Ne diyet ne açlık! Hayallerinizdeki vücudun formülünü açıklıyoruz: StairMaster! StairMaster nedir?

Ne diyet ne açlık! Hayallerinizdeki vücudun formülünü açıklıyoruz: StairMaster! StairMaster nedir?

Spor yapmak için gittiğiniz salonlarda basamaklı olan cihazlar görürseniz hemen ilk olarak onu kullanın. StairMaster isimli bu cihaz hızlı ve kalıcı kilo vermeyi sağlarken aynı zamanda bir organ için hayati öneme sahip. 25-7-2 antrenmanı yapılarak kullanılan StairMaster'a dair merak edilen her şey haberde. 

Sağlık

01.10.2024, 11:40

Spor salonlarında birbirinden farklı işlevlere sahip cihazlar bulunuyor. 

Ancak biri var ki 1980'lerde piyasaya sürülmesinden bu yana fitness alanında oldukça önemli ve etkili bir yere sahip.

StairMaster isimli bu cihaz merdiven çıkma hareketini taklit ediyor. 

Bununla yapılan 25-7-2 antrenmanı, yoğunluk ve verimliliği birleştirip en etkili egzersizi sağlıyor. 

Korkulan oldu! Alzheimer'ın tek sebebi genler değilmiş! Profesör gerçeği açıkladı Korkulan oldu! Alzheimer'ın tek sebebi genler değilmiş! Profesör gerçeği açıkladı Haberi Görüntüle

25-7-2-Antrenmani-yapan-kadın

Bu haber sadece hafta sonu egzersiz yapanları ilgilendiriyor! Sağlık üzerinde şaşırtan bir etkisi ortaya çıktı Bu haber sadece hafta sonu egzersiz yapanları ilgilendiriyor! Sağlık üzerinde... Haberi Görüntüle

25-7-2 ANTRENMANI NEDİR?

25 dakikalık dönüşümlü aralıklardan oluşan antrenmanda kişi 7 dakika yüksek yoğunlukta merdiven çıkıyor ve ardından yoğunluğu 2 dakikalık düşük toparlanmaya düşürüyor. 

Bu tempo sabit durum kardiyoya göre sağlık açısından önemli faydalar sağladığı gösterilen yüksek yoğunluklu aralıklı antrenmanın (HIIT) ilkelerinden yararlanıyor. 

HIIT daha fazla kalori yakıyor ve aerobik kapasiteyi artırıyor.

StairMaster'da kullanıcılar, çıktıkları merdiven sayısından yakılan kalorilere kadar her şeyi takip ederek ilerlemelerini gerçek zamanlı olarak takip edebiliyor.

Ağrı ve anksiyete arasında bağlantı bulundu! Gençler daha çok etkileniyor Ağrı ve anksiyete arasında bağlantı bulundu! Gençler daha çok etkileniyor Haberi Görüntüle

Dermatolog 'genç bir cilt için şart' diyor! Misel suyu nedir? Misel suyu ne işe yarar? Dermatolog 'genç bir cilt için şart' diyor! Misel suyu nedir?... Haberi Görüntüle

BESLENMEYE VE YETERLİ SUYA DİKKAT!

Bahsi geçen antrenmanda doğru beslenme ve su alımı hayati öneme sahip. 

Gerekli enerjiyi sağlamak için antrenmandan yaklaşık iki saat önce karbonhidrat ve protein açısından dengeli beslenmek gerekiyor. 

Antrenman boyunca optimum performansı korumak için susuz kalmamak da önemli.

Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Horlama ile körlük arasında ilginç bağlantı bulundu! Riski artırıyor Haberi Görüntüle

İŞTE STAIRMASTER'IN FAYDALARI

25-7-2 StairMaster antrenmanına katılmak, yalnızca kalori yakmanın ötesine geçen birçok fayda sağlıyor.

  • Öncelikle, kalp ve akciğerler güçlü aktivite patlamalarını sürdürmek için birlikte çalıştığından, kardiyovasküler sağlığı gözle görülür şekilde artırıyor.
  • Bu, kan basıncının düşmesine, kalp hastalığı riskinin azalmasına ve genel kalp sağlığının iyileşmesine yol açabiliyor. 
  • Ek olarak, antrenmanın yüksek yoğunluklu doğası, onu kilo kontrolü ve obeziteyi önlemede son derece etkili bir araç haline getiriyor.
  • Faydaları, özellikle alt vücutta kas inşası ve sıkılaşmasına kadar uzanıyor. 
  • Tırmanış sırasında kalça kasları, diz arkası kasları, kuadriseps kasları ve baldırlar yoğun bir şekilde çalışarak kasların güçlenmesine ve dayanıklılığın artmasına neden oluyor. 
  • Bu egzersiz aynı zamanda kemik yoğunluğu ve genel iskelet gücü için hayati önem taşıyan ağırlık taşıma egzersizi sağlayarak kemik sağlığına da fayda sağlıyor.
Kulak Burun Boğaz doktorundan o ilaçlara veto! Bağımlılık yapıyormuş Kulak Burun Boğaz doktorundan o ilaçlara veto! Bağımlılık yapıyormuş Haberi Görüntüle

Stair-master-bazi-yan-etkilere-sahip-olabilir

Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini bitiriyor Sonbahar ve kış aylarında çocuğunuza sakın bunları yedirmeyin! Bağışıklık sistemini... Haberi Görüntüle

BAZI RİSKLERİ VAR

25-7-2 antrenmanı faydalı olabilir ancak özellikle egzersiz yoğunluğu söz konusu olduğunda potansiyel riskleri de var. 

Merdiven çıkmanın yüksek etkisi, eklemler, özellikle de dizler ve kalçalar üzerinde önemli bir stres yaratabilir.

Bunu hafifletmek için vücut mekaniğine dikkat etmek ve her adımda hafifçe basmak çok önemli. 

Diğer bir risk ise aşırı yorgunluk.

Bu durum, bireylerin yeterince dinlenmeden kendilerini çok fazla zorlamasıyla ortaya çıkabilir, bu da bitkinliğe ve performansın düşmesine neden olur.

Aşırı yorgunluk, baş dönmesi veya ağrı gibi aşırı yorgunluk belirtilerini tanımak önemli. 

Bu gibi durumlarda eğitimi durdurmak ve gerekirse tıbbi yardım almak hayati önem taşıyor. 

 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading