Yandex Metrica

Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa düşüklüğü mü? Bu belirtiye dikkat!

Ürik asit kalbi vuruyor! Ürik asidin yüksekliği mi tehlikeli yoksa düşüklüğü mü? Bu belirtiye dikkat!

Vücuttaki hücrelerde, yiyecek ve içeceklerde bulunan pürin adı verilen kimyasallar vücutta parçalandığında açığa çıkan atık olan ürik asit ve kalp arasında bağlantı bulundu. Yapılan bir araştırmada yüksek ürik asidin ritim bozukluğuna yol açtığı tespit edildi.  

Sağlık

10.09.2024, 13:10

Ritim bozukluğu, özellikle yaşlılarda en sık görülen kalp rahatsızlığı.

Üstelik bu sağlık sorununun görülme sıklığı her geçen gün artıyor. 

Bu 6 yiyeceği bulduğunuz an stoklayın! Son kullanma tarihleri hiç geçmiyor Bu 6 yiyeceği bulduğunuz an stoklayın! Son kullanma tarihleri hiç... Haberi Görüntüle

ÜRİK ASİT-RİTİM BOZUKLUĞU İLİŞKİSİ

Yapılan son çalışmalar vücut tarafından üretilen bir kimyasal olan ürik asit ile ritim bozukluğu arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koyuyor. 

Ürik asit, alkolde, özellikle birada, kırmızı et, sığır eti, hayvan organları ve hamsi, sardalya gibi bazı deniz ürünlerinde büyük miktarlarda bulunan pürinlerin vücut tarafından parçalandığında üretiliyor. 

Orta yaştaki yüksek ürik asit düzeyleri, daha sonraki yıllarda atriyal fibrilasyon riskini önemli ölçüde artırabiliyor. 

Yakın zamanda yapılan bir çalışma, ürik asidin ritim bozukluğu, kan pıhtılaşması, felce, kalp yetmezliği ve diğer kalp komplikasyonlarına yol açabilen düzensiz kalp atımının gelişiminde önemli bir rol oynayabileceğini gösteriyor. 

Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O içecek yüzdeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O... Haberi Görüntüle

Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne yapıyor Hava kirliliği sadece yetişkinleri etkilemiyormuş! Bakın anne karnındaki bebeğe ne... Haberi Görüntüle

ARAŞTIRMA 26 YIL SÜRDÜ

Araştırmacılar İsveç'ten 339 bin 604 katılımcıyı ortalama 26 yıl boyunca takip etti. 

Katılımcılar, çalışmaya kaydoldukları sırada 30 ila 60 yaşlarındaydı ve kardiyovasküler hastalığı yoktu.

Ürik asit en az bir kez kan testiyle ölçüldü.

Katılımcılar daha sonra ürik asit seviyelerine göre en düşükten en yükseğe doğru gruplara ayrıldı.

Çalışma, ürik asit seviyeleri arttıkça ritim bozukluğu riskinin arttığını buldu.

En yüksek ürik asit seviyesine sahip olanların bu sağlık sorununa yakalanma riski, en düşük seviyelere sahip olanlara göre yüzde 45 daha yüksekti.

Bu Kardiyoloji profesörü Dr. Elsayed Soliman başta olmak üzere tüm araştırmacıları şaşırttı.

Bir sonraki adımları ise, ürik asit seviyelerini düşürmenin söz konusu hastalık riskini azaltmaya yardımcı olup olamayacağını araştırmak.

Alkol ve pürin açısından zengin gıdaların kesilmesi gibi ilaçlar ve diyet değişiklikleri ürik asit düzeylerini düşürebilir.

Otizme işaret eden en güçlü 4 belirti belli oldu! Özellikle erkek çocuklarında varsa dikkat! Otizme işaret eden en güçlü 4 belirti belli oldu! Özellikle... Haberi Görüntüle

Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O içecek yüzdeki yaşlanma belirtilerini yavaşlatıyor Genç bir cilt isteyenler dikkat! Kozmetik ürünlerinin devri bitiyor! O... Haberi Görüntüle

YÜKSEK ÜRİK ASİT BELİRTİLERİ NELERDİR?

Yüksek ürik asit başlangıçta belirti vermese de zamanla eklemlerde ve böbrekte kristaller halinde birikerek Gut Hastalığı, böbrek taşı, akut ve kronik böbrek hastalığına yol açabiliyor. 

Gut Hastalığı kronik iltihaplanma sonucu gerçekleşen bir hastalık olup eklemlerde şiddetli ağrı, kızarıklık, ısı artışı ve şişlik gibi belirtilerle ortaya çıkıyor ve sıklıkla ayak başparmağının eklemini tutuyor. 

Diz, dirsek ve el bileği gibi diğer eklemler de etkilenebiliyor.

Habere Tepki Ver

1

0

0

0

0

0

0

0

Yorumlar (0)

Saadet Diş

TRHaber.com - Sağlık


Bakmadan Geçme

Tümünü Gör ››

Loading