Yandex Metrica

Parmakla sayı saymanın inanılmaz etkisi ortaya çıktı! Çocukların matematik performansını...

Parmakla sayı saymanın inanılmaz etkisi ortaya çıktı! Çocukların matematik performansını...

Matematik hesabı yaparken sayıları parmakla sayan bir çocuğunuz varsa endişelenmenize gerek yok. Yapılan bir araştırmaya göre parmakla saymak çocukların performansını iyileştiriyor. 

Sağlık

22.09.2024, 19:00

Yeni okula başlayan çocuklar matematik derslerinde parmak sayarak hesap yapıyor. 

Çoğu ebeveyn bunun yanlış bir yöntem olduğunu düşünse de Lozan Üniversitesi Psikoloji Enstitüsü'nden Dr. Catherine Thevenot aynı kanıda değil. 

Thevenot ve ekibi anaokulu çağındaki çocukların aritmetik problemleriyle karşılaştıklarında parmak sayma stratejisinin onlara yardımcı olup olamayacağını araştırmaya karar verdi.

Orman banyosu nedir? Orman banyosunun sağlığa ne gibi faydaları var? Orman banyosu nedir? Orman banyosunun sağlığa ne gibi faydaları var? Haberi Görüntüle

Stres kaynaklı mide ağrısına son! Şifa kaynağı yeşil içecek ağrıyı şıp diye kesiyor Stres kaynaklı mide ağrısına son! Şifa kaynağı yeşil içecek ağrıyı... Haberi Görüntüle

PARMAKLA SAYMANIN FAYDALARI İNCELENDİ

328 beş ve altı yaşındaki çocuğun katıldığı deney, normalde parmaklarıyla saymayan çocukların bunu yapmak için eğitilip eğitilemeyeceğini belirlemeyi amaçlıyordu. 

Ayrıca bu eğitimin aritmetik yeteneklerini geliştirip geliştirmeyeceğini bulmayı amaçladılar. 

Öğretmenleri aracılığıyla çalışmaya alınan çocuklar, bir ön testten, iki haftalık bir eğitim sürecinden, eğitimden hemen sonra bir son testten geçtiler.

Eğitim alan ve başlangıçta parmakla saymayan çocukların performansında önemli bir iyileşme görüldü ve kontrol grubundakilerden daha iyi performans gösterdiler.

Ünlü beslenme uzmanı uyardı: Antibiyotik tedavisi sonrası bunları yapmayan yanar! Sindirim sistemi tamamen çöküyor Ünlü beslenme uzmanı uyardı: Antibiyotik tedavisi sonrası bunları yapmayan yanar!... Haberi Görüntüle

Tuvalette bunu yaşayan erkekler dikkat!  Dr. Akhil Muthigi'ye göre sorun ciddi! Hemen bir üroloğa gidin Tuvalette bunu yaşayan erkekler dikkat! Dr. Akhil Muthigi'ye göre sorun... Haberi Görüntüle

ÖĞRETMENLER BUNU DESTEKLEMELİ Mİ?

Uzmanlara göre bir çocuğun aritmetik performansı, ona parmak sayma stratejisi öğretilerek artırılabilir.

Peki öğretmenler öğrencilerini parmaklarıyla saymaya teşvik etmeli mi?

Dr. Thevenot'a göre bu sorunun cevabı evet. 

Çünkü çalışma, parmak hesaplama eğitiminin anaokulu öğrencilerinin yüzde 75'inden fazlası için etkili olduğunu gösteriyor. 

Catherine Thevenot araştırmayla ilgili şu yorumu yaptı: 

“Sonuçları ilk gördüğümde, problemleri çözmek için başlangıçta parmaklarını kullanmayan çocuklarda performanstaki muazzam gelişmeye hayret ettim. Müdahalemizden önce, bu çocuklar ön testte toplama problemlerinin yalnızca üçte birini çözebiliyorlardı. Ancak eğitimden sonra bunların dörtte üçünden fazlasını çözüyorlardı."

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading