Yandex Metrica

Saç ekimi yaptıracaklar dikkat! Uzman doktor Adam Taylor o merkezlere karşı uyardı

Saç ekimi yaptıracaklar dikkat! Uzman doktor Adam Taylor o merkezlere karşı uyardı

İlerleyen yaşlarda önü alınamaz hale gelen saç dökülmesi çoğu insanı saç ektirmeye yönlendiriyor. Lancaster Üniversitesi'nden Adam Taylor bu konuda bazı uyarılarda bulundu. Taylor'a göre ucuza saç ekimi yapan yerlerden uzak durmak gerekiyor. 

Sağlık

20.09.2024, 19:10

Saç dökülmesi hayatın bir noktasında herkesin deneyimleyeceği bir durum. 

İnsanlar günde ortalama 50 ila 100 tel saç kaybediyor ve bunlar genellikle yenileniyor. 

Ancak yaşlandıkça saç büyümesi yavaşlıyor. 

Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından 10 altın tavsiye Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından... Haberi Görüntüle

YAĞ BEZLERİ ETKİNLİĞİ AZALIYOR

Yaş ilerledikçe saça parlaklığını veren yağın üretiminden sorumlu olan yağ bezlerinin etkinliği azalarak saçların matlaşmasına neden oluyor. 

Bazı kıl folikülleri daha ince kıllar üretmeye başlarken diğerleri tamamen çalışmayı bırakıyor ve bu da genel olarak daha az kıl oluşmasına neden oluyor.

Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var mı? Sinirliyken kaşınmak normal mi? Sinirsel kaşıntı belirtileri nelerdir? Tedavisi var... Haberi Görüntüle

70 YAŞINDAN SONRA...

Araştırmalar, 40 yaşın altındaki kadınların yaklaşık yüzde 10'unun bir dereceye kadar saç dökülmesi yaşadığını, bu oranın 70 yaşına gelindiğinde yüzde 50'nin üzerine çıktığını gösteriyor. 

Bu arada, erkeklerin yüzde 30 ila 50'si 50 yaşına gelindiğinde androgenetik alopesiye bağlı saç dökülmesi yaşıyor. 

Erkeklerde genellikle Norwood modeli olarak bilinen "M" şeklinde, uzaklaşan bir saç çizgisi gelişirken, kadınlarda Ludwig modeli olarak bilinen saç derisinin üst ve ön kısmında saçların incelmesi görülüyor.

Bu hastalığın şakası yok! İşlenmiş gıdaları çok yiyenin vay haline Bu hastalığın şakası yok! İşlenmiş gıdaları çok yiyenin vay haline Haberi Görüntüle

Bugünlerde saçınız çok mu dökülüyor? Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli? Bugünlerde saçınız çok mu dökülüyor? Saç dökülmesi ne zaman tehlikeli? Haberi Görüntüle

İLAÇ İLE TEDAVİ EDİLEBİLİYOR

Saç dökülmesinde ilk aşamada tercih edilen tedavi yaklaşımı ilaç tedavisi. 

Bir seçenek, başlangıçta prostatı yönetmek için kullanılan bir ilaç olan finasterid.

Ancak aynı zamanda erkek tipi kelliğin tedavisinde de etkili olduğu ortaya çıkmış durumda. 

Sonuçlar genellikle 3-6 ay sonra ortaya çıkıyor, ancak tedavinin durdurulması durumunda faydalar 1 yıl içinde kayboluyor. 

Yaygın olarak kullanılan diğer bir ilaç olan Minoxidil'in de saç dökülmesine karşı fayda sağladığı görülürken, lazer fototerapinin etkinliğine ilişkin bulgular hala karışık.

Bu tedavilerin başarısız olması durumunda ise hastalar saç ekimi çözümüne yönelebiliyor. 

Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa düşüklüğü mü? Bu belirtiye dikkat! Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa... Haberi Görüntüle

TALEP BİR YILDA YÜZDE 240 ARTTI

Günümüzde giderek daha fazla insan saç ekimi de dahil olmak üzere tedavi arayışına giriyor. 

Öyle ki sadece Avrupa'da 2010-2021 yılları arasında saç ekimi operasyonlarına ilginin yüzde 240 oranında arttığı belirtiliyor.  

Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından 10 altın tavsiye Bir ay çaba gösteren kışa formda giriyor! İşte beslenme uzmanlarından... Haberi Görüntüle

İlaç içmenize rağmen mide yanmanız geçmiyorsa okuyun! Bu 15 yöntemden daha etkilisi yok İlaç içmenize rağmen mide yanmanız geçmiyorsa okuyun! Bu 15 yöntemden... Haberi Görüntüle

UCUZ OPERASYONLARDAN UZAK DURUN

Saç ekiminin maliyeti çok da az olmayan bir estetik müdahale olarak görülmesi, insanları dışarıda bile en ekonomik çözümü aramaya itiyor.

Lancaster Üniversitesi Klinik Anatomi Öğrenim Merkezi Profesörü ve Direktörü Adam Taylor ise, özellikle düşük maliyetlerin reklamını yapan bir bölgede saç ekiminin insanı şüphelendirmesi gerektiğini söylüyor. 

Zira ucuz olan yerlerde işlemi yapan kişiler çoğunlukla uzman olmuyor. 

Uzman, herkesin güvenli ekim kriterlerini karşılamaması nedeniyle saç ekiminin, kimin işleme uygun olduğuna karar verebilecek kalifiye bir cerrah tarafından yapılmasının hayati önem taşıdığını vurguluyor. 

Hastaneler pesto sosu yiyen insanlarla dolup taştı! Doktorlar ölümcül Botulizmden şüpheleniyor! Botulizm nedir? Belirtileri nelerdir? Hastaneler pesto sosu yiyen insanlarla dolup taştı! Doktorlar ölümcül Botulizmden... Haberi Görüntüle

HERKES SAÇ EKTİREBİLİR Mİ?

Peki saç ekimi herkes için uygun mu?

Araştırmalar, hastaların yaklaşık yüzde 90'ının ameliyattan bir yıl sonra iyi bir saç örtüsüne sahip olduğunu, ancak bu oranın 4 yıl sonra sadece yüzde 9'a düştüğünü gösteriyor. 

Yaş, sigara kullanımı, güneşe maruz kalma ve diyabet gibi altta yatan koşullar gibi faktörler sonuçları etkileyebiliyor.

Ayrıca ameliyat sonrası iyileşme de ayrı bir zorluk.

Anestezi kullanılması durumunda hastalarda kafa derisinde şişlik yaşanabiliyor. 

İyileşme 2 haftaya kadar sürebiliyor.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading