Yandex Metrica

Onun yerine ballı su için daha iyi! Meyve suyu konsantrelerindeki büyük tehlike

Onun yerine ballı su için daha iyi! Meyve suyu konsantrelerindeki büyük tehlike

Meyve suları yüksek şeker içeriği sebebiyle doktorlar tarafından onaylanmıyor. Peki meyve suyu konsantreleri için durum ne? Ekonomik ve raf ömrü uzun olan bu içecekler sağlıklı mı? İşte merak edilen soruların cevapları. 

Sağlık

30.06.2024, 13:14

Genel sağlık bilincinin artmasıyla birlikte insanlar daha iyi bir yaşam sürmek için her gün yeni ve daha sağlıklı diyetler deniyor.

Kilo alma veya kas kaybetme endişesi olmadan sadece yemek yiyebileceğiniz günler geride kaldı. 

Günümüzde seçenekler çok fazla olduğu için insanlar bir şeyi tüketmeden önce iki kez düşünüyor. 

Isırgan otu tarımda nasıl kullanılır? Isırgan otlu gübre suyu nasıl yapılır? Isırgan otu tarımda nasıl kullanılır? Isırgan otlu gübre suyu nasıl... Haberi Görüntüle

Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın tarlasına dönebilir Güzellik uzmanı en sevilen içeceğe karşı uyardı! Yüzünüz sivilceden mayın... Haberi Görüntüle

MEYVE SUYU KONSANTRESİ NASIL YAPILIR?

Sağlık devrimi olarak adlandırılan bu gelişme, meyve suyu konsantresi gibi popüler bir modanın ortaya çıkmasına neden oldu. 

Meyve suyu konsantresi, ekstraksiyon için makineler kullanılarak suyun meyveden çıkarılmasından sonra kalan kalıntı.

Bu durum, meyvenin posasının birikmesine veya yoğunlaşmasına neden oluyor. 

Besin maddesinin tamamının posasında olduğu ve meyvedeki suyun hiçbir değerinin olmadığı varsayımı nedeniyle sağlıklı bir alternatif olarak benimsenmiş. 

Peki bu varsayım ne kadar doğru?

Bu haberi okumadan güneş kremi almaya kalkmayın! Paranız cebinizde kalsın Bu haberi okumadan güneş kremi almaya kalkmayın! Paranız cebinizde kalsın Haberi Görüntüle

Kadınların vazgeçilmez bakım ürünü kanser yapıyor! İçinde bir tek fare zehri yok! Kendisi kadar kokusu da hasta ediyor Kadınların vazgeçilmez bakım ürünü kanser yapıyor! İçinde bir tek fare... Haberi Görüntüle

KONSANTRE SAĞLIKLI DEĞİL

Besinlerin çoğunluğunu posanın içerdiği doğru olsa da, meyvenin meyve suyu konsantresi haline getirilmesi için işlenmesi besin değerini azaltıyor ve önemli vitaminlerden yoksun kalmasına neden oluyor. 

Konsantre, tüm suyun buharlaştığı ısıtma sürecinden geçiyor, ancak bu süreçte B vitamini ve C vitamini gibi ısıya duyarlı vitaminleri yok ediyor. 

Kalori içeriği söz konusu olduğunda, meyve suyu konsantreleri, meyvenin tamamıyla karşılaştırıldığında önemli ölçüde daha yüksek kalori içeriyor.

Ancak normal meyve suyuyla karşılaştırıldığında aşağı yukarı aynı içeriğe sahip. 

Örneğin, portakal suyu ve portakal suyu konsantresinin her ikisi de bardak başına 112 kalori ve 21 gram şeker içerirken, bütün bir portakal sadece 45 kalori ve 9 gram şeker içeriyor. 

Konsantreyi sağlıklı tüketime uygun olmayan hale getiren şey, şeker ve diğer yüksek kalorili katkı maddelerinin eklenmesi.

Adı Kur'an-ı Kerim'de bile geçen mucize bir meyve! Çocuğu olmayanlara şifa veriyor, doğumu ise kolaylaştırıyor Adı Kur'an-ı Kerim'de bile geçen mucize bir meyve! Çocuğu olmayanlara... Haberi Görüntüle

Kırgızların ilginç yemek alışkanlığı! Akşam yemeğinde yedikleri şeye inanamayacaksınız Kırgızların ilginç yemek alışkanlığı! Akşam yemeğinde yedikleri şeye inanamayacaksınız Haberi Görüntüle

METABOLİZMAYI BOZUYOR

Bu içeceklerde önemli vitaminlerin mevcut olmadığını, daha yüksek miktarda kalori içerdiklerini unutmamak gerekiyor. 

Meyve suyu konsantrelerinin çoğu ilave renkler, tatlar ve şekerlerle satılıyor ve bu da onları genel olarak sağlıksız bir içecek haline getiriyor.

Lif gibi diğer temel bedensel gereksinimlerden yoksun oldukları için tüm gıda gibi tam bir beslenme sağlamıyorlar.

Yüksek fruktozlu mısır şurubu gibi eklenen tatlandırıcılar sağlığa zararlı ve genç yetişkinlerde bozulmuş metabolizma ve artrit gibi sorunlarla ilişkilendiriliyor. 

Çoğu durumda meyvenin kaynağı bilinmiyor ve üzerine pestisit ve gübre püskürtülebiliyor. 

Onun yerine ballı su için daha iyi! Meyve suyu konsantrelerindeki büyük tehlike Onun yerine ballı su için daha iyi! Meyve suyu konsantrelerindeki... Haberi Görüntüle

Uyku ile ilgili ilginç araştırma! Uzmanlara göre o cinsiyetin uykuya daha çok ihtiyacı var Uyku ile ilgili ilginç araştırma! Uzmanlara göre o cinsiyetin uykuya... Haberi Görüntüle

DOĞALI BULUNURSA FAYDALI OLABİLİYOR

Peki meyve suyu konsantrelerini tüketmenin herhangi bir faydası var mı? 

  • Zenginleştirme olarak bilinen bir işlemle, bazı meyvelerde bulunmayan kalsiyum veya magnezyum gibi besinler konsantreye eklenerek daha sağlıklı olmaları sağlanabiliyor. 
  • Meyve suyu konsantreleri yapay renklendiriciler ve tatlandırıcılar gibi katkı maddeleri olmadan satıldığı takdirde doğal sağlık takviyesi olarak tüketilebiliyor. 
  • Konsantreler daha kullanışlı, daha ucuz ve aynı derecede sağlıklı bir antioksidan kaynağı.
  • Sağlıklı meyve suyu konsantreleri tüketicinin tok hissetmesini sağlayarak, dolayısıyla yemek yeme isteğini bastırarak kilo kaybına yardımcı olabiliyor. 
  • Meyve suyu konsantreleri normal meyve suyundan daha ekonomik.
  • Meyve suyundan veya bütün meyvelerden önemli ölçüde daha uzun raf ömrüne sahip.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading