Meyve değil adeta depresyon ilacı! İçindeki potasyum ve folat ruh sağlığını iyileştiriyor! Hem de 4 günde

Çocukların en sevdiği meyvelerden olan kiviler sağlık için oldukça faydalı. Kabızlık şikayetlerini bitiren meyve ruh sağlığına da iyi geliyor. Öyle ki yapılan araştırmalara göre düzenli kivi tüketimi 4 günde depresyon şikayetlerini azaltıyor. 

Sağlık

27.01.2024, 14:07

Tüylü köpekleri ve kedileri sevmenin kişinin ruh halini iyileştirdiği biliniyor. Tüylü meyve yemek de aynı etkiye sahip olabilir. Yeni Zelanda'daki Otago Üniversitesi'ndeki araştırmacılara göre kivi güçlü bir ruh sağlığı ilacı gibi. 

Şizofreninin bu belirtisi ilk kez ortaya çıktı! Meğer hastaların yüzde 40'ı yaşıyormuş Şizofreninin bu belirtisi ilk kez ortaya çıktı! Meğer hastaların yüzde... Haberi Görüntüle

4 GÜNDE DEPRESYONU BİTİYOR

C vitamini veya kivi takviyelerinin ruh hali üzerindeki etkilerinin

araştırıldığı çalışma kivinin canlılığı teşvik ettiği ve ruh halini iyileştirdiğini ortaya koyuyor. Hem de dört gün kadar kısa bir sürede.

Profesör Tamlin Conner kivinin bu konudaki öneminden bahsediyor.

“Kivi meyvesi, lif, folat ve potasyum açısından nispeten yüksek, besin açısından yoğun bir meyve ve bunların tümü zihinsel sağlık sonuçlarıyla bağlantılı." 

Felçten koruyan içecek ilk kez açıklandı! Her şeyi bırakın sadece onu için Felçten koruyan içecek ilk kez açıklandı! Her şeyi bırakın sadece... Haberi Görüntüle

Kivinin sağlığa faydaları-1.jpg

Stres gideren oyuncakların bu faydasını kimse bilmiyor! O organ için adeta ilaç Stres gideren oyuncakların bu faydasını kimse bilmiyor! O organ için... Haberi Görüntüle

AZ KİVİ TÜKETENLERDE DEPRESYON GÖRÜLÜYOR

Araştırma kapsamında düşük düzeyde kivi tüketen genç erkeklerde depresyonda ve toplam duygudurum bozukluğunda azalma olduğunu ortaya koydu. Oysa beslenmeye kivi eklemek insanın kendini iyi hissetmesine önemli derecede yardım edebilir. 

Çalışmaya düşük C vitamini seviyesine sahip 155 yetişkin katıldı. Sekiz haftalık beslenmelerinde her gün ya C vitamini takviyesi, ya da iki kivi tükettiler. Daha sonra akıllı telefon anketlerini kullanarak canlılıklarını, ruh hallerini, gelişmelerini, uyku kalitelerini, uyku miktarlarını ve fiziksel aktivitelerini bildirdiler.

Araştırmacılar kivi takviyesinin dört gün içinde canlılığı ve ruh halini iyileştirdiğini, 14 ila 16 gün arasında zirveye ulaştığını buldu. Öte yandan C vitamini, 12. güne kadar ruh halini marjinal olarak iyileştirdi.

'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz 'Stressiz bir hayat istiyorum' diyenler okusun! En etkili alışkanlıkları açıklıyoruz Haberi Görüntüle

C VİTAMİNİ EKSİKLİĞİ RUH SAĞLIĞINI KÖTÜLEŞTİRİYOR

C vitamini alımı, iyileştirilmiş ruh hali, canlılık, refah ve daha düşük depresyon ile ilişkilendiriliyor. C vitamini eksikliği ise daha yüksek depresyon ve bilişsel bozulmaya yol açıyor. Bu vitaminin takviyesi ruh halindeki iyileşmelerin ne kadar hızlı gerçekleştiğini gösteriyor. 

Öte yandan Yeni Zelanda'da yapılan araştırma, kivinin kabızlığı giderebileceğini ortaya koyuyor. 2002 yılında yayımlanan bir çalışmada kivi meyvesinin kabızlık şikâyetlerinde bağırsak yumuşatıcı olarak etkili olduğu bulgusu yer alıyordu. 

Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında hastanelik ediyor Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında... Haberi Görüntüle

Kivinin sağlığa faydaları-2.JPG

Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi üretti! Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi... Haberi Görüntüle

DIŞKI MİKTARINI ARTIRIYOR

Az sayıda yaşlı gönüllüde yürütülen bu araştırmada kivi meyvesinin, dışkı miktarını artırdığı, yumuşamasını sağladığı bildiriliyordu. 2007 yılında Çinli ve 2009 yılında Japon araştırıcılar tarafından yürütülen iki klinik çalışmada da benzer olumlu sonuçlar alınması bu etkinin rastlantısal olmadığını ve doğruluğunu gösteriyor.   

Araştırmacılar Yeni Zelanda, İtalya ve Japonya'da fonksiyonel kabızlık veya hassas bağırsak sendromu olan yetişkinleri ve sağlıklı insanları incelemeye aldı. Katılımcılar 136 kadın ve 48 erkekten oluşuyordu. 2 hafta boyunca, katılımcılar bağırsak hareketlerini sıklık, dolgunluk, kendiliğindenlik, dışkı şekli, müshil kullanımı ve ıkınma derecesi ile ilgili olarak kaydetmeye alıştı. Daha sonra rastgele 1 ay boyunca günde iki olgun kivi tüketmeleri için görevlendirildiler. Bir ay sonra tedavi bir ay daha durduruldu. Hastalar daha sonra bir ay daha bir tedaviden diğerine geçirildi. 

Ünlü nörolog stres ve kaygının panzehirini açıkladı! Meğer o kahvaltılık kaygı ve stresten eser bırakmıyormuş Ünlü nörolog stres ve kaygının panzehirini açıkladı! Meğer o kahvaltılık... Haberi Görüntüle

DENEKLERİN BAĞIRSAK HAREKETLERİ ARTTI

1 aylık tedavi dönemlerinin sonunda kivi tüketen fonksiyonel kabızlığı olan denekler, bağırsak hareketinde artış yaşadı. Hassas bağırsak sendromu olanlarda da 1.73'lük bir artış vardı. Sağlıklı katılımcılarda bağırsak hareketlerinin sıklığı artmadı.

Kivi yiyen katılımcılar ayrıca, dışkı kıvamının yumuşadığını, ıkınmanın azaldığını ve yaşam kalitesinin arttığını bildirdi.

 Uzmanlara göre günde iki kivi tüketimi, kabızlık için etkili bir tedavi olarak güvenle önerilebilir. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading