Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike büyük

Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike büyük

Uyku vücudun dinlenmesi açısından hayati öneme sahip. Gündüz vakti yapılan şekerlemeler ise eğer önerilen süre aşılmazsa çok fazla faydası var. Kardiyolog Nadezhda Burko'ya göre bu süre 30 dakika. Peki diğer uzmanlar ne diyor?

Sağlık

25.09.2024, 19:53

Gün içinde şekerleme yapıyorsanız bu bir dereceye kadar sağlıklı olabilir.

Ancak bu uyku saatler sürüyorsa riskli bir durum ortaya çıkıyor.

Kardiyolog Nadezhda Burko "gündüz vakti uykusu 30 dakikadan fazla sürmemelidir" diyor. 

Aksi takdirde canlılık yerine yorgunluk, halsizlik, bitkinlik ve baş ağrısı hissi ortaya çıkabilir. 

Tuvalette bunu yaşayan erkekler dikkat!  Dr. Akhil Muthigi'ye göre sorun ciddi! Hemen bir üroloğa gidin Tuvalette bunu yaşayan erkekler dikkat! Dr. Akhil Muthigi'ye göre sorun... Haberi Görüntüle

UYKUNUN FAYDALARI NELERDİR?

Uyku aslında doğru yapıldığında birçok fayda sağlıyor. 

Kas gevşemesi, yorgunluğun azalması, artan konsantrasyon ve dikkat, daha hızlı reaksiyon süreleri ve daha iyi hafıza dahil olmak üzere ruh hali ve performansın iyileşmesi gibi.

Ancak Burko'ya göre, gündüz uykusu gece uykusu kadar etkili değil.

Çünkü derin evrelerinde bile büyüme hormonu gibi gerekli hormonlar üretilmiyor. 

Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike büyük Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike... Haberi Görüntüle

Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike büyük Kardiyolog Nadezhda Burko uyardı: Gündüz uykusu 30 dakikayı geçerse tehlike... Haberi Görüntüle

30 DAKİKA MUCİZE ETKİYE SAHİP

Buna karşılık nörolog Elizaveta Ermilova, yaklaşık 20-30 dakikalık gündüz uykusunun vücuda gerçek faydalar sağlayabileceğini açıkladı. 

Ona göre, bu süre zarfında derin fazın yerleşmek için vakti olmadığına, dolayısıyla kişinin sorunsuz bir şekilde uyanmasının kolay olduğuna inanılıyor.

Doktor, kronik uykusuzluk veya narkolepside gündüz uykusu meydana gelirse, patolojik gündüz uykululuğundan bahsedilebiliyor.

Örneğin obstrüktif uyku apne sendromu gibi bir hastalığa sıklıkla gündüz uykululuğu eşlik ediyor. 

Ayrıca zamanla daha uzun uykunun uyku hormonu melatonin üretimini bozabileceği yönünde öneriler de mevcut. 

Bu da daha sonra uyku-uyanıklık döngüsünün bozulmasına yol açıyor.

Bel ağrınızın sebebi satın aldığınız bir eşya için olabilir! Çok şaşıracaksınız Bel ağrınızın sebebi satın aldığınız bir eşya için olabilir! Çok... Haberi Görüntüle

Otizme işaret eden en güçlü 4 belirti belli oldu! Özellikle erkek çocuklarında varsa dikkat! Otizme işaret eden en güçlü 4 belirti belli oldu! Özellikle... Haberi Görüntüle

KİMLER GÜNDÜZ UYUMALI?

Toksikolog Mikhail Katushov, işi yüksek düzeyde sorumluluk veya sürekli konsantrasyon gerektiren kişilerin özellikle gündüz uykusuna ihtiyaç duyduğuna dikkat çekiyor. 

Ona göre uykusuzluk çekenlerin ya da ruh sağlığı sorunları yaşayanların bu uygulamaya karşı dikkatli olmaları gerekiyor. 

Zira 30-40 dakikadan fazla uyursanız derin bir uyku evresine girmenize ve bu uykudan uyanmaya sıklıkla yönelim bozukluğu ve yorgunluk duyguları eşlik edebiliyor. 

Uyku ataleti denilen bu durum 15 dakikadan bir saate kadar sürebiliyor. 

Üstelik uzun gündüz uykuları gece uyku düzenini bozarak uykusuzluğa yol açabiliyor.

Katushov ayrıca gündüz uykusundan maksimum faydayı sağlamak isteyenler için çeşitli tavsiyelerin altını çiziyor. 

Sessiz ve karanlık bir yerde uyumayı, yüksek seslerden ve parlak ışıklardan kaçınmayı, genellikle günün ilk yarısında 20-30 dakikalık kısa seanslar yapmayı ve düzenliliği sağlamayı öneriyor. 

Ünlü beslenme uzmanı uyardı: Antibiyotik tedavisi sonrası bunları yapmayan yanar! Sindirim sistemi tamamen çöküyor Ünlü beslenme uzmanı uyardı: Antibiyotik tedavisi sonrası bunları yapmayan yanar!... Haberi Görüntüle

İlaç içmenize rağmen mide yanmanız geçmiyorsa okuyun! Bu 15 yöntemden daha etkilisi yok İlaç içmenize rağmen mide yanmanız geçmiyorsa okuyun! Bu 15 yöntemden... Haberi Görüntüle

UYKU EKSİKLİĞİ NELERE YOL AÇAR?

Psikiyatrist Sergei Kuznetsov ise, düzenli uyku eksikliğinin hormonal dengesizliğe ve bir dizi başka ciddi sağlık sorununa yol açabileceğini söylüyor.

Ayrıca uykuyu normalleştirmeye yönelik ipuçları da paylaşıyor:

Aynı saatte yatın, karanlık ve havalandırılan bir odada, seslerden korunarak uyuyun. 

Doktor, gün içinde fiziksel aktivitede bulunmanız ve kafeinli yiyecek ve içeceklerden kaçınmanız gerektiğini de sözlerine ekliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading