Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor! Ne leke ne de kaşıntı bırakıyor

Sedefe karşı ilaca gerek yok: Bu 4 yağ anında iyileştiriyor! Ne leke ne de kaşıntı bırakıyor

Cilt hücrelerinin normalden bir kaç kat daha hızlı çoğalmasına neden olan sedef hastalığı bulaşıcı değil. Ciltte beyaz pullarla kaplı lekeler oluşturan hastalığa karşı ilaçlar bulunuyor ancak uzmanlar doğal nemlendirici niteliği gören esansiyel yağların mutlaka denenmesi gerektiğini söylüyor. İşte sedefe şifa olabilecek 4 doğal yağ.

Sağlık

12.07.2024, 16:30

Cilt hücrelerinin bağışıklık sistemindeki yanlış sinyaller nedeniyle çok hızlı çoğaldığı bir deri hastalığı olan sedef, yıllarca devam edebilme özelliği taşıyor. 

Özellikle diz-dirsek gibi darbe gören yerlerde olmak üzere, keskin sınırlı, canlı kırmızı renkli ve üzerlerinde hastalığa adını veren sedef rengi kabukların bulunduğu lezyonlara sebep olan hastalık, saçlı deri, tırnak ve genital bölgede ortaya çıkabiliyor.

Kişide sosyal ve psikolojik sorunlara neden olabilen hastalık önlemlerle ve uygun tedavi ile kontrol altında tutulabiliyor.

Tıp dünyası ayaklandı dünyada ilk vaka! Giresun'da görüldü:  Bu hastanın tüm organları yer değiştiriyor! Tıp dünyası ayaklandı dünyada ilk vaka! Giresun'da görüldü: Bu hastanın... Haberi Görüntüle

Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını açıkladı Sadece mutlu hissettirmiyor! Ünlü psikiyatrist aşkın hiç bilinmeyen 4 faydasını... Haberi Görüntüle

NEMLENDİRİCİ KREM KULLANIN

Ciltte nemi hapsedebilen ve kuruluk, kaşıntı ve soyulmayı önemli ölçüde azaltan yumuşatıcılar açısından zengin olan nemlendiriciler, sedef hastalığı tedavisinin her aşamasında önem taşıyor. 

Hafif ila orta dereceli sedef hastalığı için vazelin ile yapılan nemlendiriciler çok faydalı. 

Daha şiddetli sedef hastalığı vakaları için bitkisel yağ bazlı ürünler kullanılabilir. 

Sedef hastalığının neden olduğu kaşıntıya karşı ise reçetesiz satılan kortikosteroid kremler, çoğu insan için birinci basamak tedavi.

Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi üretti! Çığır açacak buluş! Yaşlanma tarihe karışacak: Bilim insanları insan cildi... Haberi Görüntüle

HİDROKORTİZON

Hidrokortizonun topikal kullanımı da, sedef lezyonlarının boyutunu yaklaşık yüzde 20 oranında azaltabiliyor ve semptomların şiddetini 8'den 2'ye kadar azaltabilir.

Bu peynirler obez yapıyor! Beslenme uzmanları uyarıyor: Keto diyeti yaparken sakın yemeyin Bu peynirler obez yapıyor! Beslenme uzmanları uyarıyor: Keto diyeti yaparken... Haberi Görüntüle

SALİSİLİK ASİT

Salisilik asit de akne ilaçları, yüz yıkama ve kepek şampuanları dahil olmak üzere çok çeşitli tezgah üstü cilt bakım ürünlerinde kullanılıyor.

ABD Gıda ve İlaç Dairesi de, sedef hastalığının tedavisi için salisilik asit kullanımını onaylıyor. 

Çok tartışıldı çok konuşuldu! COVID geçirenlerin kalp krizi ve inme riski var mı? İşte Amerika'da yapılan son araştırmanın sonuçları! Çok tartışıldı çok konuşuldu! COVID geçirenlerin kalp krizi ve inme... Haberi Görüntüle

KÖMÜR KATRANI

Enflamasyonu azaltan ve sedef hastalığı plaklarını oluşturan cilt hücrelerinin aşırı üretimini yavaşlatan kömür katranı da sedef hastalığı, egzama ve diğer cilt bozuklukları için asırlık bir çare. 

Kömür katranı preparatları genellikle en az iki saat ciltte bırakılıyor ve bazen cildin ultraviyole ışınlarına duyarlılığını artırmak için fototerapi ile birleştiriliyor.

Bu peynirler obez yapıyor! Beslenme uzmanları uyarıyor: Keto diyeti yaparken sakın yemeyin Bu peynirler obez yapıyor! Beslenme uzmanları uyarıyor: Keto diyeti yaparken... Haberi Görüntüle

ANTRALİN KREMİ

Antralin kremi de sedef hastalığını tedavi etmek için geliştirilen ilk topikal ilaçlardan biri ve orta veya şiddetli sedef hastalığını tedavi etmek için hala ara sıra kullanılıyor.

Esansiyel yağlar sedef hastalığında iltihabı azaltmaya, kaşıntıyı hafifletmeye ve cilt iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabiliyor. 

İşte sedef hastalığı semptomlarının tedavisinde umut vaat eden dört esansiyel yağ:

Meğer uçuğun çaresi eczanede değil evimizdeymiş! Profesör onaylı iki malzeme uçuk derdinden kurtarıyor Meğer uçuğun çaresi eczanede değil evimizdeymiş! Profesör onaylı iki malzeme... Haberi Görüntüle

ÇAY AĞACI YAĞI

Çay ağacı yağı, antimikrobiyal, antiinflamatuar ve antiseptik özellikleriyle biliniyor. 

Bu özellikler onu sedef hastalığı semptomlarını yönetmek için mükemmel bir seçim haline getiriyor. 

Çay ağacı yağı, sedef hastalığına bağlı kızarıklık, şişlik ve tahrişin azaltılmasına yardımcı olabiliyor. 

Ayrıca antimikrobiyal özellikleri, sıklıkla kaşınmaya bağlı olarak ortaya çıkan ikincil enfeksiyonları da önleyebiliyor.

e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama e-Nabız satıldı mı? Sağlık Bakanlığından iddialara ilişkin açıklama Haberi Görüntüle

LAVANTA YAĞI

Sakinleştirici ve rahatlatıcı etkileriyle yaygın olarak bilinen lavanta yağı antiinflamatuar ve analjezik özelliklere sahip.

Bu da onu sedef hastalığına bağlı ağrı ve iltihabı azaltmada etkili kılıyor.

Lavanta yağı ayrıca cildin iyileşmesini destekliyor ve yara izlerinin görünümünün azaltılmasına yardımcı olabiliyor.

Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil hayvanıyla yatanların o organı sapasağlam oluyor Uzmanlar evinde kedi köpek olanlara müjde verdi! Her gün evcil... Haberi Görüntüle

BUHUR YAĞI

Boswellia ağacının reçinesinden elde edilen buhur yağı, iyileştirici özellikleri nedeniyle yüzyıllardır kullanılıyor. Sedef hastalığının tedavisinde faydalı olabilecek güçlü bir anti-inflamatuar ve immün adjuvan etkiye sahip. 

Buhur yağı ciltteki kızarıklığın, şişkinliğin ve soyulmanın azalmasına yardımcı oluyor. 

Aynı zamanda sağlıklı cilt hücrelerinin yenilenmesini de destekliyor.

Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar uyarıda bulundu... Milyonlarca insan tehlikede: Bu sivrisineklerle mücadelede ilaçlar yetersiz kalıyor! Araştırmacılar... Haberi Görüntüle

SARDUNYA YAĞI

Sardunya yağı, antiinflamatuar, antiseptik ve dermoterapötik özellikleriyle biliniyor. 

Cildin yağ üretimini dengelemeye, iltihabı azaltmaya ve sedef hastalığı lezyonlarının iyileşmesini desteklemeye yardımcı olabiliyor. 

Sardunya yağı aynı zamanda rahatlama hissi sağlayabilecek hoş bir çiçek aromasına da sahip.

 

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading