Yandex Metrica

DOLAR

34.13

%0.08 expand_less

EURO

38.22

%0.18 expand_less

ALTIN

2922.70

%0.34 expand_less

BIST

9924.52

%-1 expand_more

BTC ($)

63736.19

%-0.7 expand_more

Hayatından mutlu olanlar bu habere sevinecek! Kalp ile bağlantısı bulundu

Hayatından mutlu olanlar bu habere sevinecek! Kalp ile bağlantısı bulundu

Hayattaki mutluluk veya mutsuzluk kalp hastalıkları ile bağlantılı. Yapılan araştırmaya göre yaşamından tatmin olanların bu tarz hastalıklara yakalanma riski ortalama yüzde 15 daha düşük. 

Sağlık

25.09.2024, 14:30

Hayatınızdan memnun musun? 

Bu soruya vereceğiniz cevabın kalp sağlığınız üzerinde derin bir etkisi olabileceği ortaya çıktı. 

Amerikan Kalp Derneği Dergisi'nde yayınlanan son araştırmalara göre, kendini mutlu hisseden veya güçlü bir refah duygusuna sahip olan kişilerin kalp hastalığına yakalanma veya felç geçirme olasılığı daha düşük.

Geleneksel olarak tıbbi bakım, yüksek tansiyon ve kolesterol gibi fiziksel risk faktörlerini yönetmeye odaklanmış durumda.

Ancak bu yeni araştırma, yaşam memnuniyetini artırmanın da aynı derecede anlamlı bir strateji olabileceğini öne sürüyor.

Gece yarısı ağız kuruluğu ile uyanıyorsanız okuyun! İşte ciddiye almanız gereken 5 sebep Gece yarısı ağız kuruluğu ile uyanıyorsanız okuyun! İşte ciddiye almanız... Haberi Görüntüle

Erkeklerin ortak sorunu: Prostat büyümesi! Dikkat edilmesi gereken 5 işaret Erkeklerin ortak sorunu: Prostat büyümesi! Dikkat edilmesi gereken 5 işaret Haberi Görüntüle

120 BİNDEN FAZLA KİŞİ KATILDI

Araştırma, 120 binden fazla İngiliz'in verilerini analiz ederek onların aile, arkadaşlıklar, sağlık, finans ve genel mutluluk dahil olmak üzere yaşamın çeşitli yönlerinden memnuniyet düzeylerini değerlendirdi. 

Ekip, refah ile dört ana kardiyovasküler hastalık arasındaki potansiyel ilişkiye baktı: koroner kalp hastalığı, kalp krizi, kalp yetmezliği ve felç.

Bulgulara göre yaşamdan daha yüksek düzeyde tatmin olan kişilerin, daha düşük refah bildirenlere kıyasla kardiyovasküler hastalık geliştirme riski yüzde 10 ila 21 daha düşüktü. 

  • Koroner kalp hastalığı riski yüzde 44,
  • Felç riski yüzde 45,
  • Kalp yetmezliği riski yüzde 51,
  • Kalp krizi riski ise yüzde 56 daha düşüktü.
Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden biri' Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden... Haberi Görüntüle

Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla, performans düşük Dünyanın en kötü sağlık sistemine sahip ülke şaşırttı! Harcama fazla,... Haberi Görüntüle

İLTİHABİ BELİRTİLERİ DE FAZLAYDI

Araştırmacılar iyi durumda olan kişilerin sağlıklı alışkanlıklar edinme olasılıklarının daha yüksek olduğunu ve kalp hastalığıyla doğrudan bağlantılı olan inflamatuar belirteçlerin daha düşük seviyelerde olduğunu buldu. 

Bu bulgu, mutluluğun gerçekten de kardiyovasküler riski azaltmada rol oynayabileceği iddiasını güçlendirdi.

Tıp profesörü Glenn N. Levine'e göre araştırma ile depresyon ve anksiyete gibi olumsuz duyguların kalp sağlığını nasıl etkilediğine daha fazla vurgu yapılıyor.

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading