Yandex Metrica

Genç kadınlar arasında endişe verici tablo: O kanserin görülme sıklığı artıyor

Genç kadınlar arasında endişe verici tablo: O kanserin görülme sıklığı artıyor

Son yıllarda artan obezite, sigara, sağlıksız beslenme ve diyabet gibi faktörler kanser vakalarını artırdı. Yapılan araştırmalara göre bu durum özellikle kadınları olumsuz etkiliyor. Genç kadınlar ise en riskli grup.

Sağlık

11.09.2024, 13:29

Sağlıksız beslenme ve hareketsiz yaşam çoğu kişiye keyifli gelse de bu alışkanlıklar hastalıkları beraberinde getiriyor. 

Özellikle kadınlarda kanser vakaları ciddi oranlarda artış gösteriyor. 

Kanserlerin ise genç yaşlarda ortaya çıktığına dair bilimsel veriler endişe verici. 

Genç kadınlar arasında endişe verici tablo: O kanserin görülme sıklığı artıyor Genç kadınlar arasında endişe verici tablo: O kanserin görülme sıklığı... Haberi Görüntüle

Ünlü doktordan kanser hastalarına öneri! Bu 3 tavsiyeye uyan kemoterapiyi kolay atlatıyor Ünlü doktordan kanser hastalarına öneri! Bu 3 tavsiyeye uyan kemoterapiyi... Haberi Görüntüle

SİNDİRİM SİSTEMİNDE KİTLELER GÖRÜLÜYOR

Epidemiyolojik veriler son yıllarda genç yetişkinlerde bazı yeni gelişen kitlelerin görülme sıklığında bir artış olduğunu gösteriyor. 

Bu kitleler genellikle sindirim sistemi ile ilgili.

Geçtiğimiz yirmi yılda obezite, sigara içme, beslenme alışkanlıkları ve diyabet gibi spesifik risk faktörlerine maruz kalmadaki değişimin bu artıştan sorumlu olduğu varsayılmıştı.

Ancak Patolog Theodora Psaltopoulou ve onkolog Michalis Liontos profesör Thanos Dimopoulos'a göre genç yetişkinler arasında bu neoplazmların ortaya çıkması açısından yüksek riskli grupların anlaşılması, neden olan faktörlerin tam olarak belirlenmesine yardımcı olabilir.

Gebelikteki bulantının ilacı meğer o çiçekmiş! Sakinleştirici niyetine kullanan da var Gebelikteki bulantının ilacı meğer o çiçekmiş! Sakinleştirici niyetine kullanan da... Haberi Görüntüle

Süper bakteri için tüyler ürperten uyarı: 40 milyon kişi ölebilir Süper bakteri için tüyler ürperten uyarı: 40 milyon kişi ölebilir Haberi Görüntüle

18-34 YAŞ ARASI KADINLARDA ARTIYOR

Bu doğrultuda 2000-2020 yılları arasında 35 yaş altı yetişkinlerde pankreas kanseri ve diğer bazı neoplazmların görülme sıklığındaki değişimi araştıran önemli bir çalışma yayınlandı. 

Pankreas kanserine ilişkin temel analiz, neoplazm görülme sıklığındaki en büyük artışın 18-34 yaş arası kadınlarda görüldüğünü ve ortalama yıllık görülme oranının yüzde 6,2 olduğunu gösterdi.

Bu hasta grubundaki artış, 35-55 yaş grubunda ve 55 yaş üstü kişilerde bulunan orandan birkaç kat daha yüksekti. 

Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından 10 altın tavsiye Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından... Haberi Görüntüle

Hayatınız hıçkırıkla alt üst mü oluyor? Uzmanların buna çok etkili bir çözümü var Hayatınız hıçkırıkla alt üst mü oluyor? Uzmanların buna çok etkili... Haberi Görüntüle

GENÇ KADINLARDA ORANLAR YÜKSEK

Aslında genç kadınlarda pankreas kanserindeki artış oranı genç erkeklere göre önemli ölçüde daha yüksekti; bu da cinsiyetler arasındaki farklılığa dikkat çekiyordu.

Genç kadınlarda kanser vakalarında daha büyük bir artış mide kanseri, kolon kanseri ve multipl miyelom gibi diğer neoplazmlarda da bulundu. 

Pankreas ve kolon kanserinde en büyük artış 18-26 yaş grubundaki kadınlarda görülürken, mide kanseri ve multipl miyelomda ise 27-34 yaş grubunda görüldü.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading