Sitede Ara

Çocuk gelişimciler ısrarla tavsiye ediyor: Çocuğunuza her gün kitap okursanız...

Çocuk gelişimciler ısrarla tavsiye ediyor: Çocuğunuza her gün kitap okursanız...

Kitap okumanın zihin sağlığı için ne denli önemli olduğu biliniyor. Hazırlanan bir araştırma raporuna göre ise anne babaların çocuğuna kitap okuması benzersiz faydalar sunuyor. İşte her gece kendisine kitap okunan çocukların beyninde yaşanan değişimler. 

Sağlık

04.10.2024, 15:45

Çocuklarla geçirilen her an çok kıymetli. 

Ancak kaliteli bir iletişim şekli çocuğun özellikle beyin gelişimini olumlu etkiliyor.

Amerikan Pediatri Akademisi de bu noktada ebeveynleri  bebeklik ve yürümeye başlayan çocukluk döneminde çocuklarına kitap okumaya teşvik ediyor.

Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi? Marburg Virüsü nedir? Marburg Virüsü ölümcül mü? Virüs paniği istasyon kapattırdı! Öğrenci Ruanda'dan Marburg virüsü mü getirdi?... Haberi Görüntüle

Cocuga-kitap-okumanın-faydasi-arastirildi

Mavi ışık filtreli gözlük kullananlar okusun! Filtre kaplamalar işe yarıyor mu? Göz doktoru açıkladı Mavi ışık filtreli gözlük kullananlar okusun! Filtre kaplamalar işe yarıyor... Haberi Görüntüle

ÇOCUKLARA KİTAP OKUMANIN NE YARARI VAR?

Akademi uzmanları çocuklara kitap okumanın sağlıklı sosyal-duygusal, bilişsel, dil ve eğitimsel gelişimin temellerini oluşturmaya yardımcı olduğunu vurguluyor.

Bu gelişimini artırıyor ve okula hazır olmanın temelini atıyor.

Açıklamaya, ebeveynlerin çocuklarına kitap okumasının, ilişkilerini güçlendirmenin, beyin devrelerini uyarmanın ve erken bağlar kurmanın bir yolu olduğuna dair kanıtları inceleyen bir uzman teknik raporu eşlik ediyor.

Raporun baş yazarı Perry Klass konuyla ilgili şunları belirtiyor. 

“Bir çocuk doktoru ve ebeveyn olarak, kitapları yatmadan önce bir rutin haline getirmenizi, onları yoğun bir günün ardından bağlantı kurmak ve rahatlamak için kullanmanızı ve genellikle bunları yeni yürümeye başlayan bir çocuğun hayatına dahil etmenizi öneriyorum. Bu, sizi bir arada tutan bağları güçlendirecek ve çocuğunuzun gelişmekte olan beynini geliştirecektir" 

Klass, "Kitaplarla ilk kez çok küçük yaşlarda ebeveynlerinin kollarında tanışan çocuklar, okul çağına gelindiğinde kitap ve okumayı sarılmayla, güvenlik duygusuyla, etkileşimlerle, hikayelerle, eğlenceyle ve hepsinden önemlisi yetişkinlerin sevgi dolu sesleriyle ilişkilendirir." ifadesini kullanıyor. 

Cinsel isteğinizde azalma mı var?  B12 vitamini libidoyu artırabilir mi? Cinsel isteğinizde azalma mı var? B12 vitamini libidoyu artırabilir mi? Haberi Görüntüle

Dijital-kitaplar-onerilmiyor

8 maddede narsist ebeveynlik! Bu özellikler sizde de olabilir 8 maddede narsist ebeveynlik! Bu özellikler sizde de olabilir Haberi Görüntüle

DİJİTAL KİTAPLARI ÖNERMİYORLAR

Amerikan Pediatri Akademisi, çocuk doktorlarının doğumdan itibaren ebeveynler arasında kitap okumayı teşvik etmesini öneriyor.

Ayrıca, dijital kitaplar ebeveynler ve çocuklar arasında etkileşimi teşvik etmediğinden, erken çocukluk döneminde sınırlı ekran kullanımının ve basılı kitaplara vurgu yapılmasının önemini vurguluyorlar. 

Farklı kültürleri, karakterleri ve temaları temsil eden kitapların tüm çocuklar için değerini vurgulamak da önemli.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading