Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi seviyorsa...

Çocuk Gelişim Uzmanı Emine Ergün anne babaları uyardı: Oğlunuz pembeyi seviyorsa...

Erkek çocukların pembe, kırmızı veya sarı renkli kıyafetleri seçmesi veya bu renklere ilgi duyması anne babaları endişelendiriyor. Ancak Çocuk Gelişimi Uzmanı Emine Ergün'e göre bu korkulması gereken bir şey değil. Ergün sosyal medya hesabından ebeveynlere yol gösterdi.

Sağlık

19.07.2024, 14:08

Toplum içerisinde erkek çocuklarının renkli giyinmesinden hâlâ endişe duyanlar var.

Bu endişe de anne babalar üzerinde baskı oluşturuyor. 

Alışverişe gittiğinde veya resim yaparken pembe, kırmızı veya sarı renkleri tercih eden erkek çocuğuna tepki gösteren veya onu vazgeçirmeye çalışan ebeveynlerin sayısı azımsanmayacak derecede.

Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski yüzde 40 artıyor Bilim insanları kalbi kurtaran hapı açıkladı! İhmal edenlerde kriz riski... Haberi Görüntüle

ERKEK ÇOCUK PEMBE SEÇERSE...

Çocuk Gelişimi Uzmanı Emine Ergün sosyal medya hesabından bu konuyla ilgili bir paylaşım yaptı.

Bir canlandırma videosu çeken Ergün erkek çocuğa renkler konusunda nasıl yaklaşılması gerektiğini anlattı. 

"Oğlunuzun pembe rengi tercih etmemesi için ne kadar çaba sarf ederseniz pembe eğilimi artmaya başlar" diyen uzman, yapılması gerekeni dile getirdi.

"Mesela boyama yapıyorsanız eğer, pembeyle boyadıktan sonra 'şimdi bir tane koyu renk seç bakalım, hangi koyu rengi seçmek istersin?' diyerek maviyi, kahverengiyi seçmesini sağlayabilirsiniz."

Ağzınızda bu yaralardan varsa okuyun! Karbonatlı su iyi gelir mi? Diş hekimi açıkladı Ağzınızda bu yaralardan varsa okuyun! Karbonatlı su iyi gelir mi?... Haberi Görüntüle

Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi üretti! Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi... Haberi Görüntüle

PEMBE TİŞÖRT GİYMESİ NASIL ENGELLENİR?

Peki çocuk pembe renk tişört seçerse ne yapmak lazım?

Çocuk Gelişimi Uzmanına göre böyle bir durumda ise şunları söylemek işe yarayabilir:

"Tamam sen bunu seçtin, bir tane de şuradaki renklerden seçelim bakalım, güzel bir kombin olur sırayla giyersin."

Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını açıkladı Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını... Haberi Görüntüle

ÖNCE ANNE BABALARIN RAHATLAMASI LAZIM

Emine Ergün öncelikle ailelerin bu konuda rahatlaması gerektiğini belirtti. 

"Erkek çocuklarının pembe renkle boyaması, pembe tişört giymesi ya da bebekle oynaması düşündüğünüz kadar korkutucu bir şey değildir. Tek başına bazı konularda belirti de değildir. Siz biraz daha bu durumu yönetirseniz çocuğunuz diğer renklere de yavaş yavaş geçiş yapmaya başlayacak."

Uzmana göre erkek çocuğunun hayatında hiç erkek figürünün olmaması, annenin çocuğa tek başına bakıyor olması gibi bir durumda ise hayata bir erkek figürünün sokulması faydalı olabilir. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading