Yandex Metrica

Sitede Ara

Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri uyardı

Fazla kilo erkekleri o hastalıktan öldürüyor! Uzmanlar 30 yaşından küçükleri uyardı

Fazla kilo kansere zemin hazırlayan bir faktör. Bu durum erkeklerde prostat kanseri riskini de artırıyor. İsveç'te yapılan araştırma 30'lu yaşlardan önce artan vücut ağırlığının bu hastalıktan ölüm riskini artırdığını ortaya koydu.

Sağlık

13.07.2024, 14:02

Fazla kilolu olmak genç yaşlı, kadın veya erkek sağlıklı yaşama engel olan bir unsur. 

Ancak İsveç'te yapılan araştırma erkeklerin risk açısından bir adım önde olduğunu ortaya koyuyor.  

Bilim adamları 30 yaşından önce çok kilo alan erkeklerin ileriki yaşamlarında agresif prostat kanseri riskinin arttığı konusunda uyarıyor.

Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle bir konuda fark atıyorlar ki... Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle... Haberi Görüntüle

Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi ortaya çıktı Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi... Haberi Görüntüle

KİLO PROSTAT KANSERİ RİSKİNİ ARTIRIYOR

250 binden fazla İsveçliden alınan verileri analiz eden araştırmacılar, yaşam boyu artan vücut ağırlığının genellikle prostat kanseri gelişme riskini artırdığını buldu. 

Bilim adamları, vücut ağırlıkları 17 ila 60 yaşları arasında en az üç kez kaydedilen 258 bin 477 erkekten alınan verileri analiz etti. 

Araştırmacılar, bu kişilerin kilolarındaki herhangi bir değişikliğin prostat kanseri geliştirme ve ölme riskleriyle ilişkili olup olmadığını incelemek için ortalama 43 yıl boyunca sağlıklarını izledi.

Erkeklerin 23 bin 348'ine prostat kanseri teşhisi konuldu. 

Tanı anındaki ortalama yaşları 70 idi. 

Hastaların 4 bin 790'ı hastalıktan dolayı hayatını kaybetti.

Evde en çok mikrop barındıran yer belli oldu! Kırk yıl düşünsek aklımıza gelmezdi Evde en çok mikrop barındıran yer belli oldu! Kırk yıl... Haberi Görüntüle

Beslenme uzmanı açıkladı: Küflü peynir alırken buna dikkat edin! Mikroplarla dolu olabilir Beslenme uzmanı açıkladı: Küflü peynir alırken buna dikkat edin! Mikroplarla... Haberi Görüntüle

YETİŞKİNLİKTE FAZLA KİLO ALINIYOR

Araştırmacılar, tüm erkeklerin yaşamları boyunca biraz kilo aldıklarını buldu. 

Bununla birlikte, kilo alma oranları yetişkinliklerinin ilk yıllarında daha fazlaydı. 

Kilo alımı hem kanser büyümesi hem de yayılmasıyla ilişkiliydi.

Özellikle, yetişkinlikten sonra sabit bir vücut ağırlığını koruyan erkeklerle karşılaştırıldığında, yılda yarım kilodan fazla alanlarda agresif prostat kanseri geliştirme olasılığının yüzde 10; kanserlerinin ölümcül olma ihtimalinin ise yüzde 29 daha fazla olduğu görüldü.

Risk 17-29 yaşlarında vücut ağırlığının artmasından kaynaklanıyor. 

Bu süre zarfında en az 13 kilo alan erkeklerde agresif prostat kanseri geliştirme olasılığı yüzde 13; kanserlerinin ölümcül olma ihtimali ise yüzde 27 daha fazlaydı. 

Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta ilaç Ceviz sadece beyni çalıştırmıyormuş! Erkeklerin bir numaralı derdine karşı adeta... Haberi Görüntüle

PROSTAT KANSERİ BELİRTİLERİ NELERDİR?

Prostat kanseri dünya çapında en sık görülen ikinci kötü huylu hastalık olarak biliniyor. 

Her yıl en az 1,4 milyon erkeğe teşhis konulduğu tahmin ediliyor.

Erken evrelerde belirgin belirtiler ortaya çıkarmayan bir rahatsızlık olan prostat kanseri, prostat bezinin büyümesi ile birlikte bazı fiziksel rahatsızlıklara yol açıyor. 

Hastalık sebebiyle kişide idrara çıkma sıklığında artış, gece idrara kalkma, idrar yapmaya başlama ve akımı korumada zorlanma, idrarda kan olması ve ağrılı idrar yapma gibi belirtiler ortaya çıkabiliyor. 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading