Çorbayı sıcak içmeyi sevenler bu haber sizin için! Büyük bir tehlike ile karşı karşıyasınız

Çorbayı sıcak içmeyi sevenler bu haber sizin için! Büyük bir tehlike ile karşı karşıyasınız

Çorba hem besleyici hem de lezzetli bir yemek öncüsü. Özellikle kışın içilen sıcacık çorbalar insanın içini ısıtmak için harika bir seçenek. Ancak yemek borunuz için durum pek de sağlıklı görünmüyor. Çünkü doktorlar, yemek veya çorbaların çok sıcak şekilde tüketilmesinin yemek borusu kanseri riskini artırabileceğini belirtiyor.

Sağlık

23.01.2024, 21:48

Kış aylarının gelmesiyle birlikte pek çok kişi ısınmak için sıcak içeceklere ve yiyeceklere sarılıyor. Bu noktada en çok tercih edilen ise çorbalar. 

Ancak Dr. Deborah Lee'ye göre çorba açlık ve soğuk olmak üzere iki soruna mükemmel bir çözüm gibi görünse de, bu gıdanın sıcaklığına dikkat etmek gerekiyor. 

Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar uyarıda bulundu... Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar... Haberi Görüntüle

KANSERLİ HÜCRELER ORTAYA ÇIKAR

Lee, yüksek sıcaklıkta yiyecek ve içecek yemek veya içmenin, yemek borusunda iltihaplanma ile birlikte yanmaya neden olabileceğini belirtiyor. Bu durum uzun yıllar boyunca tekrarlanırsa, kanser hücrelerinin üretimine yol açabiliyor.

Aslında sıcak çorba ve yemek borusu kanseri riskleri hakkında herhangi bir çalışma yok. Ancak sıcak çorba da muhtemelen sıcak içeceklerle aynı etkilere sahip. Yani önemli olan yemeğin kendisinden çok sıcaklığı. 

Yapılan bir araştırma da sıcak içeceklerin yemek borusu kanseri riskinizi neredeyse üç katına çıkarabileceği konusunda uyarıyor. 500.000'den fazla yetişkine bakılan çalışma, kahve ve çay içme olasılığı daha yüksek olan insanlara odaklandı. Kahve tüketiminin yemek borusu kanseri riskiyle nedensel olarak ilişkili olduğu ve bunun sıcaklık etkisiyle ilgili olduğunu bildiren bazı kanıtlar olduğu sonucuna varıldı. 

Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi üretti! Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi... Haberi Görüntüle

Çocuk gelişimciler ısrarla tavsiye ediyor: Çocuğunuza her gün kitap okursanız... Çocuk gelişimciler ısrarla tavsiye ediyor: Çocuğunuza her gün kitap okursanız... Haberi Görüntüle

YİYECEK VE İÇECEKLERİ ILITIP TÜKETİN

Dr. Lee'ye  göre 60°C veya üzerindeki sıcaklıklarda yiyecek veya sıvı yememeli veya içmemek lazım. Sıcak içecekleri veya çorba gibi sıcak yiyecekleri yemeden önce soğumaya bırakmak ise en mantıklı olan yol. 

Öte yandan sigara ve alkol de yemek borusu kanseri riskini artıran diğer faktörlerden. 

Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir zararı daha ortaya çıktı! Çinli bilim insanları açıkladı Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir... Haberi Görüntüle

HASTALIĞIN EN ÖNEMLİ BELİRTİSİ...

Yemek borusu kanserleri 45-60 yaş arasındaki kişilerde daha fazla görülüyor. Hastalık kendisini kilo kaybı, göğüs bölgesinde ağrı ve yanma, kusma, gıdaların ağza geri gelmesi, boyunda şişlik, ses kısıklığı, iştahsızlık, boğazda kanama, öksürük ve boğulma hissi, yutma güçlülüğü gibi şikayetlerle belli ediyor. 

Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil hayvanıyla yatanların o organı sapasağlam oluyor Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil... Haberi Görüntüle

Yumurta yemeyenler yandı! Beyin sağlığı ile bağlantısı bulundu Yumurta yemeyenler yandı! Beyin sağlığı ile bağlantısı bulundu Haberi Görüntüle

TEŞHİS NASIL YAPILIYOR?

Uzmanlar bu tarz semptomları olanların mutlaka bir uzman hekime başvurarak, endoskopik inceleme yaptırmaları gerektiğini belirtiyor. Çünkü erken teşhis çok önemli. Erken teşhiste en etkili yöntem ise cerrahi endoskopik değerlendirme. Lezyonun boyu, derinliği ve kitlenin total büyüklüğü tedavi seçimi için önemli. 7-8 santimetreden büyük tümörlerin komşu dokulara yayılma ihtimali oldukça fazla.

    
 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading