüntüle

ALERJİYİ ÖNLEYEN EN ÖNEMLİ ADIM...

Bunu yapmanın ilk yolu ise pencereleri kapatmak ve dışardan geldikten sonra duş almayı ihmal etmemek

Tüylerinde polen taşıyabilecekleri için evcil hayvanların da yatak odasına sokulmaması gerekiyor. 

Alerjen ev tozu yani mite denilen gözle görülemeyen böcekler ise, evde bunları yok etmek amacıyla ortamdaki pamuk ve yünlü eşyaların azaltılması gerekebilir. 

Kıyafetlerin 60 dereceden yüksek ısıda yıkanması, peluş oyuncakların, halı ve benzeri ortam sağlayan eşyaların kaldırılması, ıslak temizlik yapılması, özel filtreli elektrik süpürgeleri kullanılması işe yarayabilir. 

Beslenme ve depresyon arasında bağlantı bulundu! Hangi yiyecekler depresyona yol açıyor? Bir daha ağzınıza sokmayacaksınız Beslenme ve depresyon arasında bağlantı bulundu! Hangi yiyecekler depresyona yol... Haberi Görüntüle

İntihar olaylarının en çok yaşandığı ülke belli oldu! Sadece geçen yıl 513 genç intihar etti İntihar olaylarının en çok yaşandığı ülke belli oldu! Sadece geçen... Haberi Görüntüle

HANGİ İLAÇLAR ÖNLEYİCİ ÖZELLİKTE?

Alerji önleyen ilaçlar söz konusu olduğunda ise Dr. Hong nazal steroidleri, kaşıntı ve hapşırma gibi semptomlar için antihistaminikleri öneriyor.  

"Alerjiler insanların kendilerini mutsuz hissetmelerine neden olabilir. Bir kişinin yaşam kalitesini gerçekten düşürebilirler” diyen Dr. Hong, "Neye alerjiniz olduğunu bilmek faydalı olabilir, böylece bu semptomların ortaya çıkmasını önlemek için adım atılmış olabilir." ifadesini kullanıyor. 

Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası... Haberi Görüntüle

AŞI ALERJİYİ ÖNLER Mİ?

Uzmanlara göre bir başka korunma yöntemi ise aşı. 

Bu yöntemde kişinin alerjisi olduğu maddeye karşı vücut alıştırılıyor. 

Madde tespit edildikten sonra belli aralıklarla vücuda verilerek, kişinin bu maddeye karşı duyarsızlaştırılması sağlanıyor. 

Alerjen deri altına veya ağızdan damla şeklinde uygulanabiliyor. 

Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O içecek yüzdeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O... Haberi Görüntüle

Hayatınız hıçkırıkla alt üst mü oluyor? Uzmanların buna çok etkili bir çözümü var Hayatınız hıçkırıkla alt üst mü oluyor? Uzmanların buna çok etkili... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLAR ÇOK ETKİLENİYOR

Türkiye'de özellikle Amerikan nezle otu poleni sonbaharda artış gösteriyor. 

Ev dışı ve ev içi küf mantarlarına alerjisi olan çocuklar bu durumdan daha fazla etkileniyor. 

Alerji uzmanları bu yüzden küçük bebeği ve kreşe giden çocukların bu ortamlarda maske kullanmaları gerektiğini belirtiyor.

Çocuğu alerjik olanların evin içinde nem oranını azaltmaya yönelik önlemler alması da şart. 

Evde, duvarlarda ve özellikle banyoda akan, kabaran yerlerin olmamasına, ev içinde çiçek varsa diplerinde küf olup olmadığına dikkat etmelisiniz.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading