Yandex Metrica

Orman banyosu nedir? Orman banyosunun sağlığa ne gibi faydaları var?

Orman banyosu nedir? Orman banyosunun sağlığa ne gibi faydaları var?

Birbirinden güzel ağaçlarla kaplı ormanlar insan sağlığına da şifa oluyor. Japonlardan kalma bir gelenek olan Orman Banyosu da hem ruha hem bedene olumlu etki yapıyor. Japon Orman Terapisi Derneği başkanı Dr. Qing Li bu aktivitenin faydalarını anlattı. 

Sağlık

24.09.2024, 18:29

Sonbahar, eşsiz bir renk ve atmosferi beraberinde getiriyor. 

Doğal çevreyle daha derin bağlantı kurmanın bir yolu da orman banyosu uygulaması.

Bu, shinrin-yoku olarak da bilinen, doğanın bilinçli deneyimine odaklanan, zihinsel ve fiziksel sağlığa birçok fayda sunan bir Japon geleneği.

Kardiyolog maç izlemenin kalbi etkilediğini söyledi! Endişelenmeli misiniz? Kardiyolog maç izlemenin kalbi etkilediğini söyledi! Endişelenmeli misiniz? Haberi Görüntüle

ORMAN BANYOSU JAPON GELENEĞİ

İlk olarak 1980'lerde ortaya çıkan uygulama o zamandan beri dünya çapında popülerlik kazandı. 

Orman banyosu, ormanlarda sessiz yürüyüşler yapmak ve doğal sesleri dinlemek, kokularla ve görüntülerle temas kurmak gibi doğayla teması artıran bir dizi aktiviteyi içeriyor. 

Günümüzde pek çok çalışma orman banyosunun stresi azaltmaya, refahı artırmaya ve genel sağlığı iyileştirmeye yardımcı olabileceğini gösteriyor.

C vitamini için sadece portakal yiyenler! Meğer çok sevilen o sebze de bir depoymuş! Kış gelmeden depoları doldurun C vitamini için sadece portakal yiyenler! Meğer çok sevilen o... Haberi Görüntüle

MUTLULUK VE DAHA AZ STRES

Japon Orman Terapisi Derneği başkanı Dr. Qing Li'ye göre doğayla temas, stres seviyelerinin azalmasına ve mutluluğun artmasına yardımcı oluyor.

Araştırmalar, ormanda banyo yapmanın stres hormonu kortizol düzeylerini azaltabildiğini ve mutluluk hormonları olarak bilinen endorfin üretimini artırabildiğini gösteriyor. 

Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne yapıyor Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne... Haberi Görüntüle

RUH SAĞLIĞINI OLUMLU ETKİLİYOR

Doğanın sunduğu sakinlik hissi, ruh hali ve zihinsel sağlık üzerinde katalitik bir etkiye sahip olabiliyor.

Uzman Dr. David Strayer konuyla ilgili şunu söylüyor: 

"Teknolojik müdahalelerden uzaklaşmak ve kendimizi tamamen doğaya kaptırmak, konsantrasyonumuzu yeniden kazanmamızı ve yaratıcılığımızı geliştirmemizi sağlıyor."

Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden biri' Bakan Memişoğlu Türkiye'nin başarısını duyurdu: 'Dünyada en iyi 5 ülkeden... Haberi Görüntüle

SAĞLIĞI KORUYOR

Araştırmalar orman banyolarının sadece zihinsel faydalar sağlamadığını, aynı zamanda vücut üzerinde de olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. 

Doğaya maruz kalmak kan dolaşımını iyileştiriyor ve kan basıncını düşürüyor.

Kardiyovasküler sağlığı artırıyor. 

Ağaçların ürettiği doğal bileşikler olan fitokimyasallar, vücudun doğal öldürücü hücrelerinin üretimini artırarak bağışıklığımızı güçlendiriyor.

Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu etkisini kimse bilmiyor Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu... Haberi Görüntüle

ENERJİYİ YÜKSELTİYOR

Araştırmalar, orman banyosu yapan kişilerin daha yüksek düzeyde enerji ve refah bildirdiklerini gösteriyor.

Dr. Thompson'a göre, ormandaki hava negatif iyonlarla dolu ve bunlar ruh hali ve refahı artırmayla ilişkilendiriliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading