Yandex Metrica

Sitede Ara

Kol ve göbek bölgesi Alzheimer'a işaret ediyor! Hemen kontrol edin

Kol ve göbek bölgesi Alzheimer'a işaret ediyor! Hemen kontrol edin

Alzheimer ve Parkinson gibi zihin kaynaklı hastalıklar ilerledikçe uyarı işaretleri vermeye başlıyor. Yapılan bir araştırmaya göre kol ve karın bölgesindeki yağlanma ise bunlara yakalanma ihtimalini artırıyor. Söz konusu hastalıklardan en çok korunanları uzmanlar açıkladı. 

Sağlık

26.07.2024, 12:30

Sağlıksız ve hareketsiz bir yaşam tarzı neticesinde ortaya çıktığı söylenen Alzheimer için bazı uyarı işaretleri var. 

En çok bilinenler hafızada zayıflama, kendi bakımını yapamama, konuşma ve ihtiyaç gidermede güçlük ve asabiyet olsa da fiziksel bazı değişimler de hastalığa yakalanma riskinin yüksek olduğuna işaret ediyor. 

İşte en zor tespit edilen kanser türü! 4 belirtiye dikkat İşte en zor tespit edilen kanser türü! 4 belirtiye dikkat Haberi Görüntüle

Bu 8 alışkanlık ömrü 24 yıl uzatıyor! Özellikle birine çok şaşıracaksınız Bu 8 alışkanlık ömrü 24 yıl uzatıyor! Özellikle birine çok... Haberi Görüntüle

KARIN VE KOL YAĞLANMASI TEHLİKELİ

Yeni yapılan bir araştırmaya göre karın veya kollarda yüksek düzeyde vücut yağı depolanan kişilerin, bu bölgelerdeki yağ düzeyi düşük olan kişilere kıyasla Alzheimer ve hatta Parkinson gibi hastalıklara yakalanma olasılığı daha yüksek olabiliyor. 

Araştırmaya  yaş ortalaması 56 olan 412 bin 691 kişi katıldı.

Ortalama dokuz yıl boyunca takip edildiler. 

Çalışmanın başında bel ve kalça ölçümleri, kavrama kuvveti, kemik mineral yoğunluğu, yağ ve yağsız kütle dahil olmak üzere vücut kompozisyonu ölçümleri alındı. 

Çalışma sırasında 8 bin 224 kişide başta Alzheimer hastalığı, diğer demans türleri ve Parkinson hastalığı olmak üzere nörodejeneratif hastalıklar gelişti.

Yüksek tansiyon, sigara, içki ve diyabet gibi hastalık oranlarını etkileyebilecek diğer faktörler de hesaba katıldığında, göbek yağı yüksek olan kişilerin, göbek yağı düşük olan kişilere kıyasla bu hastalıklara yakalanma olasılığının yüzde 13 daha fazla olduğu bulundu. 

Kol yağı düzeyi yüksek olanların hastalıklara yakalanma olasılığı düşük olanlara göre yüzde 18 daha fazlaydı. 

Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi ortaya çıktı Ballı yoğurt sevenler bu habere çok şaşıracak! İnanılmaz bir etkisi... Haberi Görüntüle

Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi açıkladı Depresyonla mücadele ilaç kullanmaya son! Çinli araştırmacılar en etkili yöntemi... Haberi Görüntüle

KAS GÜCÜ ALZHEIMER'I ÖNLÜYOR

Ayrıca çalışma, kas gücü yüksek olan kişilerin, düşük kas gücü olan kişilere kıyasla bu hastalıklara yakalanma olasılığının yüzde 26 daha az olduğunu buldu.

Alzheimer ve Parkinson gibi nörodejeneratif hastalıklar dünya çapında 60 milyondan fazla insanı etkiliyor.

Bu sayının nüfus yaşlandıkça artması bekleniyor.

Bazı önleyici araçlar geliştirmek için risk faktörlerini değiştirmenin yollarını belirlemek önemli.

Sağlıklı kas büyümesini teşvik ederken gövde ve kol yağını azaltmaya yönelik hedefe yönelik müdahaleler, bu hastalıklara karşı korunmada genel kilo kontrolünden daha etkili olabilir.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading