Yandex Metrica

Sitede Ara

Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın beyni zehir gibi çalışıyor

Profesör Elmasry'den demansa savaş açacak öneri! Bunu her gün yapanın beyni zehir gibi çalışıyor

Gün içinde yorgunluğunuza yenilip kestiriyor musunuz? Demansla mücadele noktasında bunun çok önemli olduğunu bilmelisiniz. Profesör Mohamed I. Elmasry'e göre yapay zekadan daha güçlü olan gerçek zekayı geliştirmek için kestirmek büyük önem taşıyor. 

Sağlık

24.07.2024, 12:14

Yaşa bağlı demansla mücadele etmek için güçlü bir araç var: Eldeki elektronik cihazları bırakıp uyumak.

Profesör Mohamed I. Elmasry yazdığı kitabında beyin sağlığına ilişkin önemli bilgiler aktarıyor. 

Profesöre göre yapay zekaya verdiğimiz önemi gerçek zekamıza vermiyoruz. 

Ancak beyin, tıpkı elimizde tuttuğumuz cihazlar gibi kendine ait donanım, yazılım ve uygulamalar içeriyor. 

Uygun bakım, egzersiz ve zihinsel uyarımla beyin, yapay zeka destekli herhangi bir cihazdan daha güçlü ve dayanıklı olabilir.

Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın hangi et Demir eksikliği olanlar yıllarca yanlış beslenmiş! Asıl demir deposu bakın... Haberi Görüntüle

Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Yirmilik dişi hayattan koparıyordu! Genç kadın 9 gün komada kaldı Haberi Görüntüle

BU UYGULAMALAR BEYİN DOSTU

Akıl oyunları, farkındalık ve dinlenme gibi aktiviteler yoluyla bilişsel sağlığımızı korumaya odaklanarak zihnimizin yeteneklerini ve ömrünü artırabilir, doğal zekamızın yaşamlarımız boyunca keskin ve dayanıklı kalmasını sağlayabiliriz.

Mikroçip tasarımı ve yapay zeka alanında tanınmış bir isim olan Profesör Elmasry sevdiklerini Alzheimer ve diğer demans türleri yüzünden kaybetti. 

Bu kişisel trajediler onun insan zihninin harikalarını ve potansiyelini keşfetme tutkusunu ateşledi.

Unutkanlığınızın sebebi böbrekleriniz olabilir! Nasıl bir bağlantı var? Unutkanlığınızın sebebi böbrekleriniz olabilir! Nasıl bir bağlantı var? Haberi Görüntüle

'Beslenme çantasına ne koysam?' diye düşünmeye son! İşte en besleyici öneriler 'Beslenme çantasına ne koysam?' diye düşünmeye son! İşte en besleyici... Haberi Görüntüle

İNSAN BEYNİ YAPAY ZEKADAN DAHA GÜÇLÜ

Profesör akıllı cihazların giderek daha akıllı hale geldiği fikrini reddederek bunların beynimizle karşılaştırıldığında sönük kaldığını ileri sürüyor.

İnsan beyninin depolama, uzun ömür, enerji verimliliği ve kendi kendini iyileştirme konusunda benzersiz bir kapasiteye sahip olduğunu ileri sürüyor. 

Tipik olarak yaklaşık 10 yıllık bir ömre sahip olan herhangi bir akıllı telefona kıyasla bakımlı bir beyin bir asırdan fazla bir süre boyunca en iyi şekilde çalışabilir.

Uzmana göre zihnimizi keskin tutmak için zeka oyunları gibi günlük beyin egzersizleri yapılmalı. 

Elmasry, beynimizin kullanılmayan potansiyelini vurgulayarak, ilerleyen yapay zeka teknolojilerinin yanı sıra zihinsel yeteneklerimizi de geliştirmeye odaklanmayı hedefliyor.

Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak Haberi Görüntüle

Okullar açılıyor, hastalıklar başlıyor! Dahiliye uzmanı hastalıkları önlemek için 5 altın kural sıraladı Okullar açılıyor, hastalıklar başlıyor! Dahiliye uzmanı hastalıkları önlemek için 5... Haberi Görüntüle

ZEKAYI GÜÇLENDİRMEK İÇİN KESTİRİN

Profesör gerçek zekamızı güçlendirmek için pratik tavsiyeler sunuyor. 

Örneğin kestirmek hafızamızı ve diğer beyin fonksiyonlarımızı tazeleyebilir.

Uyuklama ile demansın önlenmesi arasındaki ilişki üzerine araştırmalar devam ediyor. 

Bazı çalışmalar kısa uykuların bilişsel işlevi, ruh halini ve hafızayı iyileştirerek beyin sağlığına faydalı olabileceğini öne sürüyor.

Diğer önerileri arasında ise haftaya tam bir dinlenme gününü entegre etmek, 20'li veya 30'lu yaşlardan itibaren yaşam tarzı alışkanlıklarını değerlendirmek, sağlıklı bir diyete bağlı kalmak ve demans riskini azaltmak için alkolden kaçınmak yer alıyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading