Yandex Metrica

Kasık fıtığı ameliyatını robotlar yapıyor: Hastanede sadece 4 saat kalıyorlar

Kasık fıtığı tedavisi şimdiye dek genellikle 'açık ameliyat' şeklinde yapılıyordu. Robotik cerrahinin yaygınlaşması her şeyi değiştirdi. Doktorlar artık kasık fıtığı ameliyatlarında robotları vazgeçilmez görüyor.

Sağlık

08.05.2024, 03:22

Geleneksel olarak kasık fıtığı onarımı, ameliyat sonrası ağrı ve daha uzun bir iyileşme süresi içeren açık ameliyatı içeriyordu. 

Ancak son yıllarda tıp teknolojisinde çığır açan robotik cerrahi, kasık fıtığı tedavisinde devrim yarattı.

Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Ekmek konusunda ezber bozan açıklama! Şeker hastalarını ilgilendiriyor Haberi Görüntüle

KASIK FITIĞI NEDİR?

Kasık fıtığı için robotik cerrahi dünyasına dalmadan önce durumun kendisini anlamak çok önemlidir. Kasık fıtığı, bağırsağın bir kısmının veya daha nadir olarak başka bir iç organın kasıktaki zayıf bir noktadan veya yırtıktan dışarı çıkmasıyla ortaya çıkar. 

Bu, tedavi edilmediği takdirde ağrıya, rahatsızlığa ve olası komplikasyonlara (stenoz ve peritonit) yol açabilir. Kasık fıtığı onarım teknikleri geleneksel olarak önemli bir kesi, ağrı ve uzun bir iyileşme dönemi içeren açık ameliyatla gerçekleştirilirdi. Fakat günümüzde kasık fıtığı tedavisinde robotik teknolojinin kullanılmaya başlandı. 

Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle bir konuda fark atıyorlar ki... Yaşından genç görünenler okuyunca sevinçten havaya uçacak! Diğer insanlara öyle... Haberi Görüntüle

Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda Vaka sayısı korkutucu boyutlarda! Maymun Çiçeği hızla yayılıyor! Dünya alarmda Haberi Görüntüle

ROBOTİK CERRAHİ TAM OLARAK NEDİR?

Robotik cerrahi tedavide oyunun kurallarını tam anlamıyla değiştirdi. Geleneksel cerrahinin hassasiyetini minimal invaziv tekniklerin avantajlarıyla birleştirdi. Robotik cerrahi sistemler, tamamen cerrah tarafından kontrol edilen bir konsoldan, inanılmaz derecede hassas cerrahi aletlerle donatılmış robotik kollardan ve ultra yüksek çözünürlüklü 3D kameradan oluşur. Bu sistemler cerrahların karmaşık operasyonları artan beceri ve hassasiyetle gerçekleştirmesine olanak tanır.

Kahve düşkünlerinde o hastalığın görülme riski artıyor! Ölüme bile kapı araladığı ortaya çıktı Kahve düşkünlerinde o hastalığın görülme riski artıyor! Ölüme bile kapı... Haberi Görüntüle

KASIK FITIĞI TEDAVİSİNDE ROBOTİK CERRAHİ

Son yıllarda dünyadaki çoğu fıtık cerrahı kasık fıtığı tedavisi için robotik teknolojiye başvuruyor. Robotik yaklaşım, karın bölgesinde cerrahın robotik kolları ve kamerayı yerleştirdiği 3 küçük kesiyi içerir. Doktor, konsoldan cerrahi alanın üç boyutlu, yüksek çözünürlüklü görüntüsünü alırken, robotik kollar da cerrahın el hareketlerini son derece hassas bir şekilde yeniden üretir.

O baharatı yiyen erkekler 10 kaplan gücünde oluyor! Adeta mutlu bir evliliğin sırrı O baharatı yiyen erkekler 10 kaplan gücünde oluyor! Adeta mutlu... Haberi Görüntüle

Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi açıkladı Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi... Haberi Görüntüle

ROBOTİK AMELİYATIN FAYDALARI

1. Doğruluk ve görselleştirme

Robotik sistemler, cerrahlara cerrahi alanın benzersiz bir görünümünü sağlayarak, fıtığı hassas bir şekilde bulma ve onarma yeteneklerini artırır. 3D görüş, anatominin daha iyi anlaşılmasını sağlayarak komplikasyon riskini azaltır.

2. Minimal İnvazif Teknik

Geleneksel açık cerrahiden farklı olarak, robotik kasık fıtığı onarımı yalnızca küçük kesiler gerektirir; bu da hastalar için minimal doku travması, daha az ağrı ve daha hızlı iyileşme süreleri sağlar.

3. Ağrı ve rahatsızlığın azalması

Robotik cerrahinin minimal invaziv yapısı, ameliyat sonrası ağrıyı en aza indirerek hastaların günlük aktivitelerine daha çabuk dönmesine olanak tanır.

4. Hastanede Kalış Süresi Daha Kısa

Robotik kasık fıtığı tedavisiyle hastalar aynı gün, daha doğrusu ameliyattan 3-4 saat sonra taburcu edilebiliyor; bu da uzun süreli hastanede kalmanın maliyetini ve yükünü azaltıyor.

5. Daha az yara izi, mükemmel estetik sonuç

Robotik cerrahide kullanılan kesilerin daha küçük olması, daha az yara izi oluşmasına neden olur. Bu hem estetik açıdan avantaj sağlar hem de yara enfeksiyonu gibi komplikasyon riskini en aza indirir.

6. Daha az komplikasyon riski

Robotik cerrahinin hassasiyeti, geleneksel cerrahide oluşabilecek komşu anatomik yapılara, organlara, sinirlere veya kan damarlarına kazara zarar verme riskini azaltır.

7. Daha Hızlı İyileşme

Robotik kasık fıtığı onarımı geçiren hastalar genellikle daha hızlı bir iyileşme yaşarlar, bu da onların işlerine ve normal aktivitelerine açık ameliyat olanlara göre daha erken dönmelerine olanak tanır.

Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet düzenini alt üst ediyor Çoğu kadın tehlikenin farkında değil! Bilmeden yapılan bu hata adet... Haberi Görüntüle

Çayı böyle içiyorsanız büyük tehlike var demektir! Toz ve plastik moleküllerle dolular Çayı böyle içiyorsanız büyük tehlike var demektir! Toz ve plastik... Haberi Görüntüle

ROBOTİK AMELİYATLARIN GELECEĞİ PARLAK

Uzmanlar kasık fıtığı tedavisinde robotik teknolojinin giderek daha da yaygınlaşarak ucuzlayacağını dile getiriyor. 

Kasık fıtığı tedavisinde robotik ameliyatlar doktorlar tarafından artık giderek daha da fazla 'vazgeçilmez' görülüyor. Hem hastalara hem de cerrahlara çok sayıda fayda sağlayan bu teknoloji, fıtık tedavisine ihtiyaç duyanlar için çekici bir seçenek haline getiriyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading