Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' soruşturması açıklaması: Gereğini yapıyoruz

Sağlık Bakanı Memişoğlu'ndan 'Yenidoğan çetesi' soruşturması açıklaması: Gereğini yapıyoruz

İstanbul'daki "yenidoğan çetesine" ilişkin yürütülen soruşturma hakkında konuşan Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, ''İllegaliteye ve yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz. Sağlık, Adalet ve İçişleri Bakanı olarak gereğini yapıyoruz.'' dedi.

Sağlık

18.10.2024, 17:14

12 bebeğin ölümüne neden olan yenidoğan çetesi kamuoyunda infiale yol açarken konuyla ilgili soruşturma başlatıldı.

Sağlık Bakanlığı, soruşturmaya ilişkin açıklama yaptı. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün olayı geçenn yıl mayıs ayında tespit edip Emniyet Genel Müdürlüğü'ne bildirdiği ortaya çıktı.

Bakanlık zehirli ürünler listesini açıkladı: Piyasaya sunulan riskli mallar belli oldu! Listede hangi markalar var? Bakanlık zehirli ürünler listesini açıkladı: Piyasaya sunulan riskli mallar belli... Haberi Görüntüle

2 HASTANENİN FAALİYETLERİ ASKIYA ALINDI

Söz konusu açıklamada "Kötü uygulamaya izin vermeyeceğiz." denildi.

Yenidoğan çetesi' iddianamesinde adı geçen 2 hastanenin faaliyetleri askıya alındı. 

Eleştirilerin odağındaki Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ise bebek ölümleri soruşturmasıyla ilgili Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesinde açıklamalarda bulundu.

Sürecin mayıs 2023 yılında başlatıldığını kolluk kuvvetlerinin gerekli işlemi yaptığının altını çizen Bakan Memişoğlu, "İllegaliteye izin vermeyeceğiz." dedi.

Stres gideren oyuncakların bu faydasını kimse bilmiyor! O organ için adeta ilaç Stres gideren oyuncakların bu faydasını kimse bilmiyor! O organ için... Haberi Görüntüle

''İLLEGALİTEYE İZİN VERMEYECEĞİZ''

Bakan Memişoğlu'nun konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde;

Sağlık sistemimizin dünyanın en iyi sağlık hizmetlerini sunabiliyor ve dünyaya örnek. İllegaliteye ve yanlış uygulamalara izin vermeyeceğiz. Bu Türkiye'nin değeri. Maalesef Türkiye'nin bu değerlerine saldırılar oluyor. Bu konuda her türlü önlemi alıyoruz. Kamuoyu, yenidoğan çetesiyle ilgili insanlıktan nasibini almamış bazı kişilerin organizayonuyla meşgul ediliyor. Kabul edilemeyecek illegalite.

Çok tartışıldı çok konuşuldu! COVID geçirenlerin kalp krizi ve inme riski var mı? İşte Amerika'da yapılan son araştırmanın sonuçları! Çok tartışıldı çok konuşuldu! COVID geçirenlerin kalp krizi ve inme... Haberi Görüntüle

''GEREĞİNİ YAPIYORUZ''

Devlet olarak her zaman peşinde olacağız. Bu Mayıs 2023 yılında İl Sağlık Müdürlüğü'nün bir ihbarı mali şubeye ve savcılığa bildirmekle başlayan bir süreç. İl Sağlık Müdürlüğü'nün yazısıyla başlayan organizasyonu tespit ve ispatıyla birlikte bu süreçte suçlular tutuklandılar. Bunların içinde bazı sağlık çalışanları olduğu gibi sağlık dışı çalışanlar da vardı. Adli süreç devam etmektedir. Bu süreçte hem gereği hem de cezalandırılması ve devlet, Sağlık ve Adalet, İçişleri Bakanı olarak gereğini yapıyoruz.

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Recep KIYATSIL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading