Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor

Diyet miyet yok! Bunu beslenmesine ekleyen ayda 2.5 kilo veriyor

Poğaça ve böreklerin üzerine serpilen çörek otu mükemmel kokusu ve tadının yanında sağlık için de büyük öneme sahip. Kalbi koruyan bu tohumla ilgili yapılan yeni bir araştırma sonucu ise diyet yapanları sevindirecek türeden. İşte detaylar.

Sağlık

25.06.2024, 20:27

Türkiye'de üretimi en fazla Burdur, Uşak, Konya, Antalya, Çorum ve Bursa'da yapılan çörek otunun bitkisel tedavide oldukça fazla faydası var. 

Diyabet, ağrı ve sindirim sorunları gibi birçok hastalık ve bozukluğu tedavi edebilen bu tohumdaki timokinonun varlığı neredeyse tüm yararının kaynağı. 

Yapılan çalışmalar, çörek otu içindeki aktif bileşenlerin, açlıkla ilgili spesifik genlerin ifadesini değiştirerek yağı azaltabildiğini bulmuş. 

Bu nedenle obezite tedavisinde de faydalı bir takviye olabilir.

Güçlü bir antioksidan ve antiinflamatuar ajan olan timokinon çörek otu yağında da bulunuyor. 

Haberi okuyan her gün o kuruyemişi yiyor! Çok şaşıracağınız 6 faydası araştırmalarla kanıtlandı Haberi okuyan her gün o kuruyemişi yiyor! Çok şaşıracağınız 6... Haberi Görüntüle

Saç ekimi yaptıracaklar dikkat! Uzman doktor Adam Taylor o merkezlere karşı uyardı Saç ekimi yaptıracaklar dikkat! Uzman doktor Adam Taylor o merkezlere... Haberi Görüntüle

KİLO VERMEYİ DESTEKLİYOR

Çalışmalar, çörek otu tohumlarının diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle birleştirildiğinde kilo verme sonuçları verebileceğini gösteriyor.

Çünkü çörek otu içindeki aktif fitokimyasallar, açlığı ve yağ kaybını kontrol eden spesifik genlerin ekspresyonunu değiştirerek kilo kaybını teşvik ediyor.

Çörek otu yağı yumuşak jel ve yağ formlarında bulunuyor. 

Bunları birçok sağlıklı gıdada ve vitamin takviyesinde de bulabilmek mümkün.

Uzmanlara göre bu yağın günlük 1-2,5 gram dozunda alınması güvenli

Ancak küçük bir dozla başlamalı ve bunu diyetin bir parçası olarak yavaş yavaş artırmalısınız. 

Stres kaynaklı mide ağrısına son! Şifa kaynağı yeşil içecek ağrıyı şıp diye kesiyor Stres kaynaklı mide ağrısına son! Şifa kaynağı yeşil içecek ağrıyı... Haberi Görüntüle

2050 yılında milyonlarca kişi bu hastalıktan ölecek! Sorumlusu her evde bulunan bir ilaç 2050 yılında milyonlarca kişi bu hastalıktan ölecek! Sorumlusu her evde... Haberi Görüntüle

AYDA 2 BUÇUK KİLO ZAYIFLATIYOR

Diyetisyen Taylan Kümeli de çörekotunun zayıflatma gücü ile ilgili bir içerik paylaştı. 

875 kişi üzerinde 2 yıl boyunca yapılan bir araştırmadan bahseden Kümeli, kişilerin beslenmesine her gün 2 ila 5 gram arasında çörek otu eklendiğini kaydetti.

Kümeli, araştırma kapsamında 2 yılın sonunda her ay çörek otu eklenenle eklenmeyen arasında aynı beslenme süreci olsa da eklenenlerin aylık 2.7 kilogram daha fazla kaybettiği görüldüğünü söyledi.

Üstelik bu giden kilolar yağdan verildi, katılımcıların iştahları azaldı, vücut kitle indeksleri aşağı indi, kötü kolesterol aşağı düştü. 

Öte yandan çörek otunun daha pek çok faydası var. 

Vitamin, mineral ve omega-3 yağ asitleri kaynağı olan tohum hücre gelişimi ve onarımı da dahil olmak üzere bedensel görevler için kullanılıyor. 

Meğer mutluluğun çaresi antidepresanlar değilmiş! O vitamin serotonin patlaması yaşatıyor Meğer mutluluğun çaresi antidepresanlar değilmiş! O vitamin serotonin patlaması yaşatıyor Haberi Görüntüle

ASTIM HASTALARINA ŞİFA OLUYOR

Solunum kaslarını rahatlatarak ve iltihabı azaltarak astımı tedavi etmek için çörek otu yağı kullanılabilir.

Bu içecek vücudu çöle çeviriyor! Böbrekleri bitiriyor! En çok orta yaştakilerin tükettiği ortaya çıktı Bu içecek vücudu çöle çeviriyor! Böbrekleri bitiriyor! En çok orta... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Çörek otu yağı ve çörek otu takviyeleri, tip 2 diyabetli kişilerin kan şekeri seviyelerini düzenlemelerine yardımcı olabilir. 

Sadece 1 ila 3 aylık kullanımdan sonra, birçok çalışma kan şekeri ve hemoglobin seviyelerinde istatistiksel olarak anlamlı değişiklikler olduğunu ortaya çıkardı.

Gebelikteki bulantının ilacı meğer o çiçekmiş! Sakinleştirici niyetine kullanan da var Gebelikteki bulantının ilacı meğer o çiçekmiş! Sakinleştirici niyetine kullanan da... Haberi Görüntüle

KALP HASTALIKLARINI ÖNLÜYOR

Kalp hastalığı ve ilişkili bozukluklar için önemli risk faktörleri arasında yüksek tansiyon, yüksek kolesterol ve yüksek trigliserit düzeyleri yer alıyor. 

6 ila 12 haftalık kullanımdan sonra çörek otu yağı üçünü de düşürebiliyor.

Ailelere çok önemli uyarı: 3 yaşın altındaki çocuklara sakın onu yedirmeyin Ailelere çok önemli uyarı: 3 yaşın altındaki çocuklara sakın onu... Haberi Görüntüle

ANTİOKSİDAN AÇISINDAN ZENGİN

Timokinon olarak bilinen yüksek antioksidan özelliklere sahip bir madde özellikle çörek otu yağında bol miktarda bulunuyor. 

Serbest radikallerin hücrelerimizi üretmesini ve zarar vermesini engelliyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading