Yandex Metrica

Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın tarlasına dönebilir

Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın tarlasına dönebilir

Özellikle çocukların çok severek tükettiği çikolatalı süt, yetişkinlerin cildine düşman gibi. Dermatolog ve güzellik uzmanı Natalya Yakovleva bu lezzetli içecek sivilcelendiriyor. Ancak baz araştırmalar dermatoloğun aksi veriler ortaya koyuyor. İşte çikolata sütün sağlık üzerindeki etkileri. 

Sağlık

28.06.2024, 14:26

Kemik sağlığı için her ne kadar faydalı olsa da sütün çikolata ile birleşmesi cilt sağlığını olumsuz etkileyebiliyor. 

Dermatolog ve güzellik uzmanı Natalya Yakovleva, süt ve çikolatanın cilt için potansiyel tehlikesi konusunda uyardı.

Uzman süt ürünlerinin, işlenmiş gıdaların, fast food ve tatlıların yağ bezlerinin işleyişini olumsuz etkileyerek gözeneklerin tıkanmasına ve sivilceye neden olabileceğini açıkladı.

Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin sevmediği yiyecekleri sıraladı! İlk sırada... Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin... Haberi Görüntüle

Egzersiz de yok diyet de! Günde 6 saat bunu yapan zayıflıyor! Egzersiz de yok diyet de! Günde 6 saat bunu yapan... Haberi Görüntüle

ÇİKOLATALI SÜT SİVİLCEYE  YOL AÇIYOR

Doktora göre yağ bezleri yüksek düzeyde karbonhidrat ve yağ asitlerine karşı hassas oluyor. 

İşlenmiş gıdalar da, yanlış kimyasal formüle sahip trans yağlar içeriyor. 

Bu ürünler arasında fast food ürünleri, hazır gıda ürünleri, pirzolalar, pizzalar ve sosisler yer alıyor.

Ayrıca yağ bezleri hızlı karbonhidratlara karşı da duyarlı olabiliyor. 

Natalya Yakovleva, çikolata dahil olmak üzere şekerleme ürünlerini, özellikle de sağlıksız palm ve bitkisel yağlar içerenleri bu tür ürünler arasına dahil ediyor.

Doktora göre, tüm insanların farklı genetik özelliklere ve metabolizmaya sahip olması nedeniyle bu ürünler cilt için potansiyel olarak tehlikeli olabilir. 

Bu arada dermatolog, dengeli beslenmeyi unutmamanın ve diyete sebze, meyve, et ve yağlı balıkları dahil etmenin önemli olduğunu vurguluyor. 

Bu kişiler akla hayale gelmeyen şeyler yiyor! Pika Sendromu nedir? Pika Sendromu tedavi edilir mi? Bu kişiler akla hayale gelmeyen şeyler yiyor! Pika Sendromu nedir?... Haberi Görüntüle

Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin sevmediği yiyecekleri sıraladı! İlk sırada... Kemoterapi değil bitkilerle kanseri yendi! Dahiliye Uzmanı Rıdvan Yıldız kanserin... Haberi Görüntüle

ARAŞTIRMALAR TAM TERSİNİ SÖYLÜYOR

Bazı araştırmalar ise dermatolog Yakovleva'nın tam tersi yönünde veriler ortaya koyuyor. 

Bir bardak çikolatalı sütteki A Vitamininin cilt için tonlarca faydası olduğu belirtilen çalışmalarda bu karışımın kırışıklıkların azaltılmasına ve önlenmesine, yeni hücrelerin büyümesine ve ciltte suyun tutulmasına yardımcı olduğu aktarılıyor. 

Karışımdaki potasyum ve protein dahil diğer besinler cilde yardımcı olmak için birlikte çalışıyor. 

Yeni cilt hücresi büyümesini teşvik ediyor, kalınlaştırıyor ve süreç içinde yumuşatıyor. 

Uzmanlar uyarıyor: 50 yaş üstündekiler yalnız kalmasın! İşte nedeni Uzmanlar uyarıyor: 50 yaş üstündekiler yalnız kalmasın! İşte nedeni Haberi Görüntüle

Sık kullanılan o cihaz cildi mahvediyor! Beslenme bile bu kadar etkili değil Sık kullanılan o cihaz cildi mahvediyor! Beslenme bile bu kadar... Haberi Görüntüle

SPORCULAR İÇİN ÖNEMLİ BİR İÇECEK

Öte yandan çikolatalı sütün faydalarını ortaya koyan başka çalışmalar da var. 

Bu içecekteki protein ve karbonhidrat kombinasyonu, vücudun kas dokusunu yeniden inşa etmesine ve enerji depolamasına yardımcı olmak için ideal bir kaynak haline getiriyor. 

Vücudunuzun egzersiz sırasında kaybettiği besinleri ve elektrolitleri sağlıyor.

Bazı çalışmalar çikolatalı sütün atletik performansı artırmaya yardımcı olabileceğini gösteriyor. 

Örneğin, antrenmanlar arasında bu tarz içecekleri içen futbolcular, içmeyenlere göre yorulmadan daha uzun süre dayanabiliyor. 

Uzmanlar yüksek fiyatlı egzersiz takviyelerine para ödemek yerine evde soğuk bir çikolatalı süt hazırlamanın daha uygun olduğunu belirtiyor. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading