Sürekli aynı saatte uyananlar dikkat! Bilim insanları hangi hastalıkların habercisi olduğunu açıkladı!

Sürekli aynı saatte uyananlar dikkat! Bilim insanları hangi hastalıkların habercisi olduğunu açıkladı!

Birçok kişi, sabah saat 3 ile 5 arasında kendiliğinden uyanır ve bu durum, gün boyunca enerjilerinin düşmesine neden olur. . Bu durum genellikle önemsenmez. Ancak bu durum bazı sağlık sorunlarından kaynaklı olabilir.

Sağlık

09.11.2024, 17:27

Sabah 3 ile 5 arasında uyanıp tekrar uykuya dalmakta zorluk çekiyorsanız bu durum sağlığınızı doğrudan etkileyebilir. Bu durum enerji seviyemizi, odaklanmamızı ve hatta ertesi gün ruh halimizi bozabilir. Peki neden her gün aynı saatlerde uyanırız bunun altındaki nedenini uzmanlar açıkladı. 

Uzmanlar bu belirli uyanma zamanlamasının sistemlerimizin doğal süreçleriyle, özellikle de hormon ve kan şekeri dalgalanmalarıyla bağlantılı olduğunu düşünüyor.

İşte bu erken uyanmaların ardındaki olası nedenlerden bazıları ve uykuya devam etmenizi sağlayacak ipuçları

Bu meyve kanseri ortadan kaldırıyor! Lokman Hekim binlerce yıl önce söylemiş… Bu meyve kanseri ortadan kaldırıyor! Lokman Hekim binlerce yıl önce... Haberi Görüntüle

KAN ŞEKERİ DÜŞÜŞÜ VÜCUDU UYARIYOR

Uyku ve sağlık optimizasyonu üzerine yaptığı çalışmalarla bilinen Asprey, bu sabah 3-5 arası uyanmaların kan şekeri seviyelerindeki dalgalanmalara bağlı olduğunu söylüyor.Ona göre, kan şekerindeki ani bir düşüş, vücudun uyarıcı etkileri olan kortizol ve adrenalin gibi stres kimyasallarını serbest bırakmasına neden olabilir.Bu hormonlar, kan şekeri seviyelerini düzenlemek için karaciğerde ve kaslarda tutulan glikozun salınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda uykuyu da bozarlar.

Meğer o çiçeğin yağı egzamayı anında bitiriyormuş! Aynı zamanda cilt bakımı da yapıyor Meğer o çiçeğin yağı egzamayı anında bitiriyormuş! Aynı zamanda cilt... Haberi Görüntüle

KRONİK STRES

Bu erken uyanmaların arkasındaki bir diğer neden, kronik stres nedeniyle artan kortizol seviyeleri olabilir. Genellikle stres hormonu olarak adlandırılan kortizol, vücudumuzun enerji seviyelerini, bağışıklık tepkisini ve uyku-uyanıklık döngüsünü kontrol etmede çok sayıda işleve sahiptir. Özellikle günün erken saatlerinde yüksek kortizol seviyelerinin neden olduğu artan uyanıklık hali sizi aniden uyandırabilir.

Stres atmanıza yardımcı olmak için derin nefes egzersizleri, meditasyon veya hafif esneme hareketleri deneyin. Bu aktiviteler kortizol seviyelerini düşürerek erken uyanma olasılığını azaltabilir.

Tüm bildiklerinizi unutun! Çocuklukta şeker tüketimi o hastalığa yol açmıyormuş! Çocuk doktoru açıkladı Tüm bildiklerinizi unutun! Çocuklukta şeker tüketimi o hastalığa yol açmıyormuş!... Haberi Görüntüle

DÜZENLİ BİR ŞEKİLDE UYKU VE UYANIKLIK SAATİNİZİ AYARLAYIN

Gece uyanma saatiniz ayrıca sirkadiyen ritminize veya vücudun iç saatine de bağlı olabilir. Örneğin, geleneksel Çin tıbbına göre akciğerler vücudun onarım ve detoksifikasyon süreçlerinde sabah 3 ile 5 arasında en aktiftir. Bu henüz bilim tarafından desteklenmemiştir.

Sağlıklı bir sirkadiyen ritmi desteklemek için hafta sonları bile tutarlı uyku ve uyanıklık saatleri korumaya çalışın. Bu düzenlilik vücudunuzun iç saatini güçlendirerek bozuklukları azaltır.

Kahvaltı konusunda ezber bozan açıklama! Kahvaltıyı atlarsanız ne olur? Kahvaltı konusunda ezber bozan açıklama! Kahvaltıyı atlarsanız ne olur? Haberi Görüntüle

YAŞLANMA VE HORMONAL DEĞİŞİKLİKLERİN ETKİSİ

Yaşlanmaya bağlı hormonal değişiklikler gece yarısı uyanmalara da yol açabilir. Uykuyu kontrol eden hormon olan melatonin, yaşlandıkça vücudumuz tarafından daha az miktarda üretilir. Menopoz gibi çeşitli yaşam evreleriyle ilişkili hormonal değişiklikler uyku bozukluklarına ve insanların tuhaf saatlerde uyanmasına neden olabilir.

Hormonal değişimler durumunda, yaşam tarzı değişiklikleri yardımcı olabilir. Örneğin, serin ve karanlık bir uyku ortamını korumak daha iyi uykuyu teşvik edebilir.

 

Habere Tepki Ver

0

0

1

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Zehra EVCİL

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading