Nörolog Bora Gürer kadınları uyardı: O makyaj malzemesi beyinde birikiyor

Nörolog Bora Gürer kadınları uyardı: O makyaj malzemesi beyinde birikiyor

Makyaj yapmayı sevenlere Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesörü Bora Gürer'den  uyarı geldi. Gürer'e göre kimyasal dolu makyaj malzemeleri sadece cilde zarar vermiyor. İşte detaylar. 

Sağlık

18.07.2024, 16:52

Çoğu kadının uyanır uyanmaz yüzüne uyguladığı makyaj ürünleri aslında sağlığı olumsuz etkiliyor. 

Pahalı olduğu için organik malzemeli ürünler kullanmayan kadınlar bilmeden hem ciltlerini hem de beyinlerini zehirliyor. 

"Bir kadın günde ortalama 12 farklı güzellik ürünü kullanıyor" diyen Beyin ve Sinir Cerrahisi Profesörü Bora Gürer bu ürünler yoluyla vücuda en az 160 farklı kimyasal maddenin girdiğini belirtti. 

Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını açıkladı Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını... Haberi Görüntüle

BEYNE NÜFUZ EDİYOR

Profesöre göre bu kimyasallar cilt yoluyla emilip beyne nüfuz ediyor. 

Parabenler, ftalatlar, ağır metaller ve mikroplastikler gibi zararlı maddeler beyinde birikiyor. 

Neticede hafıza ve odaklanma problemleri, beyin sisi ve diğer nörolojik rahatsızlıklara neden olabiliyor. 

Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir zararı daha ortaya çıktı! Çinli bilim insanları açıkladı Sadece karaciğeri yağlandırıp obeziteye yol açıyor sanıyorduk! Bu içeceklerin bir... Haberi Görüntüle

Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında hastanelik ediyor Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında... Haberi Görüntüle

KANSERE BİLE YOL AÇABİLİYOR

Toksik veya kanserojen bileşenler içeren kozmetik ürünler ciddi sağlık riskleri oluşturabiliyor. 

Kozmetik ürünlerde uzun vadeli toksik veya kanserojen etkilerin belirlenmesi zor oluyor ve belirli bileşenlerin düşük dozlarının birikip sonuçta zarara yol açıp açmayacağını anlamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç var. 

Şizofreninin bu belirtisi ilk kez ortaya çıktı! Meğer hastaların yüzde 40'ı yaşıyormuş Şizofreninin bu belirtisi ilk kez ortaya çıktı! Meğer hastaların yüzde... Haberi Görüntüle

CİLDİ TAHRİŞ EDİYOR

İç organların dışında makyaj malzemelerinin ilk olumsuz etkisi ciltte belli oluyor. 

Makyaj uzun süre ciltte kaldığında ciltte sivilceler, beyaz noktalar, siyah noktalar, şişlikler veya diğer cilt sorunlarıyla reaksiyona girebiliyor.

Bu sorunlar, daha görünür ve kronik tıkanmaya yatkın olan genişlemiş gözeneklere katkıda bulunabiliyor. 

Cilt tipine uygun olmayan ürünler cildi daha yağlı veya kuru hale getirebiliyor. 

Aşırı yağ üretimi gözeneklerin ve çatlakların tıkanmasına katkıda bulunabiliyor. 

Neticede kuru cilt veya kserozis, kaşınan, hatta çatlayan ve kanayan sert, pullu lekelere neden olabiliyor. 

Uzun süre kullanıldığında makyaj ciltteki kolajen ve elastin üretimini sınırlayarak çizgilere ve kırışıklıklara yol açıyor.

Bu, görünür cilt yaşlanmasının yüzde 90'ına neden olan güneşin zararlı ışınlarına maruz kalmanın da üstünde. 

Cildi tahriş eden veya iltihaplandıran kozmetik ürünler aynı zamanda koyu lekelere veya iltihap sonrası hiperpigmentasyona sebep olabiliyor. 

Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında hastanelik ediyor Sizde de o hastalık varsa lahana turşusunu ağzına sokmayın! Anında... Haberi Görüntüle

Nar zamanı geldi! Bu kış bol bol yemeniz için 9 neden Nar zamanı geldi! Bu kış bol bol yemeniz için 9... Haberi Görüntüle

GÖZ ÇEVRESİNE DİKKAT!

Dermatologlar tahriş etme olasılığını azaltmak için makyajın, özellikle de göz çevresindeki daha ince, daha hassas ciltte kullanılan ürünlerin dikkatli bir şekilde seçilmesi gerektiğini belirtiyor. 

Maskarayı ve göz kalemlerini bakteri ve mantar enfeksiyonuna yatkın olduklarından her 3 ayda bir değiştirmek şart.

Göz kapağının iç kısmına göz kalemi veya aydınlatıcı uygulamak, korneayı koruyan yağ bezlerini bloke ediyor ve üründeki bakteri veya parçacıkların gözlere girmesine neden olabiliyor. 

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading