Yandex Metrica

İdrarınızı sakın uzun süre tutmayın! Tuvalete ne sıklıkla çıkılmalı?

İdrarınızı sakın uzun süre tutmayın! Tuvalete ne sıklıkla çıkılmalı?

Gündelik telaşla yaptığımız ve sağlığımızı tehdit eden bir hata var. İdrar tutmak. Mesane ve idrar kanalında enfeksiyon ihtimalini güçlendiren idrar tutma alışkanlığı, böbrekler için de büyük bir tehdit.

Sağlık

29.01.2024, 14:41

Günlük koşuşturmacadan boşaltım ihtiyaçları ertelenebiliyor. En sık yapılan hata ise idrarı uzun süre bekletmek yani tutmak. 

Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Dezenfektan kullananları bekleyen tehlike! Anne karnındaki bebeği bile... Haberi Görüntüle

Bugünlerde saçınız çok mu dökülüyor? Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli? Bugünlerde saçınız çok mu dökülüyor? Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli? Haberi Görüntüle

MESANE GÜNDE 2 DEFA BOŞALTILMALI

Sağlıklı her birey günde 2-2.5 litre su tüketmeli. Mesane ise yaklaşık yarım litre su alabiliyor. Bu nedenle en az günde iki defa idrar boşaltımı yapılmalı. Aksi taktirde mesane içerisinde bekleyen idrarın böbreklere büyük zarar vermesi kaçınılmaz.

Mesanede biriken idrar önce üreter denen idrar torbasıyla böbrekleri birleştiren kanala, ardından da böbreklere baskı yapar. Bu yolla kolayca mikroplarla buluşarak böbrek yetmezliğine kadar varan sağlık sorunlarına sebep olur.

İdrar torbasının ancak 3/4'dü rahat bir şekilde dolduktan sonra mesaneye gelen idrar, torbanın kaslarını büzer, kas yapısını zayıflatır.

Bu haber yeni anne olanlar için! 1 yaşına kadar bebeğinize bu yiyecekleri asla vermeyin Bu haber yeni anne olanlar için! 1 yaşına kadar bebeğinize... Haberi Görüntüle

Hiç sigara içmemiş kişilerle ilgili ilginç keşif! Akciğerlerinde öyle bir şey görüldü ki Hiç sigara içmemiş kişilerle ilgili ilginç keşif! Akciğerlerinde öyle bir... Haberi Görüntüle

İDRAR TORBASI ENFEKSİYON KAPAR

İdrarı sık olarak fazla tutan kişilerde genellikle sistit denen idrar torbasının enfeksiyon kapması sorunu yaşanır. Kadınların idrarı dışarıya boşaltma organının boyutu erkeklere göre daha küçük olduğu için, kadınlarda idrarı tutmadan kaynaklı sistit daha fazla görülür.

Uzun süre idrara gitmeyen, idrarını aşırı tutan insanlarda, mesanenin zamanla genişlediği görülür. Mesane genişledikçe çoğunlukla yapısı da bozulmaya başlar. Buna bağlı olarak da mesane, asli görevini sağlıklı yapamaz hale gelir. Yani idrarı boşaltma eylemi sırasında mesane, içerisindeki idrarın tamamını dökemez. 

Böbrek sağlığı için idrar tutulmamalı, özellikle çocuklara bu durum anlayacakları bir şekilde anlatılmalı.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading