Yandex Metrica

Sitede Ara

Kanser tedavisi için çığır açan yöntem! 'Artık uzun dönem takip edilen kronik hastalık olarak göreceğiz'

Kanser tedavisi için çığır açan yöntem! 'Artık uzun dönem takip edilen kronik hastalık olarak göreceğiz'

Kanser tedavisinde yeni bir dönem başlıyor. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, kanser tedavisinde artık kişiselleştirilmiş tedavilerin ön plana çıktığını belirterek, "Önümüzdeki süreçte kanseri artık 'yüksek tansiyon', 'şeker hastalığı' gibi etkilerinin uzun dönem takip edildiği kronik bir hastalık olarak göreceğiz." dedi.

Sağlık

23.01.2024, 20:24

Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği tarafından düzenlenen uluslararası katılımlı "3. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Kongresi" bir otelde başladı. Ankara Hematoloji ve Onkoloji Derneği Kurucu Başkanı Prof. Dr. Fevzi Altuntaş, Kanser taramalarının yanında özellikle meme kanseri açısından, kişilerin kendi kendine belli aralıklarla yaptığı muayenenin erken tanı açısından büyük önem taşıdığına dikkati çekti.

Kronik kabızlık yaşayanlara kardiyolog tavsiyesi geldi! Kabızlık ve kalp arasında nasıl bir bağlantı var? Kronik kabızlık yaşayanlara kardiyolog tavsiyesi geldi! Kabızlık ve kalp arasında... Haberi Görüntüle

KİŞİSELLEŞTİRMİŞ KANSER TEDAVİLERİ ÖN PLANA ÇIKIYOR

Altuntaş, gelecek dönemde kanser tedavisinde kimyasal ilaçların öneminin azalacağını vurgulayarak, "Bunun yerine immünoterapi, akıllı ilaç, hücresel tedavi, genetik olarak adlandırdığımız kişiselleştirilmiş kanser tedavilerinin ön plana çıktığı bir döneme doğru gidiyoruz." diye konuştu.

Ülkelerin bu süreçlere hazırlıklı olmasının önemine vurgu yapan Altuntaş, "Dünyada her yıl yaklaşık 20 milyon insana kanser teşhisi konuluyor, 9 milyon civarında hasta bu nedenle yaşamını kaybediyor. Bu rakamların 2030'da yüzde 50 artacağı öngörülüyor. Buna karşılık son 10 yıla baktığımızda kansere bağlı ölümler üçte bir oranında azaldı. Rahim ağzı kanserinde bu oran yüzde 65'e kadar çıkıyor. Burada da aşılamanın öneminin altı çiziliyor." bilgisini paylaştı.

Lösemi, lenfoma, myelom kanserlerinin tedavisinde çok önemli gelişmelerin yaşandığını anlatan Altuntaş, Türkiye'de klinik çalışmalarını yürüttükleri Car-T hücre tedavisinin bunlardan biri olduğunu, ABD gibi ülkelerde hastalarda kullanımında oldukça olumlu sonuçların alındığını vurguladı.

Altuntaş, solid tümörlerde de Car-T hücre tedavisiyle ilgili olumlu sonuçlar alındığını belirterek, özellikle rahim ağzı kanserinde yüzde 45'i bulan ön sonuçlar bulunduğunu bildirdi.

Haberi okuyunca burun karıştırmaya tövbe edeceksiniz! Kimse tehlikenin farkında değil Haberi okuyunca burun karıştırmaya tövbe edeceksiniz! Kimse tehlikenin farkında değil Haberi Görüntüle

KİŞİSELLEŞTİRİLMİŞ TEDAVİLERE YÖNELİK ALTYAPIMIZI GELİŞTİRİYORUZ

Hematolojik kanserlerde ayrıca immünoterapiler, akıllı ilaçların tedavide "baş döndürücü" sonuçlar ortaya çıkardığını vurgulayan Altuntaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Hematolojik kanserlerde kişiselleştirilmiş tedaviler hızla gelişiyor, ön sonuçları artık olgunlaşıyor ve klinik anlamda daha yaygın kullanılır hale geliyorlar. Bu tedaviler önümüzdeki dönemlerde hematolojik kanserlerde paradigmayı değiştirecek düzeyde önemli gelişmeler...Biz de ülke olarak bu tedavilere yönelik altyapıyı geliştirmeye gayret ediyoruz.

Dünyada kanser tedavisinde çok hızlı gelişmeler söz konusu, yeni bir dönem başlıyor. Bu dönem, biyoenformatiklerin, genetikçilerin, immünologların kanser hekimleriyle birlikte çalıştığı, yapay zekanın da kullanıldığı bir dönem. Önümüzdeki süreçte kanseri artık 'yüksek tansiyon', 'şeker hastalığı' gibi etkilerinin uzun dönem takip edildiği kronik bir hastalık olarak göreceğiz."

Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası ortaya çıktı Sadece ağrı kesiyor sanıyorduk! Aspirinin bugüne kadar hiç bilinmeyen faydası... Haberi Görüntüle

Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle bir konuda fark atıyorlar ki... Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle... Haberi Görüntüle

RAHİM AĞZI KANSERİ TARİHE KARIŞABİLİR

Kongre başkanlarından Prof. Dr. Berna Öksüzoğlu da kanserin önemli bir halk sağlığı problemi olduğuna, üçte birinin önlenebilir sebeplerden kaynaklandığına dikkati çekerek, tütün ve tütün ürünlerini kullanmama, ideal vücut ağırlığını koruma, sağlıklı beslenme ve düzenli fiziksel aktivitenin önemine vurgu yaptı.

Öksüzoğlu, "Serviks (rahim ağzı) kanserinin, çocuk felcinde olduğu gibi, 2040'lı yıllarda bazı ülkelerde eradikasyonunun (yok edilmesi) gündeme geleceği tahmin ediliyor. Bu tahminin nedeni, hem erken tanı ve taramalar hem de HPV aşıları. Bu sayede dünyada kadınlarda en sık 4. sırada görülen serviks kanserinin, orta ve hatta kısa vadede tamamen ortadan kaldırılma şansı söz konusu." açıklamasında bulundu.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading