Dudak bakımı nasıl olmalı? Ölü derileri temizlemek için peeling yapmayı unutmayın

Dudak bakımı nasıl olmalı? Ölü derileri temizlemek için peeling yapmayı unutmayın

Cildi temizlemek nefes alabilmesi ve yaşlanmayı önlemesi için çok büyük önem taşıyor. Ancak gün içinde sürekli rujla renklendirilen dudakların bakımı nedense unutuluyor. Dudaklara herhangi bir ürün uygulanmadan önce ölü deri hücrelerini temizlemek gerekiyor. Bunun için de peeling yapmak lazım.

Sağlık

23.01.2024, 20:12

Dudak bakımı sadece nemlendirici veya ruj sürmekten ibaret değil. Herhangi bir balsam uygulamadan önce, dudaklarınızdaki kuru cildi ve ayrıca yüzeylerinde kalan ölü deri hücrelerini temizlemek için peeling yapmalısınız. Böylece sağlıklı yeni hücreler dökülenlerin yerini alabilir.

Hem de peeling ürününüzü evde kendiniz yapabilirsiniz. İhtiyacınız olan şeyler ise iki malzeme: Şeker ve bal. 

Beslenme uzmanı ısrarla uyardı: Sakın Dubai Çikolatası yemeyin! İşte nedeni Beslenme uzmanı ısrarla uyardı: Sakın Dubai Çikolatası yemeyin! İşte nedeni Haberi Görüntüle

BAL VE ŞEKER İLE PEELING HAZIRLAYIN

Bir çorba kaşığı beyaz veya kahverengi şekeri bir macun kıvamına gelene kadar biraz bal ile karıştırın. Daha sonra bu karışımı dudaklarınıza küçük, dairesel hareketlerle nazikçe masaj yapın. Tamamen doğal olduğu için ağzınıza kaçar diye endişe etmenize de gerek yok. Bal yerine zeytinyağı veya hindistan cevizi yağı da kullanabilirsiniz.

Dudak peelingi yapmak için daha farklı seçenekleriniz de var. 
Vazelin ve şeker; Hindistan cevizi yağı, bal, şeker ve taze limon suyu; şeker, bal ve taze limon suyu; şeker, akçaağaç şurubu, hindistancevizi yağı, eritilmiş zencefil ve tarçınla yapılan karışımlar da peeling için dudaklara uygulanabilir. 

Yer fıstığının zayıflattığı ortaya çıktı! Bu şekilde yiyen faydasını görüyor Yer fıstığının zayıflattığı ortaya çıktı! Bu şekilde yiyen faydasını görüyor Haberi Görüntüle

VAZELİNLE FIRÇALAYABİLİRSİNİZ

Dudaklarınızı pul pul dökmenin bir başka yolu da, özellikle çok çatlamışlarsa, yumuşak bir diş fırçasına biraz vazelin sürmek ve ardından nazikçe fırçalamak. Vazelin nemlendirirken fırça pul pul dökülmesine yardım eder. 

Dudaklarınızı sağlıklı tutmak ve soyulmasını önlemek için, ne kadar çatlamış olduklarına bağlı olarak haftada iki ila üç kez peeling yapmalısınız.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading