Yandex Metrica

Sitede Ara

Tek öğün beslenme ile ilgili şoke eden araştırma! O hastalıktan ölme olasılığını yüzde 80 artırıyor

Tek öğün beslenme ile ilgili şoke eden araştırma! O hastalıktan ölme olasılığını yüzde 80 artırıyor

Son yıllarda zayıflama yolunda en sık kullanılan yöntemlerden biri olan aralıklı oruçla ilgili yeni çalışmalar yapıldı. Araştırmalara göre bu tarz bir beslenme vücutta strese ve bazı hastalıklara yol açabiliyor. En korkuncu da aralıklı orucun ölüm olasılığını artırıyor olması. 

Sağlık

02.07.2024, 18:04

Sınırlı bir zaman aralığında yemek yemek anlamına gelen aralıklı oruç, son yılların moda diyetlerinden biri haline geldi. 

Bu yöntem kilo vermelerine yardımcı olduğunu iddia eden birçok kişi arasında popüler kabul ediliyor. 

Araştırmalara göre bu beslenme şekli uzun ömür ve birkaç farklı hastalığa yakalanma riskini de azaltıyor. 

Ancak yeni bir çalışma, aralıklı orucun vücutta strese ve bazı hastalıklara neden olabileceğini gösteriyor. 

Pet şişe ve damacanalar güneşte durunca öldürüyor! Altında bu iki sayı varsa sakın almayın Pet şişe ve damacanalar güneşte durunca öldürüyor! Altında bu iki... Haberi Görüntüle

Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Ne kadar ömrünüzün kaldığını merak ediyor musunuz? Aynanın karşısına geçin gözlerinizi inceleyin Bilim insanlarından çarpıcı araştırma! Ne kadar ömrünüzün kaldığını merak ediyor... Haberi Görüntüle

FAYDASINDAN ÇOK ZARARI VAR

40 yaşın üzerindeki 24 bin kişi üzerinde yapılan bir araştırma, her gün üç öğün yerine sadece tek bir öğün yiyen kişilerin 15 yıl içinde herhangi bir nedenle ölme olasılığının yüzde 30 daha fazla olduğunu keşfetti.

Katılımcıların yüzde kırkı ortalama olarak günde üç öğünden az yemek yedi. 

Toplamda, 878'i kalp sorunları nedeniyle ölenler de dahil olmak üzere, çalışmanın sonunda katılımcıların 4 bin 175'i öldü. 

Günde üç öğün yemek yiyen katılımcılarla karşılaştırıldığında, günde sadece bir öğün yemek herhangi bir nedenden ölme olasılığını yüzde 30 ve kalp hastalığından ölme riskini yüzde 83 artırdı. 

Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Kronik hastalara sıcaklık uyarısı: O saatler arasında dışarıda bulunmayın Haberi Görüntüle

17 yılda 150 kez kalbi durdu: Artık kalbinin duracağını 5 saniye önceden anlayabiliyor 17 yılda 150 kez kalbi durdu: Artık kalbinin duracağını 5... Haberi Görüntüle

KAHVALTI YAPMAYANLARIN KALBİ TEHLİKEDE

Çalışma sonucunda, kahvaltıyı atlamak kalp hastalığından ölme olasılığını artırırken, öğle yemeğini atlamak genel ölüm oranlarını artırdı. 

Araştırmacılar, insanlar egzersiz yapsa, sağlıklı beslense, sigara ya da alkol kullanmasa bile bu sonuçların değişmediğini iddia ediyor.

Ekip ayrıca, aralıklı oruç diyetine bağlı kalan kişilerin genellikle bir kerede nispeten büyük miktarda yiyecek yediklerini ve bunun zamanla vücuda zarar verebilecek bir şey olduğunu belirtiyor.

Meşhur paketli ekmeklerde büyük sahtekarlık! Alırken mutlaka içeriğini okuyun! Siyez buğdaylı ekmekte siyez oranı yüzde 2 Meşhur paketli ekmeklerde büyük sahtekarlık! Alırken mutlaka içeriğini okuyun! Siyez... Haberi Görüntüle

EN SAĞLIKLI BESLENME ŞEKLİ İSE...

Çalışmaya imza atan ekip, uzun yaşamın anahtarının günde üç öğün yemek olduğu sonucuna vardı. 

Tabi bu öğünleri birbirine çok yakın yemek, erken ölme olasılığının artmasıyla bağlantılı.

Tıpkı aralıklı oruç hakkındaki teorilerinde olduğu gibi, araştırmacılar çok fazla ve çok hızlı yemek yemenin vücuda metabolik bir baskı uyguladığını düşünüyor.

Araştırmacılar, öğün atlamanın genellikle bir kerede çok fazla enerji tüketmek anlamına geldiğini, bunun da glikoz metabolizmasını düzenleme yükünü şiddetlendirerek metabolik bozulmaya yol açabileceğini açıkladı.

Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir versin Ünlü profesörden karaciğer yağlanması ilacına tepki: Allah size akıl fikir... Haberi Görüntüle

Yiyip yiyip zayıf kalanları kıskanmaya son! TOFİ Sendromu zayıfları tehdit ediyor Yiyip yiyip zayıf kalanları kıskanmaya son! TOFİ Sendromu zayıfları tehdit... Haberi Görüntüle

ÇİN'DE DE ARALIKLI ORUÇ ARAŞTIRILDI

Öte yandan Çin'deki Şanghay Jiao Tong Üniversitesi'nde yapılan bir araştırma da bunu kanıtlar nitelikte. 

Analiz, günde 8 saatten daha az bir süre boyunca yemek yemeyi sınırlayan kişilerin, günde 12-16 saat boyunca yemek yiyen kişilere kıyasla kardiyovasküler hastalıklardan ölme olasılığının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading