Yandex Metrica

Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak

Telefon bağımlısı ebeveynlerin çocukları incelendi! Okuyunca canınız sıkılacak

'Cep telefonu bağımlılığı yalnızca gençlerde görülüyor' şeklinde bir algı olsa da aslında anne babalar da aynı cihazın pençesinde. Yapılan bir araştırma anne babası sürekli telefonla ilgilenen çocukların zihinsel sağlık sorunları yaşama olasılığının daha fazla olduğunu ortaya koyuyor. 

Sağlık

05.09.2024, 19:33

Artık çoğu evde ilgi bekleyen çocuklar ve gözünü telefonlarından ayırmayan ebeveynlere rastlamak bir sürpriz değil. 

Peki bu, aile alışkanlıklarında masum bir değişiklik mi, yoksa çocukların ruh sağlığı açısından ciddi sonuçlar doğurabilecek endişe verici bir eğilim mi?

İntihar olaylarının en çok yaşandığı ülke belli oldu! Sadece geçen yıl 513 genç intihar etti İntihar olaylarının en çok yaşandığı ülke belli oldu! Sadece geçen... Haberi Görüntüle

TELEFON BAĞIMLISI EBEVEYNLERİN ÇOCUKLARI ŞANSSIZ

Yeni yapılan bir çalışmaya göre ebeveynleri akıllı telefonlarında çok fazla zaman harcayan çocukların, büyüdükçe kaygı, dikkat sorunları ve hiperaktivite geliştirme olasılığı daha yüksek oluyor. 

Araştırma, uzmanların "teknoferans" olarak adlandırdığı, teknolojinin ebeveyn-çocuk etkileşimine müdahalesinden kaynaklanan potansiyel zihinsel sağlık risklerine odaklanıyor.

Ebeveynlerin akıllı telefonlarıyla olan ilişkisinin, çocuklarının duygusal ve psikolojik refahını nasıl zayıflatabileceğine dikkat çekiliyor. 

Nefes darlığına karşı o ilacı kullanıyorsanız aman dikkat! Araştırmaya göre zararı yararından çok Nefes darlığına karşı o ilacı kullanıyorsanız aman dikkat! Araştırmaya göre... Haberi Görüntüle

Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi... Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi... Haberi Görüntüle

BEBEK BAKARKEN BİLE TELEFON ELDE

Bir çalışma ise bebek sahibi ebeveynlerin, bebekleriyle meşgul olduklarında bile günde ortalama 5 saatten fazla akıllı telefonlarıyla vakit geçirdiklerini ortaya çıkardı.

Başka bir araştırma, ebeveynlerin yüzde 68'inin, çocuklarıyla etkileşimde bulunurken akıllı telefonların sıklıkla dikkatlerini dağıttığını itiraf ettiğini ortaya çıkardı.

Ebeveynlik sırasındaki bu sürekli dikkatin dağılması masum değil. 

Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu etkisini kimse bilmiyor Kahve ile ilgili yeni bir araştırma yapıldı! Yaşlılar üzerindeki bu... Haberi Görüntüle

Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi... Z kuşağındakiler olduklarından yaşlı görünüyor! Bilim insanlarına göre sebebi... Haberi Görüntüle

ÇOCUK ZİHİNSEL SORUNLAR YAŞIYOR

Araştırmalar bunun çocuklara daha az ilgi, ebeveynler ve çocuklar arasında daha az konuşma, oyun ve hatta daha yüksek çocuk yaralanma riski anlamına geldiğini gösterdi. 

Calgary Üniversitesi'nde psikoloji profesörü olan Dr.​ ​Sheri Madigan, konuyla ilgili "Çocukların duygusal ve fiziksel ihtiyaçları sistematik olarak göz ardı edildiğinde veya uygunsuz bir şekilde karşılandığında, zihinsel sağlık sorunları yaşama riskiyle karşı karşıya kalıyorlar" açıklamasını yapıyor. 

Bu dinamikleri daha iyi anlamak için Dr. Madigan ve ekibi, 2020-2022 yılları arasında Kanada'da 9-11 yaş aralığındaki binden fazla çocuğun verilerini inceledi.

Çocuklardan, “Ebeveynimin telefonuyla ve diğer cihazlarıyla daha az vakit geçirmesini isterdim” ve “Ebeveynimle birlikte vakit geçirdiğimiz zaman telefonunda veya diğer cihazlarında olduğum için sinirleniyorum" gibi ifadelere yanıt vermeleri istendi.

Araştırma, ebeveynlerin akıllı telefonlarıyla etkileşime geçme alışkanlığı ile çocukların daha sonraki zihinsel sağlık sorunları arasında açık bir bağlantı olduğunu ortaya çıkardı. 

Özellikle ebeveynlerinin akıllı telefon kullanımı nedeniyle kendilerini ihmal edilmiş hissettiklerini bildiren çocuklarda daha yüksek düzeyde kaygı, dikkatsizlik ve hiperaktivite gözlemlendi. 

 

Habere Tepki Ver

0

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading