Kefir nedir? Kefirin faydaları nelerdir? Kefir yaparken nelere dikkat edilmeli?
Kefir son zamanlarda sağlıklı yaşam için önerilen en faydalı içeceklerden biri. Güçlü bir fosfor ve biyotin kaynağı olan kefir, anti bakteriyel ve kolesterol düşürücü etkilere sahip. Bu mucize içecek, kilo kontrolüne de yardımcı oluyor.
Sağlıklı beslenmeyi hayat şekli olarak benimsemiş çoğu insan kefirin faydalarını bilir. Kuzey Kafkaslar'da uzun yıllar hastalıkların iyileştirilmesi için tüketilen kefir, artık dünya çağında popüler olan bir içecek.
TADI EKŞİ, FAYDASI ÇOK: KEFİR
Maya ve bakterilerden oluşan, beyaza yakın renkte küçük bir karnabahara benzeyen kefir, süt ile mayalanması sonucu fermente olur. Krema kıvamında, orta derecede asidiktir, tadı hafif ekşimsi olduğu için ilk içimde farklı gelebilir.
KEFİR ANTİTÜMÖRAL VE ANTİBAKTERİYEL ÖZELLİKLERE SAHİP
Kefir fosfor ve biyotin kaynağıdır. Bunun yanı sıra B1, B12 ve K2 vitamini, kalsiyum, magnezyum, folik asit, amino asitler bakımından oldukça zengindir. Yapılan bazı araştırmalar kefirin, antibakteriyel, immunolojik, antitümöral ve kolesterol düşürücü etkisi olduğunu ortaya koymuştur.
KEFİR İLE KİLO KONTROLÜ YAPABİLİRSİNİZ
Bu mucize içecek, kas kasılmalarını önlemede yardımcıdır, damar sertliğini önler, kronik yorgunluğun giderilmesinde etkilidir, kansızlığı önler, cilt, tırnak, göz ve diş sağlığı üzerinde olumlu etkileri vardır, idrar yolu iltihabı tedavisini destekler, kilo kontrolünde yardımcıdır, vücut direncini artırır, iyileşme sürecini hızlandırır.
Tabi her gıda maddesinde olduğu gibi, kefirin de aşırı miktardaki tüketimi zararlı olabilir. Bu yüzden hastalıkların tedavisi için kefir tüketmeden önce mutlaka uzman bir hekime danışılmalı.
EVDE YAPTIĞINIZ KEFİRİ BUZDOLABINDA MUHAFAZA EDİN
Marketlerdeki hazır kefirlerden tüketebilirsiniz. Kefirinizi evde yapacaksanız yapım aşamasında metal kaşık kullanılmamalı ve mutlaka cam bir kap içinde saklamalısınız. Kefirinizi buzdolabında en fazla 2 gün süreyle saklayabilirsiniz.